Przejdź do forum
Harrington o holdem...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Harrington o holdem'ie

9 Posty
6 Użytkownicy
0 Reakcje
1,510 Wyświetlenia
Mariko46
PokerStrategist

Witam,
czytałem recenzje na temat książki "Harrington o Hold'em" tom 1: strategia gry i dowiedziałem się, że jest ona niemal podstawą dla graczy turniejowych.
Jestem graczem grywającym zooma FR nl2/5 i zastanawiam się czy warto kupić tą książkę. Mam ofertę sprzedaży jej za 50 zł w języki polskim.

Poker ciągle ewoluuje i gra cash ciągle się zmienia.
Czy w moim przypadku również się ona nada, czy może ktoś ją polecić z czystym sumieniem?

Odpowiedz
Cytat
8 odpowiedzi
bek0n
PokerStrategist

"Ja w swoim zyciu przeczytalem dwie ksiazki..." (o pokerze) a Harrington on holdem byl 1wsza z nich - i dla poczatkujacego gracza to imo rewelacja, z czystym sumieniem polecam kazdemu.
Warto miec tylko na uwadze ze ma juz pare lat i troche tendencje w MTT sie pozmienialy (poziom agresji pf, betsizing) - ale proces myslowy gosc ma bardzo dobry i bardzo przystepnie to przedstawia.

dla wszystkich chcacych zaczac przygode z MTT - polecam przeczytac, bo obejmuje wlasciwie wszystkie 'sfery' gry turniejowej - i nawet jak masz juz doswiadczenie z cash games, to przechodzac na mtt mozesz przeoczyc niektore rzeczy.
Jezeli chcesz grac mtt jak Isildur, nie czytaj tej ksiazki. Jezeli chcesz grac solidnego TAGa to ksiazke bedzie swietnym wprowadzeniem.

Odpowiedz
Cytat
Mariko46 Autor wątku
Mariko46
PokerStrategist

Właśnie tak zagmatwałem, ze nie zrozumieliśmy się.
Nie mam zamiaru grać MTT tylko ciułać dalej swoje cashe zoomowe i moje pytanie brzmi czy w takim wypadku jest sens kupować taką książkę, która (podobno) napisana jest głównie pod mtt.

Jak wielką wartość merytoryczną będzie ona miała dla gracza cashowego

Odpowiedz
Cytat
kacper3k
Elite Grinder

Jak grasz cash to na pewno nie kupuj.

Odpowiedz
Cytat
Mariko46 Autor wątku
Mariko46
PokerStrategist

Prosta, konkretna odpowiedź ; ) dzieki

Odpowiedz
Cytat
kulinho92
PokerStrategist

Powiem Ci tak, jak masz opcje kupna książki i kupna np statusu na strategy, to polecam to drugie. Dużo więcej materiałów. Poza tym powiedzmy sobie, że ta lektura ma już swoje lata. Nie polecam... Są lepsze sposoby nauki niż harrington.

Odpowiedz
Cytat
ryhukox
Poker Player

To ja jeszcze dodam, że jak masz opcje kupna statusu albo zrobienia czegoś innego z pieniędzmi, to polecam to drugie.

Odpowiedz
Cytat
bek0n
PokerStrategist

no rzeczywiscie zle zrozumialem pytanie, jak grasz cash to kacper3k ma racje - zakup nie ma wiekszego sensu.
Zakup statusu tez jest srednia inwestycja na mikro (tymbardziej ze jak podepniesz room to zloto spokojnie na mikro wyrobisz nie inwestujac).

jeszcz wracajac do harringtona: tak, ksiazka ma swoje lata - ale jest napisana przez swietnego gracza ktory potrafi przekazywac wiedze, a to jest swietna kombinacja i (tu niestety opieram sie na opiniach/fragmentach) ciagle jest to najlepsza propozycja dla poczatkujacych turniejowcow na rynku. No i czyta sie to duzo lepiej niz artykuly na strategii...

Odpowiedz
Cytat
naturehol
PokerStrategist

Wydano też chyba Harrington on cash czy coś podobnego. Nie miałem okazji czytać. Ang wersja ale chyba sobie poradzisz ;)

Odpowiedz
Cytat