Przejdź do forum
Mieszkac w Australi...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Mieszkac w Australii

12 Posty
6 Użytkownicy
0 Reakcje
1,041 Wyświetlenia
Maikelo
PokerStrategist

Czesc wszystkim,
Od dluzszego czasu mieszkam w Australii, przed przyjazdem gralem w pokera na starsach.eu czy teraz moge sie przeniesc na pokerstars.com? Jaki jest tam ruch? Jesli ktos ma jakies doswiadczenie z ym zwiazane dajcie znac.
pozdrawiam!

Odpowiedz
Cytat
11 odpowiedzi
MrM1lo
PokerStrategist

Mistrzu, nie mam doświadczenia w temacie o który pytasz, ale mnóstwo pytań dotyczących przeprowadzki do Australii!

Mógłbyś podać trochę szczegółów? Czy wyemigrowałeś na studia lub za pracą? Ile potrzeba $$$ na początek i czy ciężko znaleźć jest tam pracę?

Czy można wyżyć z bycia np. barmanem/kelnerem? Czy utryzmujesz się tylko z poksa?

Jeżeli nie chcesz publicznie odpowiadać napisz na priv. Będę wdzięczny, bo planuję emigrację po studiach. :fdrink

Odpowiedz
Cytat
boxer82
Oldschool Grinder

Z tego co mi wiasomo to pula graczy jest wspólna wieć nie powinenes odczuc różnicy ( z wyjatkiem godzin w których bedziesz grać)

Jesteś juz długo na forum to peweni wiesz że osobymieskzające w takich mijescach jak m.in Australia maja obowiazek prowadzenia bloga z mnóstwem zdjęc, opisem życia codzinnego , ciekawostek itd. :coolface:

czekamy na zdjecia pajaków i relacje a wtedy wszyscy z chęcią ci pomoga z grą

Odpowiedz
Cytat
Madziunka
PokerStrategist

Napisane przez MrM1lo
Mistrzu, nie mam doświadczenia w temacie o który pytasz, ale mnóstwo pytań dotyczących przeprowadzki do Australii!

Mógłbyś podać trochę szczegółów? Czy wyemigrowałeś na studia lub za pracą? Ile potrzeba $$$ na początek i czy ciężko znaleźć jest tam pracę?

Czy można wyżyć z bycia np. barmanem/kelnerem? Czy utryzmujesz się tylko z poksa?

Jeżeli nie chcesz publicznie odpowiadać napisz na priv. Będę wdzięczny, bo planuję emigrację po studiach. :fdrink

+1

Odpowiedz
Cytat
Maikelo Autor wątku
Maikelo
PokerStrategist

Mieszkam tu juz od dwoch lat w pokera nie gralem od czasu przylotu tutaj. Pieniadze ktore mialem na pokerze wyplacilem zostalo mi okolo 150$, ktore odkrylem niedawno przypadkowo logujac sie na starsach ;)
W Polsce skonczylem studia na agh w krk Energy and fuels obecnje studiuje diploma of emgineering oil znd gas.
Wyjechalem szukac pracy nasluchajac sie bajek od agencji jak strasznie latwo znalezc prace w zawodzie. Niestety rzeczywistosc jest zupelnie inna. Tutaj niezbyt sa chetni akceptowac nasze studia, ze wzgledu na inny program nauczania w pl jak i w aus. Mozna zrobic study recognise ktore kosztuje okolo 300$ i wtedy miec pewnoc czy twoja magisterka jest uwazana jako master czy tylko bachelor degree.
Ceny szkol ida w gore ale da sie wyzyc z pracy barmana/kelnera. Jednak mimo wszytsko z mojego punktu widzenia warto zostac w aus niz w pl. Lepszy komfort i styl zycis i te plaze ;)

Odpowiedz
Cytat
MrM1lo
PokerStrategist

Dziękuję za odpowiedź.

W zasadzie jak się jest młodym, 19-25 to o wiele bardziej opłaca się wybyć do AUS i tam pracować jako kelner, dorywczo + nauczyć się grać w pokera i utrzymywać z semi-pro + odkładać kasę, tak do 30, niż siedzieć w naszym POpierdolonym kraju.

Potwierdź mi jeszcze, czy pracując jako kelner/barman da się odkładać co miesiąc kaskę tam?

Odpowiedz
Cytat
Maikelo Autor wątku
Maikelo
PokerStrategist

Zalezy czy bedziesz pracowac legalnie jako student czyli 20h tyg czy nie. Do tego na jakiej wizie przyjedziesz do aus jesli studenckiej to wszystko zalezy od wyboru szkoly im tansza tym mozesz cos odlozyc. Z doswiadczenia ci powiem ze niestety wiekszosc swoich oszczednosci pochlonie school fees.

Odpowiedz
Cytat
SriLamka
Poker Player

W jakim mieście mieszkasz ? Ja się właśnie wybieram w styczniu do Melbourne :)

Jak to jest z pokerem i bukami ? Tzn. można grać, ale podatek jakiś ? Tylko w localsach czy nie robią problemów z zagranicznymi serwisami ?

No i może jakieś rady dla świeżaka ? :D

Odpowiedz
Cytat
Maikelo Autor wątku
Maikelo
PokerStrategist

Mieszkam w Perth. Mozna grac legalnie jest tu nawet APL australian poker league turnieje jak i cash. Gralem moze z dwa razy wiec nie wiem zabardzo jaki podatek biora. Ogolnie hazard jest legalny ale chyba najlepiej nie przelewac bezposrednio piniedzy z konta bankowego na konto pokerowe.

Ogolna rada to sie zbytnio nie napalac jak sie tu przyjedzie, juz nie jest tak latwo jak 3-4 lata temu o staly pobyt czy wize sponsorska. Jednak mieszka sie tu calkiem przyjemnie i jesli sie prubuje to mozna tu zostac na stale i znalezc bardzo dobra platna prace ;)

Odpowiedz
Cytat
SriLamka
Poker Player

No to elegancko bo wlasnie jade na kilka miesiecy zbadac sprawe, a pozniej sie zobaczy :) Bez wielkiej spiny.

A jak to wyglada z zarobkami, chodzi o to ze planuje wyzyc tam (mieszkanie, jedzenie) z pracy na wizie studenckiej (20 h/tydzien). Pytanie czy to realne, czy tylko mówią, że to realne ? :D

Odpowiedz
Cytat
Maikelo Autor wątku
Maikelo
PokerStrategist

Da sie spokojnie wyzyc spokojnie ;)

Odpowiedz
Cytat
thailandes
PokerStrategist

Czesc,
wpinam sie w temat- za dwa dni lece do Azji a stamtad 25 listopada na 16 miesiecy do Sydney na student visa. W razie jakis pytan zapraszam, postaram sie pomoc/ podywagowac itd.

Odpowiedz
Cytat