Przejdź do forum
Pomóżcie mi wybrać ...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Pomóżcie mi wybrać room.

7 Posty
6 Użytkownicy
0 Reakcje
676 Wyświetlenia

Siema. Chciałem prosić was o radę w wyborze pokerroomu, na którym może w końcu uda mi się coś wygrywać (do tej pory było z tym ciężko:) ) Potrzebuję platformy do grania mikrolimitów NL4-NL5 strategią BSS na stołach SH(na nich najlepiej się czuję).
Czego wymagam?:

- możliwości gry na 6 stołach jednocześnie (obawiam się, że na niszowych roomach może być z tym problem, ze względu na małą ilość graczy, a co za tym idzie stołów)
- Najważniejsze dla mnie -> dobra oferta bonusowa. I tutaj też bym prosił o poradę, czy korzystniejszy w moim przypadku będzie room, gdzie dostanę 200% od pierwszej wpłaty, czy jednak taki gdzie otrzymam tylko 100% bonusu, ale dodatkowo rakeback. Wydaje mi się, że przy tak niskich limitach rakeback będzie na tyle mały, że lepiej wybrać room z lepszym bonusem od pierwszej wpłaty, ale jeśli się mylę, to mnie wyprowadźcie z błędu :)
- jak najlepszy przelicznik punktów do wyrobienia bonusu od wpierwszej wpłaty/jak najwyższy rakeback
- jak najmniejsza ilość shortstacków
- waluta gry - najlepiej dolary, ale jeśli jest jakaś mega fajna oferta roomu gdzie gra się na Euro, to też jakoś przeżyję

Odpadają takie roomy jak: pokerstars, FTP, i everest bo tam mam już konta, które nie są podpięte do PS. Z góry dzięki za odpowiedź :)

6 odpowiedzi

Najważniejsze dla mnie -> dobra oferta bonusowa

No to według mnie jest złe podejście, najważniejsze powinno być doskonalenie umiejętności =)
Grasz nl4-5 i na tych limitach według mnie szkoda zaprzątać sobie głowę bonusami za pierwszą wpłatę. Lepiej zostawić je sobie na wyższe stawki gdzie będziesz miał szansę wyrobić przynajmniej znaczną ich część.

IMO, dobrze grać na roomie który oferuje stały rakeback, tutaj poleciłbym Ci FTP, ale ta opcja odpada. Zobacz sobie do zakładki z roomami który oferuje jaki rakeback i upewnij się czy jest stały czy też musisz zostawić odpowiednią ilość rake`u żeby Ci przysługiwał bo tak było chyba np na Poker Heaven.

SH jest na tyle popularne, że jakikolwiek room wybierzesz to na tych stawkach zawsze znajdziesz stoliki do gry.

radsonsc
PokerStrategist

na poker heaven od wrzesnia rakeback wypąłcany jest juz od 10E raku miesiecznie wiec tyle na pewno ugrasz:) a stolików SH jest o kazdej porze wystarczający duzo

prosty
Oldschool Grinder

Grając nl4-5 bez sensu jest nastawianie się na bonus 100%+ od pierwszej wpłaty ... i tak nie wyrobisz
Wybierz jakiś room z dobrym RB i naginaj.

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

No dobra, to w takim razie skłaniam się chyba ku Cake Poker. Dobry rakeback, a huda i tak póki co nie mam, to przynajmniej będę miał wyrównane szanse z przeciwnikami :) Ponadto kiedyś grał tam kolega, więc wiem na pewno, że nie będzie żadnych problemów z ilością stolików.

Mooris
PokerStrategist

Witaj

Ciesze się, że udało się coś dopasować. Cake Poker _thumbsup:

Pozdrawiam

TimotheeS
Elite Grinder

To powodzenia na Cake! ;)
Z drugiej strony - nawet jeżeli nie wyrobisz całego bonusa od wpłaty, to na pewno wyrobisz część, więc zawsze warto.....
Pozdro!