Przejdź do forum
NL2 never ending st...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

NL2 never ending story ?

32 Posty
17 Użytkownicy
26 Reakcje
4,618 Wyświetlenia
Moderator
retrograde87
PokerStrategist

Podrzucę Ci córkę to też tak się poswięce nauce :)

Odpowiedz
Cytat
oceter
PokerStrategist

Tylko nie graj tych tabelek przeciwko kazdemu, zawezaj przeciwko nad agresorom i poszerzaj na fisze na blindach. Ale do tego przydalyby sie jakies sensowne staty w HUDzie. Tez sie ucze ;)

Odpowiedz
Cytat
ancqPRO Autor wątku
ancqPRO
Legacy Member

Czy ktoś mógł by mi powiedzieć czy patrząc na sam wykres można określić dobra/złą grę na NL2 ?
Wydaję mi się , że moja gra jest zbyt skoczna na tych stawkach . Raz przegram dużo raz wygram dużo .
Govern666 w swoich filmikach stopniowo się wzbogacał po troszku .

Podsyłam wykres z krótkiej sesji ( wiem ,że mała próbka )

grałem 2 stoły . Czy to dobrze , że moja czerwona linia jest tak nisko??

Odpowiedz
Cytat
HandSmither
Oldschool Grinder

To jest wykres z tysiąca rąk. Weź przysiądź do nauki z 2 tygodnie bez grania. Potem rozegraj z 30k łap i sobie przeanalizuj bo w 1k rąk to się cuda mogą dziać. A czerwona jest dobra bo jest na plusie. Ale ona nie powinna być celem tylko zielona.

Odpowiedz
Cytat
ShakeMeDown
PokerStrategist

Przecież zielona to składowa niebieskiej i czerwonej więc logiczne, że w jakimś stopniu również jest celem. Są ludzie którzy na nonSD tracą prawie cały profit. Twoja jest na plusie więc i tak super. Niemniej jednak 1k rąk to żadna próbka a Twoj wykres wygląda na skoczny bo

a) ma x mniej rąk niż u Governa
b) Govi przykłada największą wagę do małych i średnich spotów, na których notabene zarabia się najwięcej

Odpowiedz
Cytat
ancqPRO Autor wątku
ancqPRO
Legacy Member

2 tygodnie bez grania , nie wiem czy to najlepszy pomysł . Ważne chyba jest ciągłe utrwalanie wczesniej nauczonych dobrych nawyków .
ostatnio 2 dni nie grałem i uważam to za taki maksik bez grania . Po prostu za dużo muszę wnieść do swojej gry na raz .

Dziesiejszy dzień skonczył się dla mnie na +

+14$
czas gry : 4h
stoliki : 2

chyba wyrwałem się z paszczy lwa :D

Odpowiedz
Cytat
Metoda99
Poker Player

Możesz również spróbować regularne stoliki na nl2 ... tam jest dopiero impreza :D
Jak trafisz na paru takich ... huge whale przy stole to można naprawdę się pośmiać i całkiem nieźle podeperować bankroll 8-).
Nie mówię żebyś rezygnował z zoom tylko np 1 zoom i 3 stoliki regularne lub 1/1.

Słyszałem że stosunek nauki do gry na początku powinien wynosić mniej więcej 50-50.

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez ancqPRO
2 tygodnie bez grania , nie wiem czy to najlepszy pomysł

Jak chcesz kiedykolwiek wyjść z NL2 to jest to NAJLEPSZY pomysł...

Odpowiedz
Cytat
oceter
PokerStrategist

Analiza zagran niejasnych, najlepiej na regularnych stolach i uzywanie do tego wiedzy ktorej sie uczyles (mozna przeczytac/obejrzec podczas review) i porownanie mi pomaga. Plusem jest to ze bledy mimo wiedzy moga sie pojawiac z presji czasu itp podczas gry a tak to baza rozdan i na spokojnie przemyslasz jeszcze raz. To sie musi utrwalac

Odpowiedz
Cytat
Bolexx
Oldschool Grinder

Ja pierdole mistrzu , nie graj według ważnych tabelek to nic nie da , za dużo myślenie szkodzi na nl2 nie róbmy z tego limitu nl50 , 3betuj JJ+ , cb jak coś masz a jak nic nie masz to jeden cb na flopie i starczy ,graj kartami , nie myśl za dużo , na śmiesznym nl2 to by małpa wygrywała.

Odpowiedz
Cytat
Chamberlion
Poker Player

Taka krótka rada. Widzę że jesteś ambitny i w dobrym kierunku idziesz. Nauka rushera i governa będzie dla ciebie bardzo przydatna i możesz na tym bazować. Jednak jeśli chcesz sie czegoś dowiedzieć pytaj o jak najkonkretniejsze zagadnienie. Najlepiej wrzucaj problematyczne łapki w dyskusje o rozdaniach i pytaj ludzi o linie . MIEJ ZAUFANIE DO SIEBIE. jeśli coś czujesz, masz jakis koncept na cos. Nie oglądaj sie na innych tylko go realizuj. Nie pytaj o ogólniki bo dostaniesz 5 roznych odpowiedzi. Jak najbardziej ucz się techniki zagrań, posiłkuj się filmikami rushera czy governa ale pamiętaj że to ty grasz swoją gierke. wybieraj najlepsze miejsca dla siebie, pracuj nad rzeczami które sprawiaja Ci trudności i Rób swoje ! Ja dla przykładu gniłem na NL2 - NL5 i nie mogłem tam nic sensownego ugrać. Pewnie dostane pojazd ale jak dla mnie to jest bagno pokera. Moj mindset nie mogl wytrzymać że po dobrej sesji jestem jakieś śmieszne 6$ do przodu... motywacja mi spadała przez te groszaki i zaczynałem robić głupie rzeczy. Przeniosłem się na NL16 dopłacając troche sianka i w koncu zaczalem grać w pokera. Więc jeśli ktoś ci powie że powinieneś przejść NL2 zeby grać NL5 / NL10 ( mi tak mówiono ) albo że np. twoj open range jest zbyt szeroki to możesz mieć to w dupie jeśli czujesz że jest ok i tak ma być to jedziesz z gównem. Sam ze sobą będziesz sie najlepiej uczył, a jeśli masz jakiś konkretny problem posiłkuj się materiałami o konkretnie tym zagadnieniu bądź uderzaj z tym na forum i dalej MIEJ ZAUFANIE DO SIEBIE bo to twoja gierka. Pozdro !

Odpowiedz
Cytat
HandSmither
Oldschool Grinder

Napisane przez ChamberlionRNMD
Taka krótka rada. Widzę że jesteś ambitny i w dobrym kierunku idziesz. Nauka rushera i governa będzie dla ciebie bardzo przydatna i możesz na tym bazować. Jednak jeśli chcesz sie czegoś dowiedzieć pytaj o jak najkonkretniejsze zagadnienie. Najlepiej wrzucaj problematyczne łapki w dyskusje o rozdaniach i pytaj ludzi o linie . MIEJ ZAUFANIE DO SIEBIE. jeśli coś czujesz, masz jakis koncept na cos. Nie oglądaj sie na innych tylko go realizuj. Nie pytaj o ogólniki bo dostaniesz 5 roznych odpowiedzi. Jak najbardziej ucz się techniki zagrań, posiłkuj się filmikami rushera czy governa ale pamiętaj że to ty grasz swoją gierke. wybieraj najlepsze miejsca dla siebie, pracuj nad rzeczami które sprawiaja Ci trudności i Rób swoje ! Ja dla przykładu gniłem na NL2 - NL5 i nie mogłem tam nic sensownego ugrać. Pewnie dostane pojazd ale jak dla mnie to jest bagno pokera. Moj mindset nie mogl wytrzymać że po dobrej sesji jestem jakieś śmieszne 6$ do przodu... motywacja mi spadała przez te groszaki i zaczynałem robić głupie rzeczy. Przeniosłem się na NL16 dopłacając troche sianka i w koncu zaczalem grać w pokera. Więc jeśli ktoś ci powie że powinieneś przejść NL2 zeby grać NL5 / NL10 ( mi tak mówiono ) albo że np. twoj open range jest zbyt szeroki to możesz mieć to w dupie jeśli czujesz że jest ok i tak ma być to jedziesz z gównem. Sam ze sobą będziesz sie najlepiej uczył, a jeśli masz jakiś konkretny problem posiłkuj się materiałami o konkretnie tym zagadnieniu bądź uderzaj z tym na forum i dalej MIEJ ZAUFANIE DO SIEBIE bo to twoja gierka. Pozdro !

Bardzo mądry komentarz. Jednak nie polecałbym większości przechodzenia z bomby na np: NL10 jeśli niczego o pokerze się jeszcze nie wie. Tobie udało się coś podobnego ponieważ rozumiałeś dlaczego coś robisz, jak zachowywać się w wielu sytuacjach, nowi gracze tego nie wiedzą. Robmaf na przykład nigdy nie grał niżej niż NL10 bo nie chciał marnować czasu, ale zanim zasiadł do stołów to jego kolega wytłumaczył mu pewne trudniejsze zagadnienia.

Odpowiedz
Cytat