Przejdź do forum
1 skrill a dwa kont...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

1 skrill a dwa konta?

12 Posty
5 Użytkownicy
0 Reakcje
886 Wyświetlenia

Witam,

Jestem początkującym graczem, gram z współlokatorem od niedawna i mam pytanie: czy można z jednego skrilla (po dodaniu w nim obydwu maili) wpłacać na dwa różne konta na roomie?

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
11 odpowiedzi
nivero
Poker Player

nie nie można robić wałów i za każdym nowym kontem dostawać bonus ;)

Odpowiedz
Cytat
nokion
PokerStrategist

po co dodawać 2 maile ? normalnie bonus będzie

Odpowiedz
Cytat
nokion
PokerStrategist

możesz nawet na kogoś założyć jak masz jego dowód i z twojego skrilla wpłacić i na swój wypłacić;-)

Odpowiedz
Cytat
nivero
Poker Player

Napisane przez nokion
możesz nawet na kogoś założyć jak masz jego dowód i z twojego skrilla wpłacić i na swój wypłacić;)

możesz nawet iść za to do wiezienia za podszywanie się pod inne osoby ;)

Odpowiedz
Cytat
Skibcio
PokerStrategist

Hej,

Wpłacić pieniądze najczęściej można, ale później będziesz miał bardzo duże problemy z wypłatą gotówki. Założenie konta na Skrillu jest darmowe więc nie widzę ani jednego powodu, aby ryzykować utratę gotówki.

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
nokion
PokerStrategist

czy to jest podszywanie? hmm...coś ty;-) normalnie wypłacają jak konto zweryfikowane dowodem i czasami rachunek wyciąg etc.

Odpowiedz
Cytat
Zoom32r
PokerStrategist

nokion to jest podszywanie, jeżeli zakładasz konto na kogoś, a nie siebie to podszywasz się pod tą osobę jest to karane zgodnie z kodeksem karnym, można zostać pozbawionym wolności do 3 lat. Tutaj jest jedno ale, w zasadzie dwa, po pierwsze osoba musi złożyć wniosek, więc jest to ścigane z wniosku, po drugie muszą zostać wyrządzone szkody, jednak na pewno można samo wykorzystywanie podciągnąć pod szkody, kwestia prawnika :f_drink:

Tak czy siak to normalne przestępstwo wykorzystywanie cudzej tożsamości, podejrzewam, że chodzi tutaj o kogoś bliskiego z rodziny, nie sądzę, aby mama lub tata był zadowolony, że "kradniesz" dowód osobisty i zakładasz konta na nią/jego. W przypadku obcej osoby to już w ogóle...

Odpowiedz
Cytat
nokion
PokerStrategist

u mnie jest tak że ja np na tatę pokera etc. a on giełdy to co tak niby niemoże być ?pozwolenie sobie dajemy

Odpowiedz
Cytat
Zoom32r
PokerStrategist

Przeczytaj jeszcze raz co napisałem, a starałem się to napisać bardziej przystępnym, zrozumiałym językiem niż jest to w KK. Przestępstwo to jest ścigane NA WNIOSEK, tylko w przypadku, gdy osoba targnie się na swoje życie (chodzi o tą, której dane zostały wykorzystane) jest ono ścigane z urzędu. Jeżeli tata nie ma nic przeciwko zakładaniu na niego kont to nie jest to przestępstwo, bo on nie składa takowego wniosku, ale może to zrobić.

Nie rozumiem jednak idei zakładania kont na kogoś ?? może mi to ktoś wytłumaczyć. Gram w pokera zakładam Skrilla na siebie, konta na siebie i tyle, trwa to kilka minut do tego weryfikacja i mogę grać.

Odpowiedz
Cytat
nokion
PokerStrategist

no to jest ok :f_thumbsup: konta po to aby bonusy za free/od depo mam 2komputery więc jest ok

Odpowiedz
Cytat
Zoom32r
PokerStrategist

Lepiej grać cały czas na swoim koncie i mieć solid próbkę, koncentrować się na umiejętnościach i przechodzeniu wyżej niż zakładaniu konta dla kilku $, ale to moja opinia, z która możesz się nie zgodzić.

Odpowiedz
Cytat