Dlaczego nie wygralem tego rozdania ?

W omaha musisz użyć 2 kart z ręki i 3 ze stołu, ty masz układ KKJ96 a twój przeciwnik JJJ96
Pozdrawiam!
Musisz użyć 2 kart z ręki, więc w tym przypadku masz tylko pare KK
A przeciwnik JJJ.
Niezle
Nie chce tu sie z nikogo wysmiewać ani nic z tych rzeczy, ale zastanawia mnie jaką przyjemnosc z grania można czerpać nie znając zasad gry.....
Juzwabeznogi (btw dobry nick :D) każdemu się to kiedyś zdarzyło, nie ma bata że nie
Pewnie kolega grał we freerollu - zazwyczaj gdy są co godzinę czy coś to co 3-4h przypada omaszka. Też grywałem nie znając zasad
Problem koledzy wyżej wyjaśnili
Pozdrawiam
Powalcz trochę z tym quizem: PLO dla początkujących. Znajdziesz tam podobne przykłady.
Kurde po jakichs 200 k rozdań w omaha wyszło mi że muszę poczytać arty i się doszkolić ... no cóż zabieram się za czytanie!!
Wszedlem na ten turek przez przypadek. Nie zauwazylem ze to omaha i juz, dlatego walnalem allin bo nie zalezalo mi na tym czy wygram czy nie. Jednak tak sobie mysle dla mnie bzdura ze trzeba uzyc 2 kart a co jak by tak bylo w holdemie ze sa 4 karty na stole w kolorze a ktos ma jedna do tego i dupa nie ma koloru ??? bo trzeba uzyc dwoch kart ???
Napisane przez Rokamid
Jednak tak sobie mysle dla mnie bzdura ze trzeba uzyc 2 kart
dla mnie bzdurą jest to że w Holdemie nie rozdaje sie po siedem kart i na stół nie wykłada sie jednej
taka gra, ta Omaha, sir. gdyby nie trzeba było użyć swych dwóch kart, byłaby to dziecinada
don't like - don't play
No zgadzam się z Tobą Rokamid.Te przepisy Omahy są bezsensowne.Podałeś dobry przykład z Holdema : trafiasz z AA seta na mono flopie, pózniej spada jeszcze jedna karta w kolorze i na SD zabieram Ci żetony z moimi 22.No i Gra Gitara , wszyscy są zadowoleni , bo przecież przepisy nie są bzdurne , a ja w dodatku mam jeszcze NH . Gdyby trzeba było użyć( tak jak w tej głupiej omaszce) dwóch własnych kart ... wtedy przegrałbym rozdanie
. Masakra
Pozdro
Wg mnie omaha przez to że trzeba użyć zawsze dwóch kart z reki, jest grą niesamowicie nudną i przewidywalną. Gdyby można było użyć do 4 kart z ręki to by było coś!!
Wtedy bez karety albo str8 flusha nie ma czego szukać
albo żeby można było dostać po sześć kart i na stół wypadałoby z siedem...
Panowie: zagrajcie sobie w Chinese Poker, jak chcecie zabawy
To tak jakby narzekać w 2-7 Lowball, że zasady są bezsensowne, bo "miałem asa i policzyli mi go za high card"...
Napisane przez Juzwabeznogi
Wg mnie omaha przez to że trzeba użyć zawsze dwóch kart z reki, jest grą niesamowicie nudną i przewidywalną. Gdyby można było użyć do 4 kart z ręki to by było coś!!Wtedy bez karety albo str8 flusha nie ma czego szukać
![]()
Z PEWNOSCIA JEST NUDNA I PRZEWIDYWALAN. W TEJ GRZE NIE MOZESZ BYC NICZEGO PEWNY DO CZASU AZ ZETONY NIE WEDRUJA W TWOJA STRONE
Napisane przez kongobongo
i jeszcze zeby mozna było przed riverem wymienic do 3 kart ale by byla jazda
No tak... ale żeby te 3 karty można było zabrać z ręki przeciwnika
... i to na showdownie !!
Napisane przez Juzwabeznogi
Wg mnie omaha przez to że trzeba użyć zawsze dwóch kart z reki, jest grą niesamowicie nudną i przewidywalną. Gdyby można było użyć do 4 kart z ręki to by było coś!!Wtedy bez karety albo str8 flusha nie ma czego szukać
![]()
blagam...