Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Legalność wpłat

16 Posty
8 Użytkownicy
5 Reakcje
1,412 Wyświetlenia

Mam nurtujący problem, odpowiedzi nie mogę znaleźć w google więc pisze tutaj. Chciałem skorzystać z nowego kodu bonusowego na PS. Zrobiłem przelew na swoje konto, nie miałem możliwości sprawdzić salda, więc w godzinach przychodzących do mojego banku próbowałem w różnych odstępach czasowych wpłacić po prostu pieniądze na PS po kilkakrotnie razy. W końcu zadzwonił do mnie mój bank czy próbowałem wpłacać pieniądze na pokerstars. Powiedziałem, że tak, podałem datę urodzenia w celu weryfikacji i się rozłączyli. Teraz pytanie, czy bank może mi zrobić koło "dupy" za wpłatę pieniędzy na PS? A raczej za próbę wpłaty.

Odpowiedz
Cytat
15 odpowiedzi
nivero
Poker Player

Tak półżartem:
Trzeba było po prostu bezpośrednio do Kapicy napisać a nie w takie podchody się bawić.
Tak serio:
Z punktu prawnego na razie raczej nic nie mogą Ci zrobić bo wpłacać pieniądze możesz
w zasadzie wszędzie (po za finansowaniem terroryzmu i zorganizowanej przestępczości)
Starsy to legalny podmiot jednak jeśli służba celna dojdzie do tego że zrobiłeś depozyt do zagranicznego roomu to będą Cię baczniej "obserwować".
Także nie zdziw się jak przy wypłacie na konto bankowe większej sumy niż złożony depozyt będziesz miał kontrolę skarbową na następny dzień za miesiąc lub za 5 lat.

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Tyle że ostatecznie żadne pieniądze nie zostały wpłacone. Czy ma to znaczenie? Nie chciałbym żeby doszło do tego że nie będę mógł wypłacić małej gotówki (10$) na swoje konto tylko na Neteller do którego nie mam jeszcze karty, a nie chce z tym kombinować na tak małe kwoty jak na razie.

Odpowiedz
Cytat
nivero
Poker Player

Jeżeli nie wpłaciłeś to nie masz się czym martwić, a tak z ciekawości co to za bank?
Jak chcesz mieć czyste sumienie to używaj skrilla albo nettlera bo w Polsce coś takiego jak tajemnica bankowa nie obowiązuje.

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

BGŻ : )

Odpowiedz
Cytat
WydepilowanaOla
Elite Grinder

W BGŻ nie chciało mi kartą wpłacić na starsy bo hazard.

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Wszelkie pytania nieważne. Dowiedziałem się wszystkiego, no prawie. W gruncie rzeczy nie ma się czym przejmować.

Odpowiedz
Cytat
nokion
PokerStrategist

mi nie wróciło

Odpowiedz
Cytat

Spakuj szczoteczkę do zębów i kubek. :truestory:

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Widzę że lubisz straszyć potencjalne rybki _drink: Gorsza sprawa z tym, że mi przelew już drugi dzień idzie na konto, a płaciłem specjalnie by był w ten sam dzień.

Odpowiedz
Cytat
GSELukasz
PokerStrategist

Nie straszy, będziesz się schylać po mydło.

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Za sam fakt wpłaty?

Odpowiedz
Cytat

Za samą chęć.

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Bank nie musi teho nigdzie zgłaszac, a poza tym musieliby mi udowodnić że grałem, a w tym celu musiałbym wypłacić coś

Odpowiedz
Cytat
matt32167
Legacy Member

A czy taka wpłata: konto bankowe -> przelewy24 -> poker room, jest bez ryzyka? W tutule przelewu jest p24 i jakies cyferki.

Odpowiedz
Cytat
bambucza1988
PokerStrategist

prawie wszyscy uzywaja skrilla / nettelera wiec po co kombinowac i ryzykowac i w jakis sposob laczyc sie z polskimi bankami

w razie wygranej/zakonczenia gry starsy wyplacaja pieniadze tam skad byly wplacane
do wplaty z nettelera karta nie jest potrzebna, prowizji nie pobieraja, nie robi sie przewalutowania przy przelewaniu na inne roomy co oszczedza kase, zalozenie konta to pare minut, weryfikowac dane trzeba chyba dopiero od 50$, karta przydaje sie dopiero jak chcesz wyplacic kase prosto z bankomatu

Odpowiedz
Cytat