No wlasnie. Zorganizowalismy sobie maly turniej live z dwoma kolegami i bratem. Do wygrania bylo za pierwsze miejsce 15funtow,a za drugie 5. Wpisowe bylo po 5funtow. Jako bardziej doswiadczeni, ja i brat zostalismy w pozniejszej fazie turnieju i musielismy rozgrywac hands-up. Tu pojawia sie problem. Brat jest bardziej ograny,dluzej gra w pokera i zna wiecej startegii ode mnie. Oczywiscie przegralem,zajmujac drugie miejsce. Pozostalo mi cieszyc sie z wgranej za wpisowe... Teraz pojawia sie moje pytanie. Jak grac w hands-up'ie na agresywnego gracza,ktory podbija kazde/wiekszosc kart z reki,pasuje te tylko najslabsze i czesto blefuje? Gdy zaczynalismy gre 1v1 stalismy na podobnych stackach
Pozdrawiam.
Powiadomienia
Wyczyść wszystko
Pytania i odpowiedzi
13
Użytkownicy
0
Reakcje
774
Wyświetlenia
12 odpowiedzi
Przede wszystkim to grać luźniejszym rangem i uzmysłowić sobie że często on tam nic nie ma, ja do tej pory mam problemy z grą heads up, wszystko przez to że widzę u przeciwnika same nutsy i zbyt często pasuje pre flop jak i post flop, w heads up podstawą jest przemyślana agresja, więcej nic mądrego nie wymyślę więc poczekajmy na rady kogoś doświadczonego.
proponuję obejrzeć filmik szkoleniowy o podstawach gry headsup. Generalnie trzeba napier..... bo większość czasu zarówno Ty jak i przeciwnik nic nie macie.
https://polska.pokerstrategy.com/video/13271/
wbijasz zloto i ogladasz pozostale 7 czesci
nikt ci nie poda zlotej recepty na wygrywanie heads upow bo takiej nie ma