Witam wszystkich, nazywam się Vadim, w pokera gram od ponad 10 lat, mieszkam w Mińsku. Chcę wiedzieć, czy za grę w pokera trzeba płacić podatki i jak to zrobić poprawnie?
Niestety w Polsce nie da się grać w pokera legalnie, przez państwo pokerzyści traktowani są jako przestępcy.
Ale z drugiej strony też nikt Cie nie będzie ścigał, jeśli tylko będziesz wszystko załatwiał przez pośredników.
Podsumowując ,legalnie grać nie można,ale nikt nie ściga za to i wszyscy grają nie płacąc podatków. Także zapraszamy
Napisane przez Arkadik
Także zapraszamy![]()
![]()
Tylko przywieź jakieś koleżanki. Parytety trzeba zachować.
Cześć Vadim.
W Polsce prawo dotyczące pokera jest "martwe". Moja rada do której stosuje się od lat to unikanie używania konta bankowego do transakcji. Wypłaty robię używając portfeli takich jak MuchBetter , ECOpayz lub skrill i wypłacam gotówkę w ATM.
Pozdrawiam i życzę powodzenia:f_drink:
Dzięki za pomoc! Okazuje się, że między naszymi krajami nie ma tak wielu różnic.:f_biggrin:
Czyli normlanie zainstalowac apke np. pokerstarsow, wplacic kase poprzez np. skrill, i grac i juz? Zanim bylo to utrudnione poprzez prawo, robilem w ten sposob.
Czy oprocz tego musze cos innego robic, zeby grac i nikt mnie nie zlapal?
Czy to ze moj nick bedzie mial flage polska, i loguje sie z polski, to cos utrudnia?