Oczywiście, że temat się przyda, chociażby mnie.
Swoje 50$ kapitału startowego traktuje jako darmową możliwość nauki.
Rozegrałem kilka tysięcy rąk na Full Tilt Poker (NL2), wyszedłem praktycznie na zero, bo miałem wzloty i upadki. Raz miałem bankrolla blisko 60$, potem prawie spadłem do 40. Oczywiście fajne jest wygrywanie i zarabianie pieniędzy, ale szczerze mówiąc więcej nauczyłem się z takich przegranych rąk, gdzie traciłem po kilka $ w głupi sposób, niż wygrywając kilka $ mając na ręce monstera.
Teraz dostałem 2-gi kapitał startowy na Party Poker. Wracam do gry po roku przerwy. Ale mam już swoje doświadczenia, może małe, ale są. Mimo przeczytania wszystkich artykułów z sekcji Brąz, nie wszystko było takie jasne w trakcie gry jak to wyglądało w przykładach w artykułach. Grając te ABC pokera w oparciu o te materiały może i jest nudne, może i nie przynosi super zysków, ale ma 1 bardzo duży plus- bardzo ciężko jest roztrwonić bankrolla. Nie zarabiam, nie tracę pieniędzy. Za to ciągle się uczę. Mnie taki układ odpowiada. Jeśli w trakcie 1 sesji wyjdę na 0, ale będę miał kilka problematycznych rąk to jestem super zadowolony. Mogę się nad nimi zastanowić, skonsultować i już nie popełnię takiego błędu w przyszłości. Gra na niskim limicie ma tę korzyść, że nie traci się pieniędzy za błędy w procesie nauki, przynajmniej nie tak sporo. Na początku myślałem, że jestem "alfą i omegą", ale grając coraz więcej coraz częściej popełniałem błędy i byłem na siebie zły. Przegrywałem większe pule, a w trakcie analizy ze znajomym (bardzo doświadczony gracz) wychodziło, że grałem jak typowy fish, mimo, że były to typowe ręce zaprezentowane w strategii.
Teraz zaczynam od "zera", bo 50$ kapitału startowego i zamierzam się grać nie na wynik, ale nie popełniać błędów. Grać te ABC pokera i wyciągać wnioski. Mam nadzieje, że z czasem przejdę na wyższe limity i będę mógł odejść od nudnej strategii, bo jest ona nudna.
Sory za wywód, ale tak już mam. jeśli ktoś to przeczyta to może wyciągnie też jakieś wnioski dla siebie samego.
Chętnie powymieniam się doświadczeniami z graczami na podobnym do mnie poziomie zaawansowania, czyli niskim
GG: 6166046
Pozdrawiam.