Witam, gram od dłuższego czasu w pokera, niestety raczej przegrywam, często miałem mysli tego typu ze coś jest nie tak z pokerstarsem że zbyt często przegrywam wygrane rozdania, jednak grałem dalej mysląc że to tylko pech, dzisiaj juz mam dosyć... 6 razy mając all in pre flop przegrałem rozdanie mając 95,5% przed riverem, czyli dwa outy dla przeciwnika. Nie uwierze już w to że to zwykły pech. 6 razy taka akcja powinna zdarzyć się w 133 przypadkach, ja miałem dzisiaj z 15 max 20 takich allinów. A ostatni mnie już dobił całkiem, gram najczęściej turnieje najbardziej lubie big11 i bounty 11. w Big 11 była juz faza płatnych miejsc, miałem ok 15tys żetonów, all in KQs gościu sprawdza z 99, spada K na flopie no i oczywiście 9 na riverze. Czy ktoś mi jest w stanie jakoś to racjonalnie wytłumaczyć? 6 razy przegrać mając 95,5% szans... chore
Hej, generalnie PokerStars potwierdziło, że im mniejszy depozyt dokonujesz tym częściej będziesz dostawać takie rivery. Musisz wybrać jakiś soft (oczywiście z oferty pokerstrategy) w którym promują niskie depozyty.
Pozdrawiam
Poważnie? To chyba troche nieuczciwe
a jaki trzeba zrobic depozyt zeby odwrócić sytuację?
mtt, trzeba miec skill i farcic. slowo klucz volume. za kadzym razem jak ci dojdzie zapisuj , bedziesz wiedzial ze to nie tylko w 1 strone idzei , lepiej opanujesz psychike
Napisane przez Gnacu1234
Poważnie? To chyba troche nieuczciwea jaki trzeba zrobic depozyt zeby odwrócić sytuację?
![]()
Powyżej 5 tysięcy dolarów już masz standardowo czyli tyle ile % tyle czasu będziesz wygrywał. Natomiast przy wpłatach powyżej 50 tysięcy dolarów masz 65/35 przy każdym all inie nawet jak jesteś na przegranej pozycji.
Ja miałem trochę oszczędności i wziąłem po prostu 10 tysięcy dolarów na kredyt no ale teraz to kredyt już spłacony trzy razy a mi się dobrze żyje nawet w takiej dziurze jak 25 piętro hotelu w Dubaju :/
sie śmiejecie zamiast powiedzieć coś sensownego, poważny problem mam bo nie wiem czy grać tam dalej, jak lecą w ciula to szkoda sie w to bawić
Napisane przez Gnacu1234
w Big 11 była juz faza płatnych miejsc, miałem ok 15tys żetonów, all in KQs gościu sprawdza z 99, spada K na flopie no i oczywiście 9 na riverze. Czy ktoś mi jest w stanie jakoś to racjonalnie wytłumaczyć? 6 razy przegrać mając 95,5% szans... chore
Witam, nie miałeś 95.5 % szans tylko około 50. Pozdrawiam.
Napisane przez Gnacu1234
Big 11 była juz faza płatnych miejsc, miałem ok 15tys żetonów, all in KQs gościu sprawdza z 99, spada K na flopie no i oczywiście 9 na riverze. Czy ktoś mi jest w stanie jakoś to racjonalnie wytłumaczyć? 6 razy przegrać mając 95,5% szans... chore
Ryzykowales 15tys zetonow z KQs ??? To zwykly hazard
Podobno żaden pro, który utrzymuje się z grania w pokera nie mówi, że soft jest rigged, wniosek nasuwa się sam...
...pokerstars płaci im na pewno dużo dolanów, żeby zatkać im usta.
Napisane przez Gnacu1234 A ostatni mnie już dobił całkiem, gram najczęściej turnieje najbardziej lubie big11 i bounty 11. w Big 11 była juz faza płatnych miejsc, miałem ok 15tys żetonów, all in KQs gościu sprawdza z 99, spada K na flopie no i oczywiście 9 na riverze. Czy ktoś mi jest w stanie jakoś to racjonalnie wytłumaczyć? 6 razy przegrać mając 95,5% szans... chore
Z tego co rozumiem wjechaliście prefloop. Otóż miałeś tzw. flipa a patrząc dokładniej byłeś minimalnie z tyłu ponieważ miałeś około 47,5% prefloop, to że na floopie spadł Ci K nie ma znaczenia, liczy się to czy twój psuh był poprawny, czyli jaka pozycja i ile BB, ilość żetonów nic nie mówi mogłeś mieć 100BB albo 5BB a to spora różnica
W każdym razie raczej rozdanie rozegrane prawidłowo (chyba że wsunąłeś za 50BB :P)
Co do innych rozdań możesz je wrzucić, zapewne popełniłeś mnóstwo błędów przy ich rozgrywaniu i nawet nie masz o tym pojęcia
Wiem bo sam tak miałem/mam
Napisane przez Wojtalenko
Napisane przez Gnacu1234
w Big 11 była juz faza płatnych miejsc, miałem ok 15tys żetonów, all in KQs gościu sprawdza z 99, spada K na flopie no i oczywiście 9 na riverze. Czy ktoś mi jest w stanie jakoś to racjonalnie wytłumaczyć? 6 razy przegrać mając 95,5% szans... choreWitam, nie miałeś 95.5 % szans tylko około 50. Pozdrawiam.
50% to miałem przed flopem i to jest nie istotne, wszystko było zagrane poprawnie, miałem około 8BB, chodzi o to że jeśli po turnie mam 95,5% to powinienem to wygrać w 95 przypadkach na 100. A ja wczoraj przegrałem 6 z 15 takich sytuacji co według mnie nijak ma się do statystyki, matematyki itd. Takie cudowne rivery powinne spadać zgodnie z prawami matematyki. Jak dalej nie rozumiecie to wyciągnijscie sobie z tali dwie dziewiątki i potem 15 razy ciągnijcie losową kartę, daje głowe że nikt nie wyciągnie dziewiątki 6 razy, chyba że znaczone karty
Napisane przez NoisysHaRk
Napisane przez Gnacu1234 A ostatni mnie już dobił całkiem, gram najczęściej turnieje najbardziej lubie big11 i bounty 11. w Big 11 była juz faza płatnych miejsc, miałem ok 15tys żetonów, all in KQs gościu sprawdza z 99, spada K na flopie no i oczywiście 9 na riverze. Czy ktoś mi jest w stanie jakoś to racjonalnie wytłumaczyć? 6 razy przegrać mając 95,5% szans... chore
Z tego co rozumiem wjechaliście prefloop. Otóż miałeś tzw. flipa a patrząc dokładniej byłeś minimalnie z tyłu ponieważ miałeś około 47,5% prefloop, to że na floopie spadł Ci K nie ma znaczenia, liczy się to czy twój psuh był poprawny, czyli jaka pozycja i ile BB, ilość żetonów nic nie mówi mogłeś mieć 100BB albo 5BB a to spora różnica
W każdym razie raczej rozdanie rozegrane prawidłowo (chyba że wsunąłeś za 50BB :P)
Co do innych rozdań możesz je wrzucić, zapewne popełniłeś mnóstwo błędów przy ich rozgrywaniu i nawet nie masz o tym pojęcia
Wiem bo sam tak miałem/mam
![]()
Miałem z 8BB, nieistotne, gram dobrze wiem kiedy z czym na jakiej pozycji iść all in. Nie chodzi o popełnianie błędów tylko o to czy poker na pokerstarsie faktycznie jest grą losową, czy karty spadają losowo, bo zaczynam mieć poważne wątpliwości czy tak jest
To Cię teraz zaskoczę ^^ nawet jakbyś miał 99% szans na wygrana to i tak możesz całe swoje życie przegrywać bo próbka będzie tak ogromna że nie dasz rady rozegrać więcej niż ten 1% rąk
Napisane przez nobolandia
Napisane przez Gnacu1234
Big 11 była juz faza płatnych miejsc, miałem ok 15tys żetonów, all in KQs gościu sprawdza z 99, spada K na flopie no i oczywiście 9 na riverze. Czy ktoś mi jest w stanie jakoś to racjonalnie wytłumaczyć? 6 razy przegrać mając 95,5% szans... choreRyzykowales 15tys zetonow z KQs ??? To zwykly hazard
widze że nigdy nie grałeś big 11 na pokerstarsie, napisałem że była już faza płatnych miejsc czyli blindy nie były 10/20 tylko np 2000/4000
aha i jeszcze jedna sprawa bardzo wzmogła moją podejrzliwość, gram heads up na "spin and go", gościu stracił połączenie, i od momentu kiedy stracił połączenie cały czas dostawałem na rękę super karty AK, AQ, QQ , AJ, i tak przez jakieś dwadzieścia rozdań cały czas taka karta, najgorsza to była chyba Q10s, nie wiedziałem co jest grane, i tak nic mi to nie dawało bo rywał był rozłączony, no ale właśnie, seria 20 tego typu rąk też nie ma nic współnego z prawdopodobieństwem.. naprawdę mam wrażenie że nie jest to losowe, tylko cos w rodzaju maszyn hazardowych, czyli pierwsze "decyzja" przegrana/wygrana a potem dopasowanie grafiki do tej "przegranej/wygranej"
Napisane przez Gnacu1234
sie śmiejecie zamiast powiedzieć coś sensownego, poważny problem mam bo nie wiem czy grać tam dalej, jak lecą w ciula to szkoda sie w to bawić
nie wiem jak ci w tym pomoc ale moge ci polecic swietna firme sprzątającą w Krakowie
Ziomeq, powiem to, bo widzę, że nie czaisz.
99% ludzi sobie bekę robi, bo każdy z nas doświadczył kiedyś tego samego.
To są uroki wariancji, nie ma jakichś rigged softów i innych gówien.
Sam niedawno przegrałem quads vs royal flush w kluczowym momencie turnieju, policz sobie jak bardzo to jest prawdopodobne.
Jak masz tak biadolić to sobie odpuść. Albo weź się w garść, zaciśnij zęby, puść ulubioną nutę i grinduj dalej
Napisane przez rafalos890
Ziomeq, powiem to, bo widzę, że nie czaisz.
99% ludzi sobie bekę robi, bo każdy z nas doświadczył kiedyś tego samego.
To są uroki wariancji, nie ma jakichś rigged softów i innych gówien.
Sam niedawno przegrałem quads vs royal flush w kluczowym momencie turnieju, policz sobie jak bardzo to jest prawdopodobne.
Jak masz tak biadolić to sobie odpuść. Albo weź się w garść, zaciśnij zęby, puść ulubioną nutę i grinduj dalej![]()
Ja bardzo przepraszam no ale to są kompletne bzdury po prostu przyznaj się, że nie możesz sobie pozwolić na depozyt za 50 tysięcy dolarów a nie szerzysz tutaj takie jakieś swoje teorie i próbujesz chłopaka pocieszyć. Trzeba robić depozyt i tyle albo będziesz non stop jakąś wariancje czuł. Co to w ogóle jest wariancja? Mi po dokonaniu depozytu mail przyszedł, że taką rubrykę usunęli w ogóle w panelu mojego konta. Tak to jest... człowiek się nie zna i się wypowiada...