Przejdź do forum
Częstotliwość secco...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Częstotliwość seccond barrel

20 Posty
8 Użytkownicy
41 Reakcje
3,361 Wyświetlenia
BSCpl
Oldschool Grinder

Witajcie

Jaka jest optymalna statystyka second barrel dla dobrego gracza.
Moja jest 55. Wydaje mi się ,że 33% jest uczciwa?

Odpowiedz
Cytat
19 odpowiedzi
DzikiHenry
Oldschool Grinder

Proponuje sie tym nie martwic.

Odpowiedz
Cytat
Demiser
Legacy Member

To jest nieważne. Twoja częstotliwość ma wynikać ze zrozumienia teorii gry, a nie z chęci poprawy tej statystyki na siłę. Skąd to wiem? Bredzę.

Odpowiedz
Cytat
BSCpl Autor wątku
BSCpl
Oldschool Grinder

chce wyczuc typkow co blefuja za duzo na T

Odpowiedz
Cytat
DzikiHenry
Oldschool Grinder

Napisane przez BSCpl
chce wyczuc typkow co blefuja za duzo na T

wyczowaj na swoim przykladzie , wiesz ile masz i wiesz ile blefujesz

Odpowiedz
Cytat
bigabing123
Poker Player

nie ma to za bardzo sensu szukanie exploitow po tej statystyce ani jak wyglada jej idealna proporcja bo w tej grze nie chodzi o to zeby miec ładnie wygladajace statsy , nie chodzi o to jaki jest barell przeciwnika a jaką całkowitą porcję swojego range broni przeciwnik na Turn bedąc agresorem i wcale nie musi grać beczek zeby ten odpowiedni zakres bronic, w teorii powinien bronić około 2/3 swojego range na turnie co w idealnym swiecie grając tylko agresywną spolaryzowaną linią powinno powodować że gra około 2/3 beczki na turn 50/50 for value (w zaleznosci od sizingu oczywiscie zmienia się value/bluff ratio) i for bluffs w praktyce tak nie jest, dużo zależy kto ma nuts/range advantage, SPR (czy jest to SRP czy 3bet pot czy 4bet pot jakiego sizingu użył villan na flopie jakiego na turnie) to determinuje twój defence/fold ratio i na tym się skup zamiast na idealnej statystyce beczki, poza tym możesz mieć przeciwnika co cbetuje tylko top range a reszte odpuszcz czyli laduje na turnie z nuts heavy range, albo mozesz grac z przeciwnikiem który gra tylko swoj top range przez co na wiekszosci boardow bedzie gral beczki bo np 3betuje tylko AA, jak już chcesz w jakis sposob exploitowac beczki to zamiast skupiac sie na idealnej statystyce tych beczek mozesz skupiac się na statystyce fold turn cbet vs raise jest wielu agresywnych graczy rekreacyjnych ktorzy lubia sobie grac barele ale odpuszczaja do agresji ale nie mniej nie o to w tym wszystkim chodzi. z fartem

Odpowiedz
Cytat
BSCpl Autor wątku
BSCpl
Oldschool Grinder

Widad po strukturze bordu, ranger przeciwnika ile ma kombo for value i for blufe... i ja k 70% drugiej beczki, to podejmuje decucze czu jest szczey czynie w danym spocie

Odpowiedz
Cytat
bigabing123
Poker Player

po strukturze boardu widzisz equity distribution , są struktury boardu gdzie przeciwnik gra prawie 100% beczki całym zakresem, jak oceniasz czy jest szczery czy nie, skoro jego zakres dajmy na to jest nuts heavy vs twój zakres który nie zawiera się w tym przedziale ? sprawdzasz wtedy swój marginalny range bo przeciwnik ma wysoki turn barel? no chyba nie

Odpowiedz
Cytat
BSCpl Autor wątku
BSCpl
Oldschool Grinder

A co ty myslisz ze ja ne pamietam jak on gra? Gram 2 sroly max. i zadnych zoom shiutow
obserwuje ucze sieprzecienika. Mam dobre wyczucie metha game (moze od jezusa)

Odpowiedz
Cytat
pokerfish23
PokerStrategist

kolejny bekon:banana:

Odpowiedz
Cytat
bigabing123
Poker Player

Napisane przez BSCpl
A co ty myslisz ze ja ne pamietam jak on gra? Gram 2 sroly max. i zadnych zoom shiutow
obserwuje ucze sieprzecienika. Mam dobre wyczucie metha game (moze od jezusa)

aha

Odpowiedz
Cytat
BSCpl Autor wątku
BSCpl
Oldschool Grinder

za ten bekon ro ty w pi*** chcesz? Mam nadzieje ze nie jesteś z Azji i jaja masz choc średniego rozmiaru

Odpowiedz
Cytat
v31dt
Elite Grinder

Napisane przez BSCpl
Mam nadzieje ze nie jesteś z Azji i jaja masz choc średniego rozmiaru

Zle wspomnienia ?

Odpowiedz
Cytat
BSCpl Autor wątku
BSCpl
Oldschool Grinder

Wspomnienia dobre, mailem tylko problem czy w lewej czy w prawej nogawce go nosić.

A do kolegi od bekonu wysłałem ci nr na priv możemy sue ustawic, albo podjedz na wole Deotymy pod biedronkę, Bede w białej koszulce z literka L

PS. wziąłbyś się za zarabianie na Poker Strategy, a nie na brązowym siedzisz Serwery na phrane nie chodzą. Domyślam się, że kolejny z pokolenia Z co to by wszystko za darmo chcieli

Odpowiedz
Cytat
Simek87
Oldschool Grinder

BSCpl chyba praca nad mindsetem > frekwencja second barrel w Twoim przypadku

P.S On nie nazwał Cię bekon dlatego, że uważa Cię za grubaska, to przydomek legendarnego już gracza z pokerstrategy,
to tak jakby powiedział, że jesteś drugim Lewandowskim,

Odpowiedz
Cytat
BSCpl Autor wątku
BSCpl
Oldschool Grinder

A to przepraszam, zwracam honor.

Odpowiedz
Cytat
BSCpl Autor wątku
BSCpl
Oldschool Grinder

Co do mindsetu to pracuje z nim już 10 lat W Karma Kagyu Tibeat lineage buddhism scholl.
Spytaj się gościa na moim Avatarze(tylko uwaga gniecie czaszki tychz ze złą karmą, więc go nie wqurwiaj, bo to oznaka gniewu, a gniew najgorsza karmę przynosi), Pominę "frekwencja second barrel w Twoim przypadku"

Odpowiedz
Cytat
pokerfish23
PokerStrategist

Napisane przez BSCpl
Wspomnienia dobre, mailem tylko problem czy w lewej czy w prawej nogawce go nosić.

A do kolegi od bekonu wysłałem ci nr na priv możemy sue ustawic, albo podjedz na wole Deotymy pod biedronkę, Bede w białej koszulce z literka L

PS. wziąłbyś się za zarabianie na Poker Strategy, a nie na brązowym siedzisz Serwery na phrane nie chodzą. Domyślam się, że kolejny z pokolenia Z co to by wszystko za darmo chcieli

Nie mylilem sie:milord:

Ps. nie dostałem nr :(

Odpowiedz
Cytat
BSCpl Autor wątku
BSCpl
Oldschool Grinder

bo zes cwoku nie zaakceptowal zaproszenia
masz
504 022 518

dawaj jak najszybciej

Odpowiedz
Cytat
Gomez224
PokerStrategist

Co do sb to ja zwracam uwagę na kilka aspektów:
1) Czy karta na turnie bardziej wpada w mój range czy przeciwnika. Jeśli w mój chętniej wykonuje sb.
2) Na podstawie statystyk. np. FvFCB 33% i FvTCB 60%. Jeśli te wartości mają tendencję rosnącą chętniej wykonam sb
3) Na podstawie readów. Zdarza się że player pool jako cc z 2ndP gra xc/xf albo jako agresor z 2OC gra xc/xf wyłapuję takie sytuację i staram się atakować pule.
4) No i oczywiście for value na micro limitach to wciąż znaczna część profitu.

Odpowiedz
Cytat