Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Mtt

5 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
544 Wyświetlenia

Witam!

Od dłuższego czasu nic nie mogę wygrać tzn. mój koniec to 136,112, 68, 79, 57, 83, 67, 93, 28, 33, 45, 76 itp. Gdzieś się gubię. Wiem że to jeden z najtrudniejszych momentów w mtt. Nie wiem co robię nie tak. Nie jednokrotnie mam 1 stack a za chwile odpadam na np AQs , JJ, QQ, AKo, 99, 1010. Korzystam z PokerTraker ze statystyk: vp, pfr, 3bet, fold 3bet, cbet, fold cbet, total agrresion factor, Wts $. Przyznam się że przeważnie patrze tylko na 4 pierwsze statystyki. Jak bardziej wykorzystać statystyki? Jakich używać i jak odpowiednio je interpretować? Czy się bardziej zamurować i rąk typu 99, 1010, AQs, Ako nie 4 betować (allin) gdy mam stak rzędu 40BB? Bardzo proszę o jakieś rady.

4 odpowiedzi
krzys0106
PokerStrategist

Mogłbys podac czy te miejsca sa w fazie ITM czy w Bubble? Nie forbetuj marginalnych rak bo to nie ma sensu jesli ktos robi 3-bet pewnie ma JJ/QQ+ a Ty 4betem z 99 ladnie mu sie wyplacasz :) Jesli masz 1 stack nie koniecznie w turnieju a nawet na obecnym stole to postaraj sie ten oto stol zdominowac open raisuj wiecej rak na flopie taktyka bet/fold czesto sie sprawdzi jesli ktos bedzie chcial obejrzec flopa a jesli nie to zgarniesz blindy + ante.
Polecam filmy Pyszalka, Oloriona, Simona. Powinny co nie co Ci wyjasnic.
A jesli te miejsca ktore podales w ITM to wynik jest dobry, musisz pamietac ze w MTT swingi sa wieksze.

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Dzięki za odpowiedz. Wszystkie wyniki są w fazie itm gram tylko Mtt rzadko sng (180 w moim przypadku). Pare razy był FT, kilka 1 (na palcach jednej ręki). Filmiki obejrzane (polecam Pyszalka). Zastosuję sie do Twoich rad i zobaczę jakie będą efekty. A może jakieś dodatkowe statystyki i jak je interpretować?

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Czy już nikt nic nie podpowie?

Urbi23
Oldschool Grinder

Witam,

Ciężko o odpowiedź na tak ogólnie postawione pytanie. Najlepiej, abys wrzucał jak najwięcej rąk do oceny, w ten sposób dowiesz sie jak prawidłowo powinno się grać w konkretnych sytuacjach

https://polska.pokerstrategy.com/forum/board.php?boardid=139

Pozdrawiam