Przejdź do forum
Zoom skąd P* ma lic...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Zoom skąd P* ma licencje

34 Posty
23 Użytkownicy
0 Reakcje
3,668 Wyświetlenia
IceWhoo
Oldschool Grinder

Już gdzieś zadawałem to pytanie ale nie doczekałem się odpowiedzi. Ktoś się nad tym zastanawiał.
Co z patentem FTP na rush? Po prostu wygasł po zamknięciu roomu czy złodzieje z FTP po cichu go sprzedali skoro i tak pozbyli się roomu?

Odpowiedz
Cytat
33 odpowiedzi

FTP rip, P* wie o tym najlepiej i stąd zoom poker.
Oczywiście to tylko moje spekulacje.

Odpowiedz
Cytat
dlrzz
PokerStrategist

W którymś z naszych newsów pojawiła się pogłoska, że tak naprawdę Rush nie był opatentowany. Była to błędna informacja, wydana przez FTP. Może jest to prawda?

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
Maksymus007
PokerStrategist

poza tym patenty sa terytorialne i nie wszedzie wszystkie uznawane. Np. w Polsce nie opatentujesz algorytmu (ogolnie w Europie nie da rady).
Więc kto wie jak to było, może i rush jest opatentowany gdzieś w jułesej, tak jak dwukrotnie kliknięcie myszką..

Odpowiedz
Cytat
IceWhoo Autor wątku
IceWhoo
Oldschool Grinder

Wiadomo, że każdy kraj może mieć swoje prawo patentowe dlatego FTP opatentował Rush'a na następujących terytoriach:

The Rush Poker Game is the subject of the following patents and/or patent applications:

US Patent Application: US2007/0155460

European Patent Application: EP1968720 (effective also for Isle of Mann, and to be registered also in Jersey, Guernsey, and Gibraltar)

European Patent Application, application number: 10250085.7 (effective also for Isle of Mann, and to be registered also in Jersey, Guernsey, and Gibraltar)

Australian Patent Application: AU2006333559

Canadian Patent Application: CA2632291

Full Tilt Poker, its Affiliates and/or its Parent Company will take vigorous legal action against any infringement of their patent rights.

P* musiał po cichu wykupić prawa albo znaleźć jakąś lukę prawną.

Odpowiedz
Cytat
IceWhoo Autor wątku
IceWhoo
Oldschool Grinder

Napisane przez dlrzz
W którymś z naszych newsów pojawiła się pogłoska, że tak naprawdę Rush nie był opatentowany. Była to błędna informacja, wydana przez FTP. Może jest to prawda?

Pozdrawiam

Jest taka możliwość ale to dziwne.

Odpowiedz
Cytat
Peterus24
PokerStrategist

Na anglojęzycznym serwisie wyczytałem, że FTP nie umiało poprawnie złożyć wniosku patentowego i urząd go nie przyjął (nie potrafili udokumentować tego wniosku). Prawdopodobnie nie było to coś unikalnego według urzędu.

Nie wiem po co się tak pienicie o ten walony patent? Źle wam z tego powodu?

Odpowiedz
Cytat

Nie zauważyłem żeby się ktoś pienił, to chyba tylko ciekawość, mnie tez to ciekawiło ;)

Odpowiedz
Cytat

Niech poszczególne odmiany pokera opatentują jeszcze. :ayfkm:

Odpowiedz
Cytat
IceWhoo Autor wątku
IceWhoo
Oldschool Grinder

Napisane przez Peterus24
Na anglojęzycznym serwisie wyczytałem, że FTP nie umiało poprawnie złożyć wniosku patentowego i urząd go nie przyjął (nie potrafili udokumentować tego wniosku). Prawdopodobnie nie było to coś unikalnego według urzędu.

Nie wiem po co się tak pienicie o ten walony patent? Źle wam z tego powodu?

Nie umiało lol. Każdy student po semestrze prawa patentowego potrafi poprawnie złożyć wniosek patentowy.
Nie zrozumiesz dlaczego jedne osoby potrafią coś wymyślić a inne nie i dlaczego powinny czerpać z tego tytułu "korzyści finansowe". Dlatego nie spamuj mi tu.

Odpowiedz
Cytat
khersai
Oldschool Grinder

FTP R.I.P. [*]

Odpowiedz
Cytat
toMOKASYN
Elite Grinder

Od kiedy pamiętam aż do BF wszędzie, na stronkach FTP, pisało 'Patent Pending'. Żadnego patentu więc na rusha nie mieli.

Odpowiedz
Cytat
witia
Oldschool Grinder

gdzieś czytałem ,że podobno ipoker tworzy coś na zasadzie rusha. Więc nie sądzę żeby FTP miało patent w europie;)

Odpowiedz
Cytat
smack91
BlackMember

ipoker niech opatentuje najbardziej zamulony soft, żeby nikt przypadkiem nie wziął z nich przykładu

Odpowiedz
Cytat
imgoingtomirage
PokerStrategist

Witam,

Fakt, że Zoom Poker wygląda podobnie albo identycznie do Rush Poker, nie oznacza, że działa na takiej samej zasadzie.
Jeżeli cały "silnik" i zasada działania została napisana od podstaw (a na pewno została) i od strony technicznej wygląda to zupełnie inaczej niż Rush Poker (tutaj możliwości programistyczne są nieograniczone), to moim zdaniem nie ma żadnych problemów aby coś takiego legalnie funkcjonowało, zwłaszcza, że FTP miało jakieś problemy z opatentowaniem tego.

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
IceWhoo Autor wątku
IceWhoo
Oldschool Grinder

Napisane przez GrudzienM
Od kiedy pamiętam aż do BF wszędzie, na stronkach FTP, pisało 'Patent Pending'. Żadnego patentu więc na rusha nie mieli.

No właśnie jeżeli tak to postępowanie patentowe było w toku i musiało zostać odrzucone.

Odpowiedz
Cytat

Moge powiedziec wam jak pokerstars ominelo ewentualne rozszczenia ze strony FTP. Rush poker polegal na tym ,ze po spasowaniu swoich kart natychmiast przenosisz sie na nastepny stol, natomiast zoom pokerstars polega na tym,ze kiedy pasujemy swoje karty nie przechodzimy na nastepny stol, tylko powieksza nam kolejny stol , przez co zmienia sie definicja w jakiej obdywa sie ta szybka forma rozgrywki. Czyli nie przechodzimy tylko powiekszamy cos co juz jest stad tez nazwa zoom

Odpowiedz
Cytat
efekthaxe
PokerStrategist

Napisane przez Drzordrz
Czyli nie przechodzimy tylko powiekszamy cos co juz jest stad tez nazwa zoom

zmien styl animacji w zoomie :ayfkm: :ayfkm: :ayfkm:

Odpowiedz
Cytat
Maksymus007
PokerStrategist

Napisane przez imgoingtomirage
Fakt, że Zoom Poker wygląda podobnie albo identycznie do Rush Poker, nie oznacza, że działa na takiej samej zasadzie.
Jeżeli cały "silnik" i zasada działania została napisana od podstaw (a na pewno została) i od strony technicznej wygląda to zupełnie inaczej niż Rush Poker (tutaj możliwości programistyczne są nieograniczone), to moim zdaniem nie ma żadnych problemów aby coś takiego legalnie funkcjonowało, zwłaszcza, że FTP miało jakieś problemy z opatentowaniem tego.

heh, to w ten sposób każdy mógłby wziąć dowolny program, zmienić dwa bajty i sprzedawać jako nowy :) Patentuje się, jak już można (w EU nie), konkretne idee, a nie kod.
Inaczej jest w przypadku rzeczy materialnych, tam patentuje sie konkretne rozwiązanie w konkretny sposób przy użyciu konkretnych narzędzi.
Sprawa jest IMO prosta - patenty nie zostały przyznane i tyle.

Odpowiedz
Cytat
fidelloz
BlackMember

Napisane przez Drzordrz
Moge powiedziec wam jak pokerstars ominelo ewentualne rozszczenia ze strony FTP. Rush poker polegal na tym ,ze po spasowaniu swoich kart natychmiast przenosisz sie na nastepny stol, natomiast zoom pokerstars polega na tym,ze kiedy pasujemy swoje karty nie przechodzimy na nastepny stol, tylko powieksza nam kolejny stol , przez co zmienia sie definicja w jakiej obdywa sie ta szybka forma rozgrywki. Czyli nie przechodzimy tylko powiekszamy cos co juz jest stad tez nazwa zoom

nie rozumiem milordzie :(

Odpowiedz
Cytat