Witam, niedawno zablokowali mi konto na poker starsach. Pisze na forum bo moze jest tu ktos kto ma jakies wplywy i jakąs sile przebicia z supportem P* bo powod przez ktory to zrobili jest dla mnie smieszny i niezrozumialy.
Ale zacznijmy od poczatku, mam konto na pokerstarsie juz z 2 lata... gralem sobie pokera z roznymi skutkami i nigdy nie zlamalem regulaminu. O pokerze dowiedzialem sie wlasnie z pokerstrategy dostalem kapital pogralem pozniej zrobilem pare wplat wyplat. W miescie nigdy nie slyszalem zeby ktos gral i tak sam sobie gralem. Pozniej mialem dlugą przerwe no ale w koncu znowu zaczolem grac i rozmawiac z kumplami i kuzynem o pokerze i wciagalem ich w tą gre . Spodobal sie poker glownie mojemu kuzynowi i jednemu koledze. Przeczytali arty na pokerstrategy i zaczeli grac za kapital (tez na starsach) pograli pograli ale przegrali kase... ja gralem nadal... kuzyn wkrecil sie naprawde w pokera i nie chcial sie poddac takze po jakims czasie wplacil 300 $ na pokerstarsa ale znowu to przegral ...pozniej powtorzylo sie to jeszcze raz i postanowil juz nigdy nie zagrac i napisal do supportu o usuniecie konta . Odpisali mu ze dobrze ale ze nigdy nie bedzie mogl juz zagrac. On sie zgodzil i wszystko bylo ok ... ale po paru miesiacach chec gry wziela gore... i napisal do nich wiadomosc czy nie ma mozliwosci juz nigdy na gre u nich . odpisali mu ze nie i po miesiacu POKER STARS BLOKUJE MI MOJEMU TACIE KTOREGO TEZ WCIAGNALEM W POKERA I TEMU KOLEDZE Z KUZYNA DZIELNICY KONTA! Tata i kumpel malo grają takze nie wzruszyli sie tym, ale mnie to zabolalo bo P* jest dla mnie najlepsza platforma i MTT jakie tam są dla mnie najlepsze... wiec napisalem do supportu jaki jest powod zablokowania mojego konta. Okazalo sie ... po wielu wielu e mailach ze powodem jest to ZE MOJ KUZYN CHCIAL ZABLOKOWANIA JEGO KONTA A PO KILKU MIESIACACH NAPISAL TYLKO DO SUPPORTU CZY NAPEWNO NIE MA MOZLIWOCI GRY NA POKERSTARS Z JEGO STRONY.
Wyjasnienie pokerstarsa bylo takie ze " istnieje mozliwosc ze twoj kuzyn moze grac u ciebie na twoim koncie i przez to nie bedziesz mogl nigdy zagrac na naszej platformie"...
Nie rozumie dlaczego ja musze placic za bledy mojego kuzyna , za to ze on nigdy nie zlamal regulaminu , ani ja nigdy tego nie zrobilem. On tylko napisal maila i nic z tym nie zrobil ... napisali mu ze nie i tyle... odpuscil... Nigdy tez nie gralem z nim na stoliku ani w turnieju ani nigdy nie mielismy powiazania ... Jedyne powiazania to MIASTO i NAZWISKO.
Uwazam ze jest to niesprawiedliwe, ze ja promuje ich portal i pokera u mnie w miescie a przez takie cos oni blokują mi mozliwosc gry... a jesli chodzi o gre to nie gralem sobie nl2 czy nl4 tylko atakowane byly duuuuuzo duuuuzooo wyzsze limity .
Wiem ze nie udzielam sie duzo na forum ale bardzo prosze o jakas odpowiedz na mojego posta.
Pozdrawiam wszystkich , mam nadzieje ze odpisze mi ktos kto moglby pomoc w jakikolwiek sposob .
JEDNO KONTO JEDEN CZŁOWIEK TRYBISZ? MNIE TEZ ZBANOWALI TYLKO ZE NA FTP I TEZ ZA ZWYKŁA GŁUPOTE .......SZUKAN INNEJ PLATFORMY ALBO POWALCZ
lol szoker22 ogarnij sie, czytaj ze zrozumieniem i wylacz caps locka
A co do twojej sytuacji Lukash to czy twoj kuzyn gral na twoim koncie po zamknieciu jego konta?
To moze byc powod. Jezeli nie to moze ktos z pokerstrategy ci pomoze wyjasnic ta sytuacje ale nie chce mi sie wierzyc zeby zamkneli konto za mozliwosc gry twojego kuzyna na nim bez zadnych podstaw ze on na nim gral.
Mam nadzieje ze jakos to wyjasnisz.
Nigdy nie gral nikt inny na moim koncie! Ja jestem glowna osoba ktora tchnela pokera w ich zycie... w zycie mojego kuzyna jak i taty i kumpla...glownie o nich mowie bo im takze zablokowali konto.
Dziwna sytuacja i bardzo mnie to denerwuje bo uwazalem pokerstars za naprawde 1st pokerroom ! a tu taka akcja ... I cytuje to jest powod zablokowania mojego konta "istnieje mozliwosc ze twoj kuzyn moze skorzystac z twojego konta do gry"...
Smiech...
napisz im czy sama mozliwosc gry przez kogos jest naruszeniem regulaminu, bo za czyn niedokonany ciezko karac szczegolnie ze nigdzie nie wyraziles woli pozyczenia konta
Za domysly sie nie karze.
nie gra sie nie udostepnia sie swojego konta ./koledze/kolezance/ojcu/matce/ krotki kaszel na ten temat i tyle
Napisane przez szoker22
nie gra sie nie udostepnia sie swojego konta ./koledze/kolezance/ojcu/matce/ krotki kaszel na ten temat i tyle
widac ze pomimo zwrocenia twojej uwagi ty nadal nie trybisz
Co do szokera to no comment.
Mam nadzieje ze odpowie ktos kto mogl by mi w jakis sposob pomoc.
Pisalem do supportu juz wszystko, ze jakim prawem blokują mi konto jesli nie lamie regulaminu, dostalem tylko odpowiedz ze Pokerstars to prywatna firma i oni decyduja kto moze u nich grac a kto nie i jesli oni mają taki domysl ze "moze zagrac" a "moze nie zagrac" to mi blokują konto i nie mam mozliwosci zagrania u nich juz nigdy...
facepalm...
masz kupe lat a gadasz jak dzieciak
moge powiedziec Ci tylko tyle nie rozmawiam z Toba, wiec mozesz juz nie wypowiadac sie w tym poscie.
Nie wiesz jak jest takze nie komentuj nie odpisuj.
to tyle z mojej strony.
Dobra juz ci nic nie napisze bo ide walic w komara
ale i tak mam nadzieje ze sie dogadasz z supportem i wyjasnisz sprawe pozdro 3 maj sie
Emmm... Dla mnie pokerstars jest najsolidniejsza platforma pokerowa i NIGDY nie slyszalem aby sie cos stalo bez przyczyny. Najczesciej starsy po straszeniu usunieciem konta mowia tekst w stylu ''Witam. Po ropatrzeniu twojej sprawy bardzo wnikliwie doszlismy do wniosku, ze doszlo do zlamania regulaminu, ale...''. Wala wtedy jakimis glupotami, ze im zalezy na graczach itp. i cie nie zablokuja/usuna konto. Ja osobiscie nie wierze, ze kompletnie nic zlego nie zrobiles bo support pokerstars jest ogarniety i nie banuja ludzi za free. Mniejsza z tym.
Napisz do nich jakiegos kozackiego maila, ze jestes w stanie udowodnic, ze twoj kuzyn nie bedzie grac u ciebie w domu czy cos. Ze jestes bardzo zadowolony z wspolpracy miedzy wami itp. Pokabinuj ogolnie i napisz do nich maila w polskim jezyku. Tylko nie spamuj im jakims gownianym caps lockiem tak jak tutaj to zrobiles i tworz jakies normalne zdanie. Tzn w miare poprawne gramatycznie, zeby nie mysleli, ze maja do czynienia z debilem. Nie mow im takze, ze sa debilami bo ci konto zablokowali. Tylko grzecznie sie spytaj bez oskarzen. Napisz takiego ogarnietego maila i wtedy powiedz co ci odpisali.
A jak jest z netem ? Mieszkacie blisko siebie, dzielicie to samo IP? Też mi się nie chce wierzyć, że tak po prostu zablokowali. Powiedz szczerze, czy znał login i hasło do Twojego konta?
masakra
daj znać jak ci poszło, a jak masz problemy z angielskim to wal polski tekst do nich bo mają przecież też polski support. Tylko nie pisz go w tym okienku od nich, tylko w wordzie najlepiej żeby ci auto poprawiło wszystkie 'niedociągnięcia' w tekście
jak dla mnie to troche za dziwnie jestescie powiazani - skad poker stars, wie, ze ten uzytkownik to twoj kuzyn ? i dlaczego mieliby zablokowac konto "kolegi" kuzyna ? no chyba, ze logowaliscie sie na wasze konta z jednego komputera.
Witam.
Z tego co piszesz sprawa jest na tyle zagmatwana, że prawdopodobnie PokerStars uznało, że mogło tutaj dojść do jakiegoś naruszenia regulaminu. Na pewno nie zrobili by tego bezpodstawnie nie mając żadnych przesłanek ku temu. Jeśli grałeś z rodziną, która posługuje się takim samym nazwiskiem i gra z tego samego miejsca zamieszkania (np. samo miasto, nie konkretnie lokum) to czy informowałeś wcześniej PokerStars, że jest taka sytuacja i żeby przeprowadzili pełną weryfikację ponieważ nie chcesz zostać posądzony o posiadanie kilku kont? Jeśli tak nie zrobiłeś, a graliście np. razem, albo graliście z tego samego komputera (np. kuzyn/tata logował się i grał) to może to wyglądać podejrzanie.
Pozostaje Ci próba wyjaśnienia tego z naciskiem na to, że przedstawisz im jakieś dokumenty tożsamości by potwierdzić, że te 3 konta to 3 różne osoby.
Co do tego, że zamykają konto i nie muszą nic udowadniać to jest ich prawo gwarantowane przez regulamin który każdy akceptuje rejestrując się.
Pozdrawiam.
Tylko własnie tutaj jest problem ze im nie chodzi o to ze ja moj kuzyn i tata to konto jednej osoby... tylko o to ze "jest mozliwosc ze twoj kuzyn bedzie chcial zagrac u ciebie na koncie "...
z supportem pisalem juz kilka maili i wkleje je moze to cos pomoze w ustaleniu co moglbym teraz zrobic.
1 mail
Witaj �ukaszu!
Dziękujemy za kontakt.
Twoje konto zostało zablokowane przez nasz Dział ds. Odpowiedzialnego Grania z powodu powiązań z graczem "Fontori".
W razie dalszych pytań, prosimy o ponowny kontakt.
Pozdrawiam
Krystyna S
Obsługa Klienta PokerStars
----- Original Message -----
From: lukitoto@wp.pl
Sent: 2011/03/14 16:41:35
To: support@pokerstars.com
Subject: .
>blockquote {padding-left: 1ex; margin: 0px 0px 0px 0.8ex; border-left: #cccccc 1px solid;} p {margin: 0px;padding: 0px;}
>
>Witam, pisze w sprawie zablokowania mojego konta ? prosze powiedziec dlaczego zostalo zablokowane ? bardzo prosze o rozmowe po polsku gdyz moj angielski jest bardzo kiepski . z Gory dziekuje
>
>Pozdrawiam!
2 mail
Witaj �ukaszu!
Dziękujemy za kontakt z PokerStars.
Twoja wiadomość została przekazana do Działu ds. Odpowiedzialnego Grania w celu rozpatrzenia i podjęcia dalszych działań.
Prosimy o cierpliwość w oczekiwaniu na wiadomość, która nadejdzie tak szybko jak tylko będzie to możliwe.
Pozdrawiam
Krystyna S
Sent: 2011/03/26 21:46:18
Subject: konto
>blockquote {padding-left: 1ex; margin: 0px 0px 0px 0.8ex; border-left: #cccccc 1px solid;} p {margin: 0px;padding: 0px;}
>
>Witam serdecznie, mam pytanie dlaczego moje konto zostało zablokowane? Nigdy w zyciu nie złamałem regulaminu ani nic z tych rzeczy. Pokerstars jest dla mnie bardzo wazny i dziwi mnie to ze moje konto zostalo zablokowane. Uwazam ze pokerstars jest najlepszym pokerroomem na swiecie i bardzo pragne grac wlasnie u was. Prosbe swą motywuje ciaglym ksztalceniem sie w pokerze i wszelakich strategiach i uwazam ze pragne zostac dobrym i stałym graczem i robie wszystko w tym kierunku, dlatego pokerstars i konto wlasnie u was jest mi do tego bardzo ale to bardzo potrzebne, gdyz uwazam wasz room za najlepsze miejsce do gry online w pokera. Bardzo prosze o odblokowanie lub przynajmniej powiedzenie mi co moge zrobic abym mogl grac u was na waszym roomie? Bardzo mi na tym zalezy i jestem ogromnie zawiedziony i zrospaczony przez to ze moje konto zostało zablokowane, poniewaz robilem wszystko by nie zlamac regulaminu.
>
>Z gory dziekuje za odpowiedz i  prosze o pozytywne rozpatrzenie mojej prosby.
>
>Ĺ�ukasz Dańczak
3 mail
Witaj �ukaszu!
Dziękujemy za kontakt.
Twoje konto zostało zablokowane, ponieważ obawiamy się, iż gracz "Fontori" mógłby mieć dostęp do Twojego konta.
Twoje odwołanie się od tej decyzji zostało przesłane już do odpowiedniego działu i wkrótce otrzymasz odpowiedź w tej sprawie.
Dziękujemy za cierpliwość.
Pozdrawiam
Krystyna S
4 mail
Witaj �ukaszu!
Dziękujemy za wiadomość.
Z przykrością zawiadamiamy, że ze względu na Twoje powiązania z kontem
'Fontori' niemożliwy jest Twój powrót do gry na portalu PokerStars
Ĺťyczymy wszystkiego najlepszego w przyszłości.
W przypadku dalszych pytań prosimy o ponowny kontakt.
Pozdrawiam
Dean
Dział PokerStars ds. Odpowiedzialnego Grania
5 mail MYSLE ZE NAJWAZNIEJSZY I NAJDZIWNIEJSZY
Witaj �ukaszu!
Z analizy konta wynika, że jesteś blisko powiązany z tym graczem. Ponieważ mamy z nim pewne nierozwiązane sprawy i ze względu na ryzyko, że mógłby on skorzystać z Twojego konta, niestety nie możemy pozwolić Ci na grę na PokerStars.
Ĺťyczymy powodzenia.
Pozdrawiam
JeffreyV
Sent: 2011/03/28 14:02:47
Subject: Odp: Dział PokerStars ds. Odpowiedzialnego Grania - Konto "Lukash444"
>Witam, dalej zadaje to samo pytanie ? jakich powiazan z graczem fontori ? nie mam z nim zadnych powiazan i jestem przekonany na 100 % ze on nie posiada moich danych do konta. Bardzo prosze o uzasadnienie tej decyzji, bo jak narazie nic od panstwa sie nie dowiedzialem a bardzo mi zalezy na grze w panstwa serwisie.
>Pozdrawiam Lukasz Danczak
>
6 mail:
Witaj �ukaszu!
Dziękujemy za wiadomość.
Twoja wiadomość została przekazana do Działu ds. Odpowiedzialnego Grania w
celu rozpatrzenia i podjęcia dalszych działań.
Prosimy o cierpliwość w oczekiwaniu na wiadomość, która nadejdzie tak szybko
jak tylko będzie to możliwe.
W przypadku dalszych pytań prosimy o ponowny kontakt.
Pozdrawiam
Grzegorz
Sent: 2011/03/29 07:21:31
Subject: Odp: Dział PokerStars ds. Odpowiedzialnego Grania - Konto "Lukash444"
>Witam, moje powiazanie jest tylko takie ze to moj kuzyn i mieszkamy w tym
samym miescie. Ale on nigdy nie gral i nie bedzie gral na moim koncie. Jakim
prawem mi panstwo zabrania gry na moim koncie? Poker w moim zyciu jest
naprawde wazny i to ja uczylem moich znajomych i rodzine w niego grac ! wiec
dlaczego ja musze placic za bledy mojego kuzyna ?
>Naprawde zalezy mi na tym zeby grac u was na serwisie gdyz lubie grac MTT a
u was ten rodzaj gry jest najlepiej zorganizowany! Zalezy mi na grze na
PokerStarsie i moge zrobic wszystko! kazdy dokument moge wyslac ze ja i
tylko ja gram na moim koncie. Prosze o rozpatrzenie mojej wiadomosci lub
skladam prosbe zeby panstwo wyjasnialo sprawe z graczem Fontori (czyli moim
kuzynem) Niepowazne jest zebym ja (ktory zainspirowal wiele ludzi z mojego
miasta do gry płacil teraz za to ze ktos popelnil
>blad) z moim kuzynem juz rozmawialem, do tego ja nie wtracam sie w jego
zycie. Mamy osobny swiat i kazdy robi co chce. ja tylko pokazalem mu
mozliwosci pokera a on wykorzystal badz nie je we wlasny sposob. Prosze o
pozytywne rozpatrzenie!
>Pozdrawiam Ĺ�ukasz Dańczak
>
>
7 mail
Witaj �ukaszu!
Dziękujemy za wiadomość.
Jako prywatna firma mamy prawo ograniczenia dostępu do naszych gier dla
danych graczy.
Aczkolwiek traktujemy każdą sprawę indywidualnie i dokonujemy odpowiedniej
oceny ryzyka. Uważamy, że w tym przypadku istnieje szansa (oczywiście nie
jest to gwarantowane), że Twój kuzyn może skorzystać z Twojego konta.
Możliwe, że taka sytuacja nie zaistnieje, ale jest takie ryzyko i my nie
chcemy takiego ryzyka podejmować.
Dlatego nie mamy możliwości przywrócenia Twojego konta. Jest to nasza
ostatnia odpowiedź w tej sprawie, ponieważ przekazaliśmy już wszystko co
było możliwe do przekazania.
Ĺťyczymy powodzenia w przyszłości.
Pozdrawiam
Dean
Napisalem jeszcze jedną wiadomosc ale juz nie odpisali .
Nie rozumie tego wszystkiego, nic nie piszą o zlamaniu regulaminu ani nic w tym stylu tylko o powiazaniu z graczem "fontori" czyli z moim kuzynem i ze "jest mozliwosc ze on skorzysta z twojego konta" to dla mnie dziwne bo jak ja im moge to udowodnic ze tak nie bedzie ... Dziwna sprawa.
Jakieś pomysly ?