Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Jaki poker room?

8 Posty
5 Użytkownicy
0 Reakcje
977 Wyświetlenia
GrS11
Poker Player

Witam!
Było już kilka podobnych wątków, ale nie są one zbyt aktualne. A sprawa przedstawia się następująco:
Do tej pory grałem na Party Poker, jednak przedwczoraj zleciłem wypłatę 50$, czyli ok 30 Euro. Pragnę wpłacić te pieniądze na jakiś inny room i tutaj pojawia się problem. Myślałem od Everest'cie, jednak znajomy stwierdził, że po zmianach u francuzów, a dokładniej od kiedy nie mogą oni grać, jest to room umierający (mało graczy).
Kolejnym roomem o którym myślałem to William Hill - room promowany przez Poker Strategy, dobry przelicznik SP, jednak planuję pozostać na roomie dłużej (powiedzmy do NL10 o ile mi się uda), a brak rakebacka trochę odstrasza.
I tutaj znajomy zaproponował mi Poker Heaven. Rakeback co prawda po osiągnięciu 100$ raku, aczkolwiek na NL10 jest to do zrobienia, do tego bonus... może trochę niedogodny, bo za 25$ raku 5$ bonusu, ale na takich stawkach wyrobienie bonusu to raczej coś ciężkiego.

Czy PH będzie dobre, czy polecacie coś innego?
Pozdrawiam,
Artur

7 odpowiedzi
Franczo
PokerStrategist

:spade:na PokerHeaven nie wyrobisz bonusa graja na micro !
:spade:30 Euro.... tutaj stoliki zaczynaja się od NL4!
:spade:musisz wyrobic min. 100$ raku

:heart:na entraction stoliki od Nl4 ale praktycznie tylko SH
:heart:bonus wyrobisz

:diamond:Cake Poker- brak huda, mało graczy, ale RB fajny

:club: pozostaje FTP lub Unibet

Cześć Artur,

co do Everest Poker to się niezupełnie zgodzę. Na nl10 znajdziesz przez cały dzień stoliki FR i SH. Oczywiście stołów SH jest znacznie więcej. Niewątpliwą zaletą Everest Poker jest sposób uwalniania bonusu, który otrzymujesz na bieżąco, za każdy SummitPoint (punkty VIP na Everest Poker) zostanie przelane na Twoje konto 0,06$. Poza tym, bez względu na wielkość wpłaty otrzymasz co najmniej 300$ bonusu depozytowego.
Na Everest Poker masz wymianę SummitPoints na gotówkę, która bezpośrednio zasila Twoje konto.

Jeżeli chodzi o Poker Heaven, to trudno będzie Ci tam znaleźć stoły FR, więc jeżeli preferujesz grę przy takich stołach, to ten poker room odpada.

Pozdrawiam,
dohpaZ

GrS11 Autor wątku
GrS11
Poker Player

Chodzi mi o NL2/NL4.
Pytaniem jest czy lepiej grać EURO, czy $? Jak jest ze stołami NL2 na Everest Poker?

Co do PH, to można znaleźć 4-5 stołów FR NL4, co jest dla mnie ilością wystarczającą.

Jaki room w takim wypadku polecacie?

EDIT: Oczywiście, przy grach EURO NL2/4 mówimy tutaj o Short Stacku :)

Poniżej screenshot z Everest Poker wykonany dzisiaj krótko po 20:00.

Jak widzisz, dość spory wybór. W dzień powszedni znajdziesz ze dwa stoły FR mniej. Możesz również przysiąść się do stołu z 20bb, czyli SSS jest spokojnie do grania.

GrS11 Autor wątku
GrS11
Poker Player

Sam właśnie z ciekawości zainstalowałem soft zarówno z PH jak Everest Poker i sprawdzałem w różnych godzinach. Na Everest'cie jest 2-3 stoły więcej, z tym że jest to NL2, którego na PH nie ma. Teraz pojawia się tylko pytanie, czy na Everest'cie wciąż gra tak wielu słabych graczy?

smolak
Oldschool Grinder

Podepnę się pod temat. A jaki room polecacie do fr nl50+, oprócz FT.

vindir
PokerStrategist

Na FR to raczej tylko BWIN o ile przeżyjesz soft, lub starsy.