witam was
mam pewien problem gdyż poleciłem przyjaciela(czyt. ojca) on się zarejestrowal...czyli na stronie do rejestracji podajesz tylko nick,haslo,powtorz haslo i mail.TYLE.z tego co wiem to musiałby jeszcze gdzieś wpisać przez kogo został zwerbowany ale szuka i szuka.teraz i ja szukam i nie umiemy tego znaleźć.w pomocy przeczytałem tylko że musi to uczynić podczas rejestracji a niestety nigdzie takiego pola podczas wstepnej rejestracji nie było:/ przy uzupełnianiu danych osobowych też takiej opcji nie ma! czy może jak poleciłem przyjaciela to go automatycznie do mnie przypisano jak tylko się zarejestrował ( np weryfikacja nastąpiła poprzez mail na ktory ja wysłałem zaproszenie i potem moj tata gdy się rejestrował to go potwierdził:)
wiem że troszkę zakręciłem ale czy jest ktoś w stanie mi to wytłumaczyć:)
A więc tak, nie pojawiło się pole, do którego wpisuje się polecającego, bo polecający był w ciasteczkach przeglądarki. Powstaje pytanie czy w tych ciasteczkach jesteś Ty, czy ktoś inny. Jeśli i Ty rejestrowałeś się przez jakiś link referencyjny, to możliwe, że to nie Ty będziesz polecającym.
Żeby mieć pewność, że Ty nim będziesz powinieneś wyczyścić ciasteczka i albo wtedy wpisać swój nick przy rejestracji (z czystymi ciasteczkami będzie odpowiednie pole na wpisanie tego), albo kliknąć w link referencyjny, wtedy pola nie będzie, ale będziesz miał pewność, że w ciasteczkach Ty jesteś polecającym.
Jesli wszedl na strone przez Twojego linka, ktorego wziales z zakladki "Powiedz przyjacielowi" to automatycznie ta osoba po rejestracji zostanie przypisana jako polecona przez Ciebie.