Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Nl2

13 Posty
9 Użytkownicy
0 Reakcje
650 Wyświetlenia
Gatsby87
Poker Player

Mam problem z Nl2 żeby przejśc. Potrafie na godzine miec po 7$ grajac ABC z hudem,ale potem trace robiac zwykle call np TT,JJ itp jak przedemna z 2,3 podbije to wiadomo ze zrobie call za 0,06 bo glupio przebijac skoro przedemna podbilo. Oczywiscie na seta praktycznie nie ma co liczyc na flopie tylko A,K,Q i tak sie traci te zarobione baksy i stale siedze w miejscu na NL2 majac 50$ dojde do 60$ w jeden dzień np w 2,3sesje i potem trace te 10$ ugrane w robieniu call jak pisalem wyzej itp. Oglądałem filmiki wszystkie,huda mam,mase nitów jest i stale w miejscu stoje z tym samym bankrolem

Odpowiedz
Cytat
12 odpowiedzi
avallach
PokerStrategist

zanim inni Cię wyśmieją, to dam Ci dobra rade, choc calkiem prosta: 2 razy przegrywalem wszystko do zero i w koncu powiedzialem sobie, że sproobuje ostatni raz na powaznie. wynik zaczynajac z 20$ nl2 mss gralem przyzwoicie na nl10 bss. Analizuj rece, olej huda i naprawde nl2 to kwestia tygodnia.

Odpowiedz
Cytat
7WaysToWin
PokerStrategist

@gatsby : jaki masz vpip/pfr?
nie wiem jak można tracić na callowaniu JJ,TT (JJ można nawet 3betować) - tp często są overpary. Rozumiem 22-99, bo to zazwyczaj fold na nietrafionym flopie, ew cbet-blef/fold jesli my otwieraliśmy. Na NL2 te sety są na tyle często opłacane, że nie da się tego nie callować.

Odpowiedz
Cytat
jonasz1983
PokerStrategist

gdzie grasz? hud na nl2 to spokojnie wystarczy vpip i pfr :f_biggrin:

Odpowiedz
Cytat
kNoq001
PokerStrategist

Napisane przez Gatsby87
Oglądałem filmiki wszystkie

Nie ogladales

Odpowiedz
Cytat
Gatsby87 Autor wątku
Gatsby87
Poker Player

vpip 15 pfr 11,0

Odpowiedz
Cytat
doxdoxdox0
PokerStrategist

Odpowiedz
Cytat
7WaysToWin
PokerStrategist

dla mnie grającego 22/18 wygląda to aż zbyt tight, ale wiadomo - lepiej w tę stronę, niż zbyt loose.
Powiem Ci szczerze, że bardziej spodziewałem się czegoś rzędu 20/8, 30/17, jak mówiłeś, że za dużo callujesz. Wina musi leżeć w czymś innym, niż callowaniu pocketów, które na micro jest wg mnie bardzo dochodowe.
Wyfiltruj sobie w swoim trackerze rozdania z 22-JJ (QQ+ rozumiem grasz 3bet, więc raczej ich nie rozważamy w kategoriach setmining) i zobacz, czy suma wygranych w nich jest na + czy -. (Sam tak często robię szukając problematycznych rąk (np stackowanie AK pre było bardzo wariancyjne - wykres z samych AK ustabilizował się, gdy przestałem je stackować pre). )

Odpowiedz
Cytat
Gatsby87 Autor wątku
Gatsby87
Poker Player

No wlasnie przestane shipowac AK pre,bo czesto koncze na minusie przez to nawet z jednym fishem. Wiadomo,ze betuje nawet 2,2 gdy wszyscy robia fold przedemna,czasami trafi sie ten set i jest ship gdy fish atakuje z byle czym i wychodzi to na duzy plus w 95% u mnie. Czesto gdy sprawdze np AJo z poznej pozycji za te glupie 0,06(gdy nikt nie podbije wiadomo,ze betuje,ale gdy z 3 nitow sprawdza przedemna to wiadomo,ze nie bede tego 3betowal)to pozniej trafia sie suchy board typu 4,9,Q itp i robi sie dupa,bo fishe atakuja i bez sensu to dalej grac,bo w 95% jest wtopa wtedy.Czesto gesto majac dwie over karty tez jest problem,bo fishe atakuja.

Odpowiedz
Cytat
ryhukox
Poker Player

fishe atakuja

made my day :nh

Odpowiedz
Cytat
mach11ne
Legacy Member

Od shipowania Ak pre już bardziej opłacalne jest nawet callowanie :happy:

Odpowiedz
Cytat

Próbowałem :pcuser:, ale nie rozumiałem :thinking:

Odpowiedz
Cytat
7WaysToWin
PokerStrategist

@mach11ne - nie wiem, co miałeś na myśli.
Odfiltrowałem sobie wystackowane AK pre z ostatnich 10k rąk (więcej nie mam, bo czyściłem bazę).
na 9 rozdań miałem 2x win (raz vs QJo - 40c wygrane z fishem, raz vs AJo) 1x split i 6x przegrałem z kartami TT,JJ,QQ,KK,AA. z TT-QQ miałem 4 ~flipy z lekką przewagą przeciwnika, wszystkie przegrane.
Stąd wolę stackować QQ niż AK. Equity na KK+ (~20%) jest praktycznie takie samo, ale za to bijemy TT,JJ, no i z AK mamy flipa z naszą lekką przewagą.

Odpowiedz
Cytat