Przejdź do forum
Niewygrane rozdanie...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Niewygrane rozdanie Omaha

20 Posty
13 Użytkownicy
0 Reakcje
1,407 Wyświetlenia
Rokamid
PokerStrategist

Dlaczego nie wygralem tego rozdania ?

19 odpowiedzi
Zonexin
Elite Grinder

W omaha musisz użyć 2 kart z ręki i 3 ze stołu, ty masz układ KKJ96 a twój przeciwnik JJJ96

Pozdrawiam!

Musisz użyć 2 kart z ręki, więc w tym przypadku masz tylko pare KK
A przeciwnik JJJ.

Urbi23
Oldschool Grinder

Witam,

Serdecznie polecam Ci ten oto artykuł
Omaha - zasady

Pozdrawiam

Juzwabeznogi
Oldschool Grinder

Niezle :)

Nie chce tu sie z nikogo wysmiewać ani nic z tych rzeczy, ale zastanawia mnie jaką przyjemnosc z grania można czerpać nie znając zasad gry..... :f_confused:

babel92
Oldschool Grinder

Juzwabeznogi (btw dobry nick :D) każdemu się to kiedyś zdarzyło, nie ma bata że nie :D Pewnie kolega grał we freerollu - zazwyczaj gdy są co godzinę czy coś to co 3-4h przypada omaszka. Też grywałem nie znając zasad :f_cool:

Problem koledzy wyżej wyjaśnili :f_thumbsup:

Pozdrawiam :)

Powalcz trochę z tym quizem: PLO dla początkujących. Znajdziesz tam podobne przykłady.

kongobongo
PokerStrategist

:f_biggrin:ale przed flopem miałeś większe szanse wygranej jeżeli to Cię pocieszy

Juzwabeznogi
Oldschool Grinder

Kurde po jakichs 200 k rozdań w omaha wyszło mi że muszę poczytać arty i się doszkolić ... no cóż zabieram się za czytanie!! :f_thumbsup:

Rokamid Autor wątku
Rokamid
PokerStrategist

Wszedlem na ten turek przez przypadek. Nie zauwazylem ze to omaha i juz, dlatego walnalem allin bo nie zalezalo mi na tym czy wygram czy nie. Jednak tak sobie mysle dla mnie bzdura ze trzeba uzyc 2 kart a co jak by tak bylo w holdemie ze sa 4 karty na stole w kolorze a ktos ma jedna do tego i dupa nie ma koloru ??? bo trzeba uzyc dwoch kart ???

Gdyby tak było to by była rzeźnia. Coolery by latały na prawo i lewo

AceBestini
PokerStrategist

Napisane przez Rokamid
Jednak tak sobie mysle dla mnie bzdura ze trzeba uzyc 2 kart

dla mnie bzdurą jest to że w Holdemie nie rozdaje sie po siedem kart i na stół nie wykłada sie jednej :facepalm:

taka gra, ta Omaha, sir. gdyby nie trzeba było użyć swych dwóch kart, byłaby to dziecinada
don't like - don't play :)

szok38
Elite Grinder

No zgadzam się z Tobą Rokamid.Te przepisy Omahy są bezsensowne.Podałeś dobry przykład z Holdema : trafiasz z AA seta na mono flopie, pózniej spada jeszcze jedna karta w kolorze i na SD zabieram Ci żetony z moimi 22.No i Gra Gitara , wszyscy są zadowoleni , bo przecież przepisy nie są bzdurne , a ja w dodatku mam jeszcze NH . Gdyby trzeba było użyć( tak jak w tej głupiej omaszce) dwóch własnych kart ... wtedy przegrałbym rozdanie :facepalm: . Masakra :facepalm:
Pozdro

Juzwabeznogi
Oldschool Grinder

Wg mnie omaha przez to że trzeba użyć zawsze dwóch kart z reki, jest grą niesamowicie nudną i przewidywalną. Gdyby można było użyć do 4 kart z ręki to by było coś!! :) Wtedy bez karety albo str8 flusha nie ma czego szukać ;)

kongobongo
PokerStrategist

i jeszcze zeby mozna było przed riverem wymienic do 3 kart ale by byla jazda

AceBestini
PokerStrategist

albo żeby można było dostać po sześć kart i na stół wypadałoby z siedem...

Panowie: zagrajcie sobie w Chinese Poker, jak chcecie zabawy
To tak jakby narzekać w 2-7 Lowball, że zasady są bezsensowne, bo "miałem asa i policzyli mi go za high card"... :facepalm:

Rokamid Autor wątku
Rokamid
PokerStrategist

WYmienic chyba by nie dalo rady bo z czego ? :D

zahamowany
PokerStrategist

Napisane przez Juzwabeznogi
Wg mnie omaha przez to że trzeba użyć zawsze dwóch kart z reki, jest grą niesamowicie nudną i przewidywalną. Gdyby można było użyć do 4 kart z ręki to by było coś!! :) Wtedy bez karety albo str8 flusha nie ma czego szukać ;)

Z PEWNOSCIA JEST NUDNA I PRZEWIDYWALAN. W TEJ GRZE NIE MOZESZ BYC NICZEGO PEWNY DO CZASU AZ ZETONY NIE WEDRUJA W TWOJA STRONE

Juzwabeznogi
Oldschool Grinder

Napisane przez kongobongo
i jeszcze zeby mozna było przed riverem wymienic do 3 kart ale by byla jazda

No tak... ale żeby te 3 karty można było zabrać z ręki przeciwnika :D :D ... i to na showdownie !! :f_biggrin:

TehGamer
PokerStrategist

Napisane przez Juzwabeznogi

:facepalm:
blagam...