Przejdź do forum
Jaki typ rozgrywki ...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Jaki typ rozgrywki wybrać?

8 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
505 Wyświetlenia
KiloSoli
Legacy Member

Hej!

Postanowiłem na nowo rozpocząć naukę pokera po kilkuletniej przerwie. Zacząłem kiedyś grać fixed limit, szło mi całkiem przyjemnie, ale założyłem konto na jakimś małym/nowym roomie i bardzo mało osób grało tam FL. Niewiele lepiej było z NL, SnG i się zniechęciłem. Chciałbym grać tak, żebym mógł po jakimś czasie trochę grosza mieć z pokera. Powiedzcie mi proszę, czy jest sens FL? Może SnG na początek? Czy trzymać się przy popularnym NL?

pozdrawiam :)

Marek

Odpowiedz
Cytat
7 odpowiedzi
Skibcio
PokerStrategist

Hej,

Najlepiej to samemu spróbować kilku odmian. FL faktycznie trochę umiera.
Cash jeśli jest to SH to prawie wszędzie funkcjonuje i w tego typu gry gra najwięcej osób. Widać to także na forum.
Ostatnio bardzo popularne są gry typu Spin&Go/Twister/JackPot. Są to gry na stołach 3 osobowych z losowaną pulą nagród. Zwykłe SnG trochę wymierają.
MTT dalej dobrze się trzyma.

Każda odmiana ma swoje plusy i minusy. Jednak wybór powinien należeć do Ciebie ;)

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
KiloSoli Autor wątku
KiloSoli
Legacy Member

Właśnie o MTT mi chodziło, nie SnG. Pomyliłem się. Ten odmiany Spin&Go wyglądają ciekawie, tylko obawiam się, że mam za mało doświadczenia na to. Może być łatwo wystrzelać się z $, zanim się nauczę. Także powinienem chyba zacząć od zwykłego NL i potem jak się rozkręcę przerzucić się na MTT/Spiny.

Do teraz prosiłbym o doradzenie, gdzie założyć konto i darmową gotówkę na start odebrać:) Mam do wyboru 40$ NetBet, 103$ na 888 oraz 30$ na PartyPoker.

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
Skibcio
PokerStrategist

Ja wybrałbym NetBet Poker ze względu na trochę większość ilość $$$ oraz możliwość otrzymania darmowej gotówki po depozycie na innych poker roomach z tej sieci. Będziesz znał oprogramowanie i łatwiej jest wtedy zmienić poker room. Kilka poker roomów należy do jednej sieci i mają wspólną pulę graczy oraz oprogramowanie.
PartyPoker także jest dobrym wyborem, ale zmieniając poker room zmieniasz także soft na zupełnie inny. Nie zawsze jest to złe ;)
Na 888Poker wspomniane 103$ bardzo ciężko jest wyrobić początkującej osobie :(

Odpowiedz
Cytat
KiloSoli Autor wątku
KiloSoli
Legacy Member

A więc NetBet Poker. Tak myślałem, że z 888 ciężej będzie uzyskać gotówkę, aczkolwiek znacznie większa kwota kusi oczy:)

Dzięki!

Odpowiedz
Cytat
Johnny1994
PokerStrategist

Ogólnie na te sumy nie patrz bo bez depozytu doataniesz na początek góra 10$

Odpowiedz
Cytat
KiloSoli Autor wątku
KiloSoli
Legacy Member

W zasadzie widzę, to w więszkości jest to 5-10$, ale lepsze to nić nic. I tak na niskich stawkach będę grał.

Odpowiedz
Cytat
wincentf
PokerStrategist

Napisane przez Skibcio
Ja wybrałbym NetBet Poker ze względu na trochę większość ilość $$$ oraz możliwość otrzymania darmowej gotówki po depozycie na innych poker roomach z tej siec

Odradzam Netbet, chyba że lubisz się irytować wywalającym softem który potem złośliwie nie chce umożliwić logowania jak lecą blindy.

Odpowiedz
Cytat