Przejdź do forum
Jaki program po ele...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Jaki program po elephancie

24 Posty
13 Użytkownicy
0 Reakcje
2,514 Wyświetlenia
mouse91
Oldschool Grinder

Od kilku dni gram na nl10, a moja baza na elephancie to już grubo ponad 100 tys rąk. Przez to program uruchamia mi się jakieś 5 min, co chwilę się zawiesza, czasem nie importuje rąk, a ostatnio nawet w ogóle nie działa. Zastanawiam się nad kupnem jakiegoś programiku bo triala trackera wykorzystałem kiedyś w głupi sposób - zainstalowałem obacziłem co i jak i 3 miechy spędził nie używany na dysku. :facepalm:

i tu mam do was pytania:
1. Jaki program polecacie nie doświadczonemu w tego typu sprawach HM czy PT3?
2. Jak kiedyś bawiłem się trackerem to nie mogłem tego wszystkiego ogarnąć a więc który jest prostszy w obsłudze.
3. gdzie bezpiecznie kupić program? wiem ze są oferty tu na forum ale trochę się boje. Kiedyś była afera że koleś sprzedał kilka programów i okazał się oszustem.
4. Jak raz kupie program to mam go już przez cały czas czy to tylko jakaś licencja na wybrany okres czasu?
5. Ile to kosztuje:D Mam skromny bankrol i gdy będzie droższy niż 40$ znowu będę musiał grać na nl4:D
6. a może warto wziąć PT3 ze sklepu w party poker? cena to 800 party points a za 1500 pp jest bonus 100$.

Z góry dzięki za info i pomoc
Pozdro

23 odpowiedzi

Witam serdecznie :)

1. Ja nie mam doświadczenia z PT3, natomiast z czystym sumieniem mogę polecić Holdem Managera.

2. Moim zdaniem Holdem Manager jest łatwy w obsłudze, oferuje dużo opcji, ale wszystkie są dość przejrzyste i intuicyjnie wie się gdzie co jest. Poker Tracker jak mówiłem nie używałem, ale słyszałem, że jest trochę gorszy pod tym względem.

3. Jeśli chcesz mieć naprawdę pewność, że kupisz bezpiecznie program to oczywiście na stronie producenta. Jednak tutaj na targowisku też jest to możliwe, ale ostrzegam - 10 razy sprawdź z kim masz do czynienia, żeby potem nie było płaczu, że straciłeś kasę. Najlepiej tak się umów ze sprzedającym by dostarczył Ci jakiś dowód, że on to naprawdę on, a nie jakiś cwaniak.

4. Kupujesz program raz i masz go już na zawsze. Możesz go sobie potem zawsze aktualizować za darmo.

5. To ile kosztuje zależy co kupisz. Wersja pełna HM-a idzie za 90$ (na oficjalnej stronie oczywiście), jednak wersja Small Stakes to koszt 55$. Na targowisku możesz kupić pełną wersję za 200 złotych u Kongobongo (robi to od dawna z powodzeniem, pamiętaj jednak, że są cwaniaki, które lubią się za niego podszywać, więc uważaj)

Poker Tracker - cena oficjalna to 90$ za pełną wersję i 45$ za wersję Micro Stakes. Na Targowisku znajdziesz różne oferty więc warto się temu przyjrzeć (na przykład PT3 TYLKO dla Party Poker za 40$)

6. Nie wiem czy warto brać ze sklepu Party Poker. To zależy. Jeśli nie zamierzasz zmieniać poker roomu to warto się nad tym zastanowić, ja jednak nie polecałbym takiego rozwiązania, bo a nuż a widelec nagle postanowisz - odchodzę z Party Poker. I co zrobisz? HM będzie wówczas bezużyteczny.

Pozdrawiam równie serdecznie :)

mko101
Oldschool Grinder

Co do pierwszych 3 punktow. Ja zainstalowalem HM, jakies dwa tygodnie po graniu na Elephancie. I powiem, ze ani troszeczke nie zaluje.
Jest super duzo opcji, ktore ciagle odkrywam. Dla mnie nie wszystkie sa zrozumiale, lecz warto sie uczyc :) Zalapalem o co chodzi w momencie.
Moge zapewnic, ze bedzie tu duzo opinii za PT3 jak i HM ;) Ja stawiam na ten drugi.

mouse91 Autor wątku
mouse91
Oldschool Grinder

Czym się różni pełna wersja od tej mide stakes? Jak wejdę sobie na nl100 to nie będzie importować rąk?

driver911
Oldschool Grinder

[treść wyedytowana]

//linki reklamujące poker roomy nie powiązane z PokerStrategy.com - Thorek

Thorek
Oldschool Grinder

Witaj.

Wersja na micro stakes działa do NL25 włącznie i jest to świetna opcja dla microlimitowców, ponieważ nie muszą inwestować zbyt dużo, a korzystają ze wszystkich funkcji programu. Gdy już wejdziesz na NL50 to zrobisz upgrade po prostu, który jest tańszy full wersja. Ja swojej strony polecam PT3, ale w zasadzie dlatego, że ja tego używam. Jakbym używał HM to pewnie bym ten program polecał. Oferta tych programów jest bardzo podobna i oba są programami z najwyższej półki. Podgrinduj trochę i kup wersję na micro stakes, tak żebyś nie musiał schodzić na niższy limit.

Pozdrawiam.

tylko
Poker Player

Z czasem napewno bedziesz mial ogromna baze danych. Jak zauwazyles w elephancie program nie wyrabia przy 100k rak. Przy duzych bazach danych podobne rzeczy dzieja sie z PT3, co nie wystepuje przy HEM. Temat byl poruszany wielokrotnie na innych forach i w wiekszosci wszyscy chwala HEM.

A ja mam pytanie co do obu programów. Czy działają one w turniejach MTT, czy tam trzeba się postarać już o jakiś inny program? Jeśli tak to o jaki?

Mooris
PokerStrategist

Witaj

Tak, zarówno PT3 jak i HM działają w MTT

Pozdrawiam

Napisane przez tylko
Z czasem napewno bedziesz mial ogromna baze danych. Jak zauwazyles w elephancie program nie wyrabia przy 100k rak. Przy duzych bazach danych podobne rzeczy dzieja sie z PT3, co nie wystepuje przy HEM.

Myślę, że takie rzeczy występują we wszystkich tego typu programach. I prawdopodobnie wynika to z niedostatecznie dobrego procesora, a nie słabości programu.

Rozwiązanie? Kupić szybki procesor.

mouse91 Autor wątku
mouse91
Oldschool Grinder

ja mam cztero rdzeniowy procek więc to że mi się muli komp przy starcie słonia to raczej nie wina procka. Jeżeli naprawdę jest tak jak pisze "tylko" - że HM o wiele mniej spowalnia kompa to chyba zdecyduję się na managera

illithid
Oldschool Grinder

Napisane przez Yarpengeralt

Napisane przez tylko
Z czasem napewno bedziesz mial ogromna baze danych. Jak zauwazyles w elephancie program nie wyrabia przy 100k rak. Przy duzych bazach danych podobne rzeczy dzieja sie z PT3, co nie wystepuje przy HEM.

Myślę, że takie rzeczy występują we wszystkich tego typu programach. I prawdopodobnie wynika to z niedostatecznie dobrego procesora, a nie słabości programu.

Rozwiązanie? Kupić szybki procesor.

Rok temu miałem 5 mln rąk bazę w HMie; procesor 2ghz + 2 gb RAMu - ani trochę się nie cięło.

hm duzo nowoczesniejszy jak chodzi o sposob w jaki zostal napisany - funkcje oferuja te same praktycznie ale wlasnie za nowoczesniejszy i wydajniejszy kod wybralem wlasnie hma

mouse91 Autor wątku
mouse91
Oldschool Grinder

dobra dzisiaj sesja poszła mi całkiem na plus więc chyba mogę zainwestować w hm'a nie schodząc przy tym na niższy limit. mam do wydania 59$, gdzie znajdę najtańszego hma dla niskich limitów? Może kupić na forum? ale od kogo żeby mnie nie oskubał z dużej części bakrolla:D? Jak sprawdzać wiarygodność sprzedawców na poker strategy?

ja dwa tygdnie temu przesiadlem sie na hm z elephanta.

Jest niesamowita roznica, szczegolnie w szybkosci dzialania. (na korzysc hm),
ja skorzystalem z oferty darmowej licencji i potrzebne punkty wyrobilem na nl25 w jeden dzien, wiec po co przeplacac :D

mouse91 Autor wątku
mouse91
Oldschool Grinder

a na jakim to roomie ta darmowa licencja i na jakich zasadach?

ehh

no ludziom to sie juz nic nie chce sprawdzac :)

http://www.holdemmanager.com/store/poker-sites.php

sam korzystalem , zakladalem u nich konto na everku

i darmowy oraz legalny hm jest :)

masz roomy gdzie dostajesz po 100 usd do wydania w ich sklepie , wybierasz jeden , zakladasz konto i masz hm pro :) najlepiej taki w ktorym nie bedziesz gral i z glowy :)

w sumie extra bonus 60usd

albo zaloz na kogos z rodziny .... to juz wogole super wyjscie bo konta i tak nie bedziesz uzywal , a licencja jest

mouse91 Autor wątku
mouse91
Oldschool Grinder

dobra wybrał bym np. winner poker (WTF?:D) założył bym na konto kogoś z rodziny i potem musiał bym przelać kasę żeby ugrać tam ileś pkt? gram na nl10, ile by mi to zajęło? Bo jak będę musiał ugrywać przez kilka tygodni to ja dziękuję:D

P.S ściągnałem sobie triala hma importuje własnie drugą godzine ręce, ale ogólnie mi się spodobał. Czy jak już będę miał pełną wersję czy będę musiał znowu instalować, bawić się z importem itd czy wystarczy tylko jakiś kodzik wpisać?

Kurcze ale jak tak teraz się bawię tym hmem trialem to widzę że on też zadyszki dostaje przy mojej bazie 200k handsów. Może nie takiej jak elephant ale widać że ma problem. Czy wy też tak macie? może to ja coś źle robie:D?

http://www.holdemmanager.com/store/poker-sites.php

a czy jak za ich pośrednictwem założę konto do wyrobienia licencji to czy mogę je jednocześnie podpiąć pod PokerStrategy??

mouse91 Autor wątku
mouse91
Oldschool Grinder

właśnie chyba w tym jest haczyk że nie ma takiej szansy