Witam.
Mam za sobą ciut gry, w różne odmiany holdema.
Niestety do tej pory moje przygody z tą grą były symboliczne, bo dochodziło do tego, że musiałem wypłacać fundusze, bo po prostu jakimś trafem potrzebowałem $.
Aktualnie zastanawiam się czy by nie wrócić. Mam około 100$ i nie posiadam huda. Tylko zastanawia mnie jaką odmianę wybrać i na jakich stawkach. Na co mogę sobie pozwolić? Do tego na jakim roomie warto grać. A może taki bankroll jest zbyt wątły do gry?
PS. Do tej pory w mojej grze, często można było odnaleźć spazzy, jakieś pomysły jak tego unikać?
Pozdrawiam serdecznie i dziękuje za odpowiedzi na moje pewnie ani trochę mądre pytanie.
Bankroll 100$ na start w zupełności Co wystarczy,
`co do stawek - znajdziesz wszystko w artykułach PS dla początkujących i nie tylko - zarządzanie bank-rollem.
A w temacie odmiany - graj tam, gdzie czujesz się najpewniej.
Pozdro,
J.
Skoro nie masz huda polecam grać na jakimś roomie pozwalającym go wyrobić poprzez rake(zakładki get it free na stronie każdego z nich). Jeśli wykorzystałeś triala to pamiętaj, że support praktycznie zawsze się zgadza na jego przedłużenie. Ba, jak się dowiedzieli, że wyrabiam hma to sami zaproponowali mi drugie czy trzecie przedłużenie
100$ to baaaaaaaaaaardzo solidny roll na NL2 a dużo ludzi gra z nim NL5/4. Nie wiem jak wygląda brm na spinach czy sng/mtt ale jestem święcie przekonany, że masz otwartą drogę na każdą odmianę. Od siebie powiem, że gdybym nie grał cash to najpewniej kształciłbym się w spinach bo tam najwięcej fiszy no i jest SmartSpin o ktorym slyszy sie same dobre rzeczy.
Z tego co wiem do grania MTT brakuje mi jednego zera w bankrollu raczej by być mega spokojnym
Zastanawiałem się nad cashówkami na party poker, na spokojnie NL2.
Ewentualnie spróbować się dostać do SS, tylko może ktoś grający Spinki wypowiedziałby się czy z takim bankrollem gdzieś da się grać sensownie spiny.
A o samego huda, popytam się czy coś jeszcze mi dadzą, fajnie by było. Zwłaszcza przydatna sprawa w cash!
Hej Sebixxu Party Poker ma swoją odmianę spinów nazywa się Sit & Go Hero z tym , że w grze bierze udział 4 graczy, a nie 3.
Dostępne stawki to 1$, 3$, 5$, 10$, 20$ Nie wypowiem się co do poziomu, bo nie gram tej odmiany. Gry cash z tego co pamiętam były za to całkiem przyjemne.