Siema wszystkim.
Może jest to z mojej strony brak ogólnego ogarnięcia, ale borykam się z problemem stricte dotyczącym pokera, a dokładniej grania w odmianę Texas Holdem. Chociaż mam niewielkie doświadczenie (2-3 lata) to jednak nie jestem w stanie osiągać jakichkolwiek rezultatów z mojej gry i chciałbym to jak najszybciej poprawić.
Grałem cashówki jak i turnieje MTT i S&Go. Tych pierwszych staram się jednak unikać bo nie pasjonuje mnie raczej tego typu rozrywka. Odnośnie turniejów, zdarzało się, że zajmowałem wysokie miejsca jednak w przekroju całego działania na tym polu nie odnotowałem istotnych przemian swojej gry i za tym idących sukcesów.
Gram bo lubię, gram bo chcę wygrać (chyba jak każdy). Mam motywację, cel i przy okazji pasję płynącą z gry, ale zauważyłem ,że to za mało by dążyć do poprawy swojej gry i zrealizowac wszystkie swoje plany. Jeśli mam być szczery, jestem niszowym graczem, ale chciałbym zeby to się zmieniło. Nie mam zbyt dużej wiedzy jesli chodzi o teoretyczny aspekt gry, tzn. bazuje na intuicji i niewielkiej ilości informacji, którą byłem wstanie zrozumieć (jak np. artykuły , kilka filmów z działu poker strategy). Więc z ręką na sercu moge powiedzieć, że jest to z pewnością zbyt mało. Myślę, że doszedłem do takiego punktu, który wymaga ode mnie konkretnego działania. I w tym miejscu chciałbym was drogich użytkowników prosić o jakiekolwiek rady, pomysły. Bo założenie jest proste, "chce zacząć wszystko od zera i poprawić skutecznośc i pewność swojej gry.
Więc wysłucham wszelkich propozycji, odpowiem na wszystkie pytania (bo na pewno nie napisałem wszystkiego) byle by znaleźć jakikolwiek sens w poświęcaniu czasu na tego typu sport. Jesli jeszcze Was nie zniechęciłem i czujecie się na siłach by pomóc mi, to przyjme każdą falę krytyki i podpowiedzi. Mam na mysli kompletny start, jak bym zaczynał wszystko od nowa. Od czego mógłbym zacząć, zeby wiedza nie przytłoczyła mnie na tyle zebym zrezygnował (a nie mam zamiaru tego zrobić) ?
Pozdrawiam