Przejdź do forum
Jak efektywnie zacz...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Jak efektywnie zacząć ?

8 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
926 Wyświetlenia
Depesz
Poker Player

Kłaniam się

Jak efektywnie zacząć naukę gry, dokładnie chodzi o zoomy.
Myślałem aby zrobić to tak:

pre-flop
Z jakiej pozyci jaki range, sizing itd
flop
Jak zachować się zależnie od kart na flopie.
Bet
Dlaczego betujemy
......
Właśnie jest tego trochę, więc może mogę liczyć na pomoc użytkowników forum i trochę by pomogi w sporządzeniu "spisu treści" efektywnego uczenia się.

Odpowiedz
Cytat
7 odpowiedzi
Moderator
Elzo2012
PokerStrategist

Witaj Depesz

Generalnie plan dobry.
Nie zapomnij o równoległej pracy nad mindsetem.
Jaka platforma i jakie stawki?

Odpowiedz
Cytat
Depesz Autor wątku
Depesz
Poker Player

Przeczytałem książkę "Poker Mindset" Ian Taylora
Obecnie gram micro na PartyPoker

Mam jeszcze takie pytanie:
Czy jeśli będę się uczyć troszeczkę w innej kolejności, nie będzie to miało dużego wpływu na grę ?

Odpowiedz
Cytat
Moderator
Elzo2012
PokerStrategist

Najważniejsze, żeby w ogóle się uczyć.
Powinieneś zacząć od poukładania sobie zakresów preFLOP - bo to podstawa i zapobiega chaotycznej grze, którą ciężko analizować.
Ważne, żeby nie "kupować" niczego w ciemno, tylko starać się zrozumieć, dlaczego tak a nie inaczej. Wtedy jest łatwiej.

Odpowiedz
Cytat
Depesz Autor wątku
Depesz
Poker Player

No dobra w sumie to logiczne, jeszcze takie pytanko.
Materiały dostępne w zakładce "Strategia", czy one są dosyć aktualne do poziomu, stylu gry obecnie ?

Odpowiedz
Cytat
Moderator
Elzo2012
PokerStrategist

Napisane przez Depesz
No dobra w sumie to logiczne, jeszcze takie pytanko.
Materiały dostępne w zakładce "Strategia", czy one są dosyć aktualne do poziomu, stylu gry obecnie ?

Pewne rzeczy się nie zmieniają, np. matematyka pokerowa: liczenie oddsów, equity, prawdopodobieństwo występowania układów czy trafienia swoich outów.
Zmieniły się na pewno tendencje w grze populacji, ale to zmienia w zależności od limitu czy nawet roomu, więc nie jest aż tak istotne. Trzeba się tego nauczyć w miejscu gdzie się gra i pamiętać, że po zmianie roomu może wyglądać to inaczej.
Warto obejrzeć kilka aktualnych filmów. Dlatego powinieneś popracować nad statusem, żeby mieć dostęp przynajmniej do srebra.
Niektóre treningi są streamowane na Twichu i można je obejrzeć z dowolnym statusem. Polecam szczególnie Govera.
Nie warto oglądać filmów z przed kilku lat - z tym co na nich zobaczymy, najczęściej nie będziemy się obecnie spotykać na stołach.

Odpowiedz
Cytat
Depesz Autor wątku
Depesz
Poker Player

Dobra, dzięki za odpowiedz :)

Odpowiedz
Cytat
Moderator
retrograde87
PokerStrategist

W tym roku powstał nowy kurs jednego z naszych trenerów Przejdź mikrostawki w Nowym Roku!. Niżej są podane materiały z działu strategia na które trzeba zwrócić szczególną uwagę.
Miłej lekturki życzę ;)

Odpowiedz
Cytat