Siemka.
Chcialem sie zapytac, czy grajac NL na danym limicie strategia BSS wykreca sie wyzszy winrate niz strategia MSS?
Napisane przez adasko99
Siemka.
Chcialem sie zapytac, czy grajac NL na danym limicie strategia BSS wykreca sie wyzszy winrate niz strategia MSS?
Oczywiście. MSS bazuje głównie na rakebacku.
aha.
to co jest bardziej +EV?
ja naprzyklad gram na PokerStars strategia MSS z winratem:
NL10 zoom (50k hands) 3.86 bb/100
NL25 zoom (8,5k hands) 3.76 bb/100
ale nie mam pojecia jak obliczyc ile sie na Starsach dostaje bonusu za rake'owanie i zastanawiam sie co by moglo byc dla mnie potencjalnie bardziej profitowe: MSS czy BSS
MSS bazuje głównie na rakebacku.
Falsz. Ogarniajacy gracz osiagnie dwucyfrowy winrate na mikrostawkach, mimo to, ze strategia ta zostala stworzona podobno na NL50 +
Napisane przez adasko99
aha.
to co jest bardziej +EV?ja naprzyklad gram na PokerStars strategia MSS z winratem:
NL10 zoom (50k hands) 3.86 bb/100
NL25 zoom (8,5k hands) 3.76 bb/100ale nie mam pojecia jak obliczyc ile sie na Starsach dostaje bonusu za rake'owanie i zastanawiam sie co by moglo byc dla mnie potencjalnie bardziej profitowe: MSS czy BSS
chyba pytasz co jest bardziej dochodowe?
jako że jest to matematyka na poziomie podstawówki, zakładam że jeszcze masz we krwi ślady imprezy sylwestrowej
żeby policzyć ile zarobisz, bierzesz 1bb, czyli np. 0,10$ mnożysz razy winrate, 3,86bb x ilość rąk i wszystko dzielisz przez 100 i wychodzi Ci ile zarobisz.
Co do bonusów i Rakebacku na starsach to też jest to proste, odkąd zmienili system naliczania VPP. Za każdy zapłacony dolar raku, dostajesz VPP. Ile konkretnie możesz sprawdzić na stronie P* (na micro jest więcej). Zależnie od statusu jaki tam posiadasz dostajesz FPP, które wymieniasz na bonusy.
Jak masz rozegrane dużą ilość rąk na obu limitach to zobacz ile Ci wychodzi raku na 100 rąk, rake contributet, i sam sobie to policzysz ile odstaniesz VPP i FPP. W zależności od Twojego stylu gry wychodzi więcej lub mniej raku na 100 rąk.
Jak sam nie poświecisz chwili czasu żeby to policzyć to się nie nauczysz.
pozdro
tak, chodzilo mi o to co jest bardziej dochodowe.
z tego co zrozumialem to:
MSS = maly winrate + duzy rakeback
BSS = duzy winrate + maly rakeback
czy to prawda?
zobacz ile Ci wychodzi raku na 100 rąk, rake contributet
a jak to sprawdzic w HM2?
ps. jedynym sladem mojej "imprezy" sylwestrowej jest 1106 rozdan w 145minut , 23.06 bb/100
Nie pomagajcie mssowi !!!11 Wrednemu wrzodowi , zatruwaczowi życia porządnego regularsa !!
Graj BSS !
Anyway grajac BSS o rakebacku mozesz zapomniec, bo on nie istnieje.
Napisane przez blelol
mss maly win rate maly rbbss duzy winrate duzy rb
Bzdura. Na MSS krecisz wiekszy rake i to już wynika z samych taktycznych założeń MSS.
Napisane przez tralala14321
MSS bazuje głównie na rakebacku.
Falsz. Ogarniajacy gracz osiagnie dwucyfrowy winrate na mikrostawkach, mimo to, ze strategia ta zostala stworzona podobno na NL50 +
Ale po cholerę skoro może robić dwa razy tyle grając pełnym stackiem?
fajnie by bylo gdyby ktos kompetentny z brygady PS.com rozwial moje watpliwosci , bo z tego co widze to chyba co niektórzy userzy chca mnie w blad wprowadzic
Napisane przez trooperos
Nie pomagajcie mssowi !!!11 Wrednemu wrzodowi , zatruwaczowi życia porządnego regularsa !!Graj BSS !
Anyway grajac BSS o rakebacku mozesz zapomniec, bo on nie istnieje.
w jaki sposób MSSowcy zatruwaja zycie BSSowcom? pytam powaznie bo cash gram od niedawna i poprostu niewiem
nieznasz range'ów MSS czy jak?
Masz racje. Napisalem tylko, ze falszem jest, ze mss bazuje na rakebacku.
Napisane przez tralala14321
Masz racje. Napisalem tylko, ze falszem jest, ze mss bazuje na rakebacku.
Bo bazuje. Na wyższych stawkach, czyli tam gdzie powinno się MSS grać
Witam,
Każdy może mieć swoje zdanie. Ja przedstawię swoje.
MSS = maly winrate + duzy rakeback
BSS = duzy winrate + maly rakeback
Dlaczego? Przecież gracz MSS i gracz BSS grający na tym samym limicie podlegają tym samym zasadom obliczania raku. Jedyną różnicą może być to, że pule generowane przez graczy MSS są mniejsze od pul generowanych przez graczy BSS.
mss maly win rate maly rb
bss duzy winrate duzy rb
Czy gracz MSS, który wygenerował 100$ raku dostanie mniejszy rake back od gracza BSS, który wygenerował 100$ raku? Ja nie widzę tu żadnej zależności, jeśli obaj wygenerują taką samą ilość raku.
Na MSS krecisz wiekszy rake i to już wynika z samych taktycznych założeń MSS.
Mógłbyś wskazać źródło na PokerStrategy.com w którym opisane są te taktyczne założenia MSS?
Jak dla mnie strategia MSS bazuje na mniejszym stacku. Przez co zmienia się gra i range graczy grających tą strategią i prawdopodobnie dlatego BSS nie lubią graczy MSS.
Gra MSS jest moim zdaniem "mniej finezyjna, wymaga mniejszej uwagi dla poszczególnych stolików" (pewnie za to określenie zostanę przez nich @&^#*#).
Osoby grające tą strategią grają przeważnie na większej ilości stołów, mniej skupiają się na grze przez co tracą na winratcie, jednocześnie rozgrywają większą ilość rozdań na godzinę i generują przez to większy rake, a w konsekwencji większy rakeback.
Temat ten był już często poruszany na forum, jednak odpowiedź na Twoje pytanie chyba nigdy nie będzie jednoznaczna.
Pozdrawiam.
#up
mss wrzuca stacka w co drugim rozdaniu przez co generuje wiecej rake'u na ilosc rąk + gra na 2x wiekszej liczbie stolow niz BSS, bo gra z automatu i nie musi specjalnie myslec, ergo mss generuje o niebo wiecej rake'u/godzine.
ok dzieki Skibcio
Napisane przez trooperos
...mss wrzuca stacka w co drugim rozdaniu...
tak? o kurde to ja chyba troche zle sie ta strategia posluguje bo niewrzucam stacka w co drugim rozdaniu haha
Zapomnieliście o najważniejszym MSS i BSS to tylko kwestia wielkości buyina. A winrate i rakeback zdecydowanie bardziej zależą od stylu, jak grałem NL100 SH Zoom na starsach to wśród regularsów obu strategii byli gracze grający różnymi stylami od 15/10 do 32/30.
To w co drugim rozdaniu to w cudzysłów można brać ale generalnie częsciej sie stakujesz grajac MSS niż BSS bo czesciej po flopie jesteś związany z pulą.
Co jest lepsze? Kyokushin czy Shotokan? Od każdego dostaniesz inną odpowiedź. Próbowałem grać MSS na micro i każdy baran wrzucał na mnie staka, bo tanio. Niby dobrze, ale ryje banię takie dostawanie batów od gości co mają 30% na flopie albo 9%.
Mnie tam MSSy nie przeszkadzają, część wrzuca z byle czym (bo tanio?), a na resztę spokojnie walę overparę (micro).
A jaki zrobisz winrate to zależy od ciebie.