Czy na microstawkach - NL2 wystarczy taka konfiguracja HUD'a:
PFR/VPIP
3BET/FoldToCbet
FoldToSteal/CbetFlop
czy też powinienem dodać/zamienić jakieś inne staty ?
Czy na microstawkach - NL2 wystarczy taka konfiguracja HUD'a:
PFR/VPIP
3BET/FoldToCbet
FoldToSteal/CbetFlop
czy też powinienem dodać/zamienić jakieś inne staty ?
statystyki przydadza ci sie wtedy gdy masz uzbierane rece na przeciwnikow - to najwazniejsze, jezeli nie masz rak to nie ma co sobie zasmiecac ekranu
a jakie sa ci potrzebne? te ktore rozumiesz, potrafisz cos z nich wywnioskowac i zastosowac w grze, te ktore podales wystarcza na poczatek, a w miare jak bedziesz sie uczyl gry sam zobaczysz czego ci brakuje i co ci potrzebne jest pod reka
Hej,
bambucza1988 ♠_o:
bambucza1988 poruszył chyba najważniejszą kwestię. Powinieneś korzystać z tych statystyk, których znacznie znasz i wiesz jak je wykorzystać. Podstawą jest wspomniane przez Ciebie VPIP/PFR i ilość rozdań, której nie widzę u Ciebie, przydaje się do określenia czy statystyki, które masz są wiarygodne.
Pozdrawiam.
Możesz ewentualnie dodać opozycyjne statystyki do tych co masz np fold to 3bet i attempt to steal. No i jeszcze podpowiedź żebyś w jednej linii ustawiał foldy a w innej agresję wtedy łatwiej się znajduje interesującą nas statystykę patrząc na HUD'a.
Zadam to pytanie żeby nie spamować, wytłumaczy ktoś jak rozpoznać tzn. fishów patrząc na statystyki VPIP/PFR?
Jak dla mnie to pomocna była statystyka Agr post flop, łatwiej zrzucić TP, two pairs, bądź seta na CS.
masz tu przykład jak mniej więcej wyglądają staty dla gracza TAG i opis podstawowych statystyk
http://pokazywarka.pl/dk4sp4-2/
Napisane przez melon210
Zadam to pytanie żeby nie spamować, wytłumaczy ktoś jak rozpoznać tzn. fishów patrząc na statystyki VPIP/PFR?
Witam!
Wiele zależy od odmiany, w którą grasz. Druga sprawa jest taka, że fish fishowi nie równy. Ogólna zasada jest taka, że duże VPIP i małe PFR oznacza pasywnego gracza, który dużo sprawdza, z kolei duże VPIP i PFR, to agresywny słaby gracz.
Pozdrawiam,
Pomarancza
Napisane przez melon210
Hej,
ja od siebie dodam, żebyś obejrzał serię Robmafa pt. Rybki małe i duże. Nauczysz się z niej jak rozpoznawać słabych graczy i co robić żeby wygrywać od nich jak najwięcej
Pozdrawiam,
Bartek
Napisane przez xeperek
masz tu przykład jak mniej więcej wyglądają staty dla gracza TAG i opis podstawowych statystyk
http://pokazywarka.pl/dk4sp4-2//blockquote >Nie sądzisz, że Fold Big Blind To Steal na poziomie 85% to jednak zbyt dużo? Jak ja mam na kogoś takie statystyki, to go spokojnie okradam.
EDIT: Sorry, że odświeżyłem stary temat. Nie zwróciłem uwagi, przy przeglądaniu forum i interesujących mnie tematów, że jest to tak stare.
Oczywiście, że za duży fold bb to steal, tak samo cbet wydaje się zbyt wysoki. WTSD 20-23% WTF?:D
To nutsy tylko bez żadnego bluffcatchu itd.
Napisane przez melon210
Jak pewnie wiesz połączenie tych dwóch statystyk określa nam styl jaki przeciwnik reprezentuje preflop. Dzięki tej informacji możemy określić typ gracza: Nity, Tight Aggressive Players, Loose Aggressive, Loose Passive, Maniacy.
Największe fishe to gracze Loose Passive. Typowe statystki dla tych graczy to 30/10, 40/5, 22/8, 46/8. Tacy gracze są najczęściej fishami ponieważ angażują się w zbyt wiele rozdań ze słabymi kartami, co pokazują nam statystyki VPIP/PFR
Dla porównania przykładowe staty VPIP/PFR:
Nity: 8/6, 11/7
TAG: 18/17, 21/18, 22/20
Loose Agg: 32/24, 40/32
Maniacy: 45/40, 60/40, 87/55
Mam nadzieję, że pomogłem.
Pytanie, na które odpowiedziałeś padło co prawda 10 miesięcy temu ale myślę, że to co napisałeś przyda się innym osobom, które odwiedzą ten wątek