Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Asy z ,,rękawa"

7 Posty
6 Użytkownicy
0 Reakcje
623 Wyświetlenia
Gatsby87
Poker Player

Trapi mnie jedno pytanie. Grywam nl10 i często gesto grając już na niższych limitach nie wiedziałem jak zachować sie majać K,K i przeciwnik znacznie podbija mojego 3 beta. Czuje w kościach i widzę po jego statystykach, że ma AA. Jednak co ja robie? Wchodze od razu all in i w 95% przegrywam 10 baksów(na mniejszych limitach również tak było). Pytanie teraz czy warto wchodzić od razu all in z K,K?czy jak przeciwnik podbija to zrobić easy call i jeśli na flopie gra nadal agresywnie a ja nie będe miał seta to zrobić easy fold?

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
6 odpowiedzi
colin666
PokerStrategist

od razu przypomina mi sie cytat "jeżeli on tam ma zawsze tylko AA to moje 22 jest tak samo dobre jak KK, a ja KK nigdy nie zrzucam" :P

Odpowiedz
Cytat
Gatsby87 Autor wątku
Gatsby87
Poker Player

Wyśmienity humor widzę kolege trzyma:D

Odpowiedz
Cytat
Crimson
PokerStrategist

Hej Gatsby87,

Jeśli masz pewność że dany przeciwnik 3betuje tylko KK+, to mając KK powinieneś po prostu spasować. Call pod seta jest nieopłacalny, bo trafisz go rzadko i do tego nie wiesz czy masz wystarczające implied odds (a więc czy przeciwnik wypłaci ci się mając tylko overparę asów).

Pozdrawiam,
Crimson

Odpowiedz
Cytat
Piotrek2345
PokerStrategist

Znam ten ból KK często przyciąga AA, ale u przeciwników :D

Odpowiedz
Cytat
uwababa
PokerStrategist

Tylko raz spotkałem takiego nita, że zrzuciłem KK na jego dość duży 4bet. Ale zdarzyło mi się to tylko raz, więc generalizując zawsze gram stack-off z KK.
Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
nikoro309
PokerStrategist

Sprawdzaj showdawny na twoich stawkach, żeby zobaczyć co ludzie stakują pre flop, możesz zobaczyć jak często są tam AA.

Odpowiedz
Cytat