Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Na poważnie

7 Posty
3 Użytkownicy
3 Reakcje
426 Wyświetlenia
rekordzista
Poker Player

Cześć,
chciałbym zająć się pokerem na poważnie, co stawia przede mną wiele pracy i wyrzeczeń, więc i kryje się za tym pare pytań.

Może od początku. W pokera zacząłem grać pare lat temu, a do CV moge dopisac "pare" godzin nauki i trochę wygranych. Nigdy nie była to regularna nauka najczęściej z braku czasu.

Teraz, gdy za miesiąc będę go miał bardzo dużo chciałbym poświęcić go w dużej mierze pokerowi. Wszystko od podstaw, bez drogi na skróty, z pełnym zaangażowaniem.

Chciałbym grać Sit&Go, ale wiem, że długa przerwa spowodowała, że nie odnajdę się nawet na niskich stawkach.

Oto pare ważnych dla mnie pytań, które ułatwią mi start:

1. Jaki pokerroom proponujecie? (ostatnio słyszałem, że P* wariuje + nie mam możliwości podpięcia konta)
2. Wykupywać powoli statusy na pokerstrategy?
3. Zainwestować w trenera, który mnie poprowadzi i zmaksymalizuje zainwestowany czas w postaci szybszego wyjścia z niskich stawek i pomoże piąć się po limitach?
4. Jakie materiały najlepiej obejrzeć?
5. Zainwestować w HM2, czy na razie zbędny?
6. Co doradzilibyście od siebie?

Mój cel:
Zacząć od coś typu 45os. turbo i przechodząc limity stać się WYGRYWAJĄCYM graczem.

Liczę bardzo na Waszą pomoc. Z góry dziękuję.

Odpowiedz
Cytat
6 odpowiedzi
Johnny1994
PokerStrategist

1. Ja gram sity 9 osobowe w 888, nie próbuj w ipokerze, dłużej się naczekasz niż pograsz.
2. Jak masz podpięte pod 888 to grając po 10 turniejów za 1$ dziennie powinieneś wycisnąć złoto za punkty.
3. Nie wiem, nie miałem, ucze się sam. Myślę, że na micro trener niepotrzebny. Obejrzyj filmy o strategii i poczytaj artykuły.
4. Ja zaznajamiam się ze wszystkim co znajduje się w artykułach SnG w strategii.
5. Ja mam sharkscope deskopta i jestem zadowolony. Czasem łapie się, że za mało patrzę na niego i za mało się o Nim uczę ale ogólnie polecam jakiegoś trackera.
6. Jak chcesz poćwiczyć icm to zacznij od 9tek, nie ruszaj spinów, twisterów itd, jakby co to zaproś do znajomych i napisz na priva, chętnię pomogę w tym ci potrafię.
Powodzenia ;)

Odpowiedz
Cytat
rekordzista Autor wątku
rekordzista
Poker Player

Wielkie Dzięki za odpowiedź maron3x9! :)
Z tego co pamiętam 9os najlepiej mi się grało, ale słaby $/h wychodził. Co do reszty to pewnie skorzystam :)

Odpowiedz
Cytat
Johnny1994
PokerStrategist

Mnie obecnie pieniądze nie obchodzą, chce na 9tkach icm i inne aspekty techniczne przećwiczyć (pod mtt). A z powodu braku czasu są one dla mnie najbardziej komfortowe. Niestety nie mam podpięte konta 888 i gram też na ipokerze ale chce do złota dobić i całkiem sobie to odpuścić.

Odpowiedz
Cytat
xDUSZEK
Elite Grinder

Ad 1. Jeżeli chodzi o sity (wykluczam stt) P* ma monopol, tam jest największy traffic, aczkolwiek i tak lepiej grać wieczorem.
Ad 2. Imo nie ma sensu, James nakręcił parę filmików od srebra dotyczących głównie 180tek, możesz sobie kupić srebro jeden raz i to przewertować, jest ich raptem 4-5? Reszta są nieużyteczne i imo powinny zniknąć stamtąd, bo są -EV i zamiast nauczyć to mogą pogorszyć kogoś wiedzę, ale ja tu nie dyrektoruje :D
Ad 3. Z niskich stawek można wyjść bez pomocy nikogo, wystarczy chęć, notatki, analiza i HRC pod ręką. Wyżej można szukać trenerów, w dalszym ciągu zależy jaki format sitów wybierzesz.
Ad 4. Wszystkie Jamesa, innych dotyczących sitów zresztą tu nie ma :D (jeżeli chodzi o polską sekcje)
Ad 5. Od samego początku jest najlepszy, można pobrać 30 dni triala hm2 i pt4 - w tym czasie powinieneś zobaczyć co Tobie odpowiada, a nawiasem mówiąc przez ten czas grając 1k sitów miesięcznie (co jest minimum z minimum) i mając 5% ROI (co też jest absurdem, ale trzeba zaniżać) na 0,5 45 man turbo zarobisz 50$ akurat na trackera ;)
Ad 6. Nie zaczynać sitów, bo nie wykręcisz tam dobrego hourly, wiedza z zakresu PoF przyda Ci się w przyszłości do fazy mtt gdzie będzie na 15bb>, postflopu się tam nie nauczysz.

Odpowiedz
Cytat
Johnny1994
PokerStrategist

Dzięki, bo ja się teraz sporo dowiedziałem :D

Odpowiedz
Cytat
rekordzista Autor wątku
rekordzista
Poker Player

Dzięki Wielkie za porcje informacji SooNicee :)

Odpowiedz
Cytat