Przejdź do forum
Gra na nl2, sens tr...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Gra na nl2, sens treningów

6 Posty
6 Użytkownicy
0 Reakcje
542 Wyświetlenia

Cześć
Gram na nl2, nl4. I mam pytanie odnośnie sensów treningów. Bo wszyscy mówią o tym że na takich micro to podstawy ABC. OK, czyli oczywiście strategia i parę filmików trenerów z micro powinno wystarczyć, a nie jakieś poważne treningi na temat każdej pozycji fold equity i tym podobnych?

Odpowiedz
Cytat
5 odpowiedzi
queristo
PokerStrategist

Tak. Te limity przechodzi się dzięki odpowiedniej selekcji kart preflop oraz solidnemu valuebetowaniu postflop.

Odpowiedz
Cytat
kNoq001
PokerStrategist

do abc zalicza sie ogarnianie pozycji (co i kiedy mozesz otwierac oraz dlaczego to robisz) oraz foldequity dzieki ktoremu wiesz czy dane zagranie ma sens

zbyt ogolnie pytanie zadales bo nie da sie jednoznacznie stwierdzic, ze rzecz X musisz na pewno wiedziec a Y juz nie musisz
mozesz zaglebiac kazdy aspekt gry, wazniejsze jest umiejetne ich stosowanie i to w tym tkwi problem wielu graczy z mikro ktorzy naogladali sie filmikow nl200+ i probuja dane zagrania, bezsensownie kopiowac

Odpowiedz
Cytat
94piotrek
PokerStrategist

co do mojego doświadczenia na nl2, grając je na początku, bez konkretnej wiedzy, wygrywałem, bo poziom jest tak beznadziejnie niski, ze nie trzeba dużo wiedzieć, wystarczy wiedzieć jakie ręce można grać co to cbet etc, ucząc się i grając teraz miałem więcej bb/100, wiec uczyć się zawsze warto nowych rzeczy.

Odpowiedz
Cytat
Crimson
PokerStrategist

Hej michal699,

Moi poprzednicy dobrze prawią. Póki co skup się na oglądaniu filmów dla NL2/NL5 i graj solidnego pokera, a będziesz wygrywającym graczem. :)

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
przemasso
PokerStrategist

Przeszedłem błyskawicznie NL2 FR na zoomie gdy pojąłem, że over para i tptk to nie nutsy. :truestory:

Odpowiedz
Cytat