Witam,
Dotychczas z pokerem mialem sporo doczynienia. Czytalem po trochu PS, zdalem quiz.. kapital startowy dostalem, jednak szybko przegralem... no coz..
Gram juz jakis czas.. problem polega na tym, ze dopiero po paru miesiacach uswiadomilem sobie, ze bez sensu jest gra for fun, z domieszką: a moze zarobie,a juz wiem jaki zakres grac,to trafie donka i wygram... Jednak zaraz Tight zmieniam sie w loose... Łapie mnie nuda, przez to ze nic nie dochodzi...
Jestem swiadom teraz tego, ze to ja jestem fishem... Dlatego planuje zaczac przygode z pokerem na nowo... zwlaszcza z nauka gry,strategii, analizy i czytania przeciwnikow...
Grałem duzo freerolli, mozliwe ze przez to nabylem zlych nawykow... Po prostu tam najczesciej slabe karty trafialy dobry stol i ludzie sie budowali grajac jak kretyni... To chyba przyzwyczailo mnie do glupiej gry...
Ostatnio wplacilem 10$ i wszedlem na 0,5-0,10.. zrobilem 25.. wszedlem na nl25 i zrobilem okolo 45$.... Niestety gralem dalej i wszedlem na nl50.. - glupota. Przegralem wszystko. Ale nie bylem nastawiony na zysk... Tylko bardizej na gambling-nudzilo mi sie....
Dzisiaj wszedlem na pokerstrategy poczytac jakiegos bloga - jakos lubie czytac i uczyc sie na sukcesach/bledach kogos...
Trafilem na blog Robmafa i zdecydowalem:
"Kurde, czas zaczac zarabiac na pokerze - czas zaczac myslec,uczyc sie i zorganizowac sobie czas jak i gre".
Dlatego prosze was o pomoc.
W planach mam gry cashowe. Nie chce grac juz MTT/SnG/DoN dlatego ze to za dlugo trwa by cos w nich osiagnac... Wole na biezaco zarzadzac gotowka niz czekac 6h na FT
Na poczatek, mysle ze Full Ring bedzie dla mnie odpowiedni.. Stawki 0,5-0,10$, poniewaz 0,2-0,4$ to dla mnie katorga...
Bankroll: 100$ na Full Tilt Poker zamierzam wplacic...
Niestety nie zlapie chyba oferty rakeback tylko ten ich bonus...
Kiedys glupote zrobilem i sie wszedzie porejestrowalem bez kodow tylko dla freerolli... - no nic, za glupote trzeba placic
Ok. Podsumowujac:
0,5 - 0,10$ - czy mniejsze?
Bankroll- 100$
FTP
Ilosc stolow: na poczatku 2. W przyszlosci chce maximum 6.
Czas trwania sesji: 3h
Gra codzienna i minimalny dochod dzienny to 5$ - taki maly cel.
A teraz pytania:
1. Powiedzcie mi od czego zaczac jesli chodzi o gre cash na mikrolimitach?
2. Jakie ksiazki warto zakupic odnosnie cashowki online,mikrolimitow, psychologii gry oraz trzymania dyscypliny?
3. Na pokerstrategy co warto na poczatku poczytac? Mam niestety status braz i nie mam jak go powiekszyc, bo nie bede przypisany z FTP do Pokerstrategy.
4. Pokertracker3 - czy bedzie to dobry program na te stawki? Jak z niego korzystac? - jakis link do ogarniecia?
5. Jaki limit wybrac??
Dotychczas myslalem ze umiem grac w pokera, jednak teraz wiem, że znam tylko zasady
Także, proszę o pomoc..