Cześć, jestem początkującym graczem pokera, moje umiejętności na razie opierają się na serii "Wszystko o Pokerze", a do tego lubię oglądać filmy ze wsopów, które też mi coś powiedziały o pokerze. Chcę stać się lepszym graczem, zacząć grać na micro stawkach. Mam zamiar kupić sobie parę książek, i tu pojawia się mój problem. Moje pytanie może wydać się głupie, ale czy wszystkie książki o pokerze są dobre : D?. Niektóre książki są stare i zawierają różne informacje w sobie, czy każda książka jest pożyteczna? Mogę czytać wszystkie jak leci i każdą informacje traktować jako jedyny dobry sposób, czy traktować wszystkie informacje raczej jako wskazówki?
Jakie książki byście mi polecili na początek
?
Mam okazję bardzo tanio kupić książki: "Poker Math That Matters" Owen Gaines, oraz Small Stakes Hold'em - Winning Big with Expert Play. Polecacie te książki : )?
Mam nadzieję, że nie uraziłem nikogo tym pytaniem, nie wiem czy dobrze ująłem w słowo to o co mi chodziło. Pozdrawiam
P.S. Mam szansę zagrać w przyjacielskim turnieju pokerowym, max 16 osób, wpisowe 10 zł. Jakieś rady/artykuły lub ewentualnie te kochane książki
?