Przejdź do forum
Ile buy-in'ów na mi...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Ile buy-in'ów na micro?

9 Posty
8 Użytkownicy
0 Reakcje
971 Wyświetlenia
przemasso
PokerStrategist

Ile tak optymalnie powinno posiadać buyinów na micro stawkach, powiedzmy od NL2 do NL10 na fulringach, żeby móc tak w miarę komfortowo grać nie zerkając po każdym nieudanym stackoff'ie na swój bankroll, a jednocześnie, żeby nie był zbyt konserwatywny, by z kolei przejście danego limitu nie zajęło połowy życia ? :coolface:
25 wystarczy? Może 50? 100?

Odpowiedz
Cytat
8 odpowiedzi
Esotan
Legacy Member

100 BI jest optymalną kwotą do grania bez nerwów o kurczenie się bankrolla. Oczywiście jeżeli grasz wg zasad ABC pokera da Ci to dostatecznie dużo czasu aby "wczuć" się w grę w pokera na pieniądze. Ja osobiście zaczynałem od zera ale jest to bardzo ciężkie i potrzeba do tego niesamowitego samozaparcia.

Odpowiedz
Cytat
colin666
PokerStrategist

ja uzywam zasady 10-15BI na stolik, czyli grajac 4 stoliki potrzebuje 40-60bi, grajac 24stoliki, potrzebuje 240-360bi

Odpowiedz
Cytat
DiableMarseillais
PokerStrategist

100 BI to raczej na jakies micro sng. Jak ogarniasz w miare gre cash to 25 BI jest w miare ok na nizszych limitach. Z czasem przy wspinaniu sie, w zaleznosci od umiejetnosci i pewnosci siebie mozesz to naginac w dwie strony. Shot na <20 BI na wyzszy limit albo bardzo spokojnie przy 40-50BI :)

Odpowiedz
Cytat
przemasso Autor wątku
przemasso
PokerStrategist

Planowałem właśnie coś między 25-40 BI. Dzięki za odpowiedź. :fdrink

Odpowiedz
Cytat

Na NL2 można lajtowo z 10-15 BI zacząć grać spokojnie.
100 BI na micro to lekka przesada, no ale jak kto woli.

Odpowiedz
Cytat
Druneski
Oldschool Grinder

100-300 BI na cashe? Wow, kolega pisał żeby nie zajęło mu to pół życia.

Złotej rady nie ma, zależy jak się czujesz na danym limicie, co dokładnie grasz. Jeśli grasz zooma to 25 w zupełności wystarczy do NL10, na regularnych i z 20 będzie dobrze jeśli nie grasz niewiadomej liczby stołów. Generalnie NL FR to chyba najmniej swingowa odmiana i nie ma co popadać w skrajności. Jak shot nie idzie to zwiększaj sobie wtedy ew. ilość BI na limit i wtedy większe stop lossy i będzie dobrze :) Gl!

Odpowiedz
Cytat
neekenVIP
PokerStrategist

a po ilu straconych BI robicie move down?

Odpowiedz
Cytat
boxer82
Oldschool Grinder