Przejdź do forum
Jaki HUD na microst...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Jaki HUD na microstawki ?

13 Posty
11 Użytkownicy
1 Reakcje
1,082 Wyświetlenia

Czy na microstawkach - NL2 wystarczy taka konfiguracja HUD'a:
PFR/VPIP
3BET/FoldToCbet
FoldToSteal/CbetFlop

czy też powinienem dodać/zamienić jakieś inne staty ?

Odpowiedz
Cytat
12 odpowiedzi
bambucza1988
PokerStrategist

statystyki przydadza ci sie wtedy gdy masz uzbierane rece na przeciwnikow - to najwazniejsze, jezeli nie masz rak to nie ma co sobie zasmiecac ekranu
a jakie sa ci potrzebne? te ktore rozumiesz, potrafisz cos z nich wywnioskowac i zastosowac w grze, te ktore podales wystarcza na poczatek, a w miare jak bedziesz sie uczyl gry sam zobaczysz czego ci brakuje i co ci potrzebne jest pod reka

Odpowiedz
Cytat
Skibcio
PokerStrategist

Hej,

bambucza1988 _o:

bambucza1988 poruszył chyba najważniejszą kwestię. Powinieneś korzystać z tych statystyk, których znacznie znasz i wiesz jak je wykorzystać. Podstawą jest wspomniane przez Ciebie VPIP/PFR i ilość rozdań, której nie widzę u Ciebie, przydaje się do określenia czy statystyki, które masz są wiarygodne.

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
xeperek
PokerStrategist

Możesz ewentualnie dodać opozycyjne statystyki do tych co masz np fold to 3bet i attempt to steal. No i jeszcze podpowiedź żebyś w jednej linii ustawiał foldy a w innej agresję wtedy łatwiej się znajduje interesującą nas statystykę patrząc na HUD'a.

Odpowiedz
Cytat
melon210
Legacy Member

Zadam to pytanie żeby nie spamować, wytłumaczy ktoś jak rozpoznać tzn. fishów patrząc na statystyki VPIP/PFR?

Odpowiedz
Cytat
Ragada
Oldschool Grinder

Jak dla mnie to pomocna była statystyka Agr post flop, łatwiej zrzucić TP, two pairs, bądź seta na CS.

Odpowiedz
Cytat
xeperek
PokerStrategist

masz tu przykład jak mniej więcej wyglądają staty dla gracza TAG i opis podstawowych statystyk
http://pokazywarka.pl/dk4sp4-2/

Odpowiedz
Cytat
Pomarancza
PokerStrategist

Napisane przez melon210
Zadam to pytanie żeby nie spamować, wytłumaczy ktoś jak rozpoznać tzn. fishów patrząc na statystyki VPIP/PFR?

Witam!

Wiele zależy od odmiany, w którą grasz. Druga sprawa jest taka, że fish fishowi nie równy. Ogólna zasada jest taka, że duże VPIP i małe PFR oznacza pasywnego gracza, który dużo sprawdza, z kolei duże VPIP i PFR, to agresywny słaby gracz.

Pozdrawiam,
Pomarancza

Odpowiedz
Cytat
BartekkB
Poker Player

Napisane przez melon210

Hej,

ja od siebie dodam, żebyś obejrzał serię Robmafa pt. Rybki małe i duże. Nauczysz się z niej jak rozpoznawać słabych graczy i co robić żeby wygrywać od nich jak najwięcej :f_drink:

Pozdrawiam,
Bartek

Odpowiedz
Cytat
ONKAM
PokerStrategist

Napisane przez xeperek
masz tu przykład jak mniej więcej wyglądają staty dla gracza TAG i opis podstawowych statystyk
http://pokazywarka.pl/dk4sp4-2//blockquote >

Nie sądzisz, że Fold Big Blind To Steal na poziomie 85% to jednak zbyt dużo? Jak ja mam na kogoś takie statystyki, to go spokojnie okradam.

EDIT: Sorry, że odświeżyłem stary temat. Nie zwróciłem uwagi, przy przeglądaniu forum i interesujących mnie tematów, że jest to tak stare.

Odpowiedz
Cytat
OnlyNutzz
Oldschool Grinder

Oczywiście, że za duży fold bb to steal, tak samo cbet wydaje się zbyt wysoki. WTSD 20-23% WTF?:D :D To nutsy tylko bez żadnego bluffcatchu itd.

Odpowiedz
Cytat
Adizg1990
Poker Player

Napisane przez melon210

Jak pewnie wiesz połączenie tych dwóch statystyk określa nam styl jaki przeciwnik reprezentuje preflop. Dzięki tej informacji możemy określić typ gracza: Nity, Tight Aggressive Players, Loose Aggressive, Loose Passive, Maniacy.

Największe fishe to gracze Loose Passive. Typowe statystki dla tych graczy to 30/10, 40/5, 22/8, 46/8. Tacy gracze są najczęściej fishami ponieważ angażują się w zbyt wiele rozdań ze słabymi kartami, co pokazują nam statystyki VPIP/PFR :f_drink:

Dla porównania przykładowe staty VPIP/PFR:
Nity: 8/6, 11/7
TAG: 18/17, 21/18, 22/20
Loose Agg: 32/24, 40/32
Maniacy: 45/40, 60/40, 87/55

Mam nadzieję, że pomogłem.

Odpowiedz
Cytat
BartekkB
Poker Player

Pytanie, na które odpowiedziałeś padło co prawda 10 miesięcy temu ale myślę, że to co napisałeś przyda się innym osobom, które odwiedzą ten wątek ;)

Odpowiedz
Cytat