Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Książki o Pokerze

8 Posty
6 Użytkownicy
0 Reakcje
960 Wyświetlenia

Cześć, jestem początkującym graczem pokera, moje umiejętności na razie opierają się na serii "Wszystko o Pokerze", a do tego lubię oglądać filmy ze wsopów, które też mi coś powiedziały o pokerze. Chcę stać się lepszym graczem, zacząć grać na micro stawkach. Mam zamiar kupić sobie parę książek, i tu pojawia się mój problem. Moje pytanie może wydać się głupie, ale czy wszystkie książki o pokerze są dobre : D?. Niektóre książki są stare i zawierają różne informacje w sobie, czy każda książka jest pożyteczna? Mogę czytać wszystkie jak leci i każdą informacje traktować jako jedyny dobry sposób, czy traktować wszystkie informacje raczej jako wskazówki?

Jakie książki byście mi polecili na początek :) ?

Mam okazję bardzo tanio kupić książki: "Poker Math That Matters" Owen Gaines, oraz Small Stakes Hold'em - Winning Big with Expert Play. Polecacie te książki : )?

Mam nadzieję, że nie uraziłem nikogo tym pytaniem, nie wiem czy dobrze ująłem w słowo to o co mi chodziło. Pozdrawiam :f_love:

P.S. Mam szansę zagrać w przyjacielskim turnieju pokerowym, max 16 osób, wpisowe 10 zł. Jakieś rady/artykuły lub ewentualnie te kochane książki :D ?

Odpowiedz
Cytat
7 odpowiedzi
RotakesMan
Elite Grinder

Szczerze mówiąc, to mało które książki o pokerze są dobre :P

Podstawowa od której należy zacząć The Poker Mindset, aby zrozumieć jak ta gra działa.
Jeśli chodzi o książki które podałeś to o ile w "Poker Math That Matters" można jeszcze znaleźć coś ciekawego w postaci podstaw matematyki pokerowej, to w Small Stakes Holdem z 2004 roku nie wiem czego ciekawego można się doszukać :P

Jeśli dopiero zaczynasz to polecam oprzeć się na darmowych materiałach w sieci. Naprawdę nic więcej nie potrzebujesz aby zacząć wygrywać na najniższych limitach.
Natomiast jeśli chciałbyś rzucić okiem na bardziej zaawansowane koncepty pokerowe to polecam przeczytać EasyGame vol.3, i Poker Blue Print. Są według mnie fajnie opisane a do tego masz sporo przykładów.

Odpowiedz
Cytat
Skibcio
PokerStrategist

Cześć,

Ja także mam podobne zdanie co RotakesMan. Pokerzystów jest zbyt mało, żeby opłacało się pisać książki o pokerze. Te co zostały już wydane są raczej nieaktualne. Jeśli koniecznie chcesz kupić sobie jakąś książkę to lepiej zrobisz kupując książkę dotyczącą samorozwoju lub coś w tym stylu.

Oglądanie relacji z WSOPa jest lekko powiedziawszy nie najlepszym rozwiązaniem. No chyba, że oglądasz je tylko w celach rozrywkowych, a nie edukacyjnych ;)

Jeśli szukasz wiedzy dotyczącej pokera to zapoznaj się z naszymi materiałami, odwiedź treningi, rozmawiaj o rozdaniach na forum. Książki lepiej sobie odpuść.

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
krzysiuwOw
Oldschool Grinder

IMO jest kilka dobrych książek...

Poker Math That Matters - warto przeczytać bo to jest podstawowa matma którą powinno się znać a książka jest napisana w bardzo przystępny sposób zwłaszcza dla osób które generalnie nie maja głowy do matmy.

Pomimo wielkiego hype na Easy Game i The Poker Blueprint nadal uważam że Dynamic Full Ring Poker jest dużo lepszą książką dla laika. Masa solidnych dobrze poukładanych podstaw krok po kroku i od siebie tak luźno dorzuciłbym The Poker Puzzle.

Odpowiedz
Cytat
szoker22
PokerStrategist

# krzysiuwOw Poker Math That Matters jest ta ksiazka w jakiej kolwiek wersji po polsku ?

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Dziękuje za pomoc :f_drink: :f_love:

Odpowiedz
Cytat
krzysiuwOw
Oldschool Grinder

@szoker22 niestety nie wiem

Odpowiedz
Cytat