Hej wszystkim .Czy da się nadal wypłacać z Pokerstars w dolarach na skrill bez prowizji ,czy wie ktoś czy zaszła jakaś zmiana po tych rewolucjach w cashierze że przekonwertowują wypłaty automatycznie na euro ? wypłacał ktoś może z P* na skrill USD-USD w ostatnich kilku dniach ? Bo wydaje mi się że wszystko poprawnie ustawiłem a zabrało mi z konto ponad 52$ przy wypłacie 789$ i na cashierze widnieje info że wypłacałem w euro a tak nie było
Nie ma szans, musiałeś źle kliknąć i wyszło. Sam ostatnio 5k USD z starsów wypłacałem i przyszło co do centa. Ta wzmianka z EUR w emailu mówi o tym ,że zleciłeś wpłatę w unijnej walucie. Pewnie dawno nie wypłacałeś i nie zauważyłeś że przy wypłacie masz możliwość wybrania waluty jaka zostanie wysłana na twoje konto.
miałem tak samo , zrobili konwersję na euro , support napisał że spowodowane jest to tym że od dawna nie robiłem depozytu i żeby zrobić depo w walucie jaką chcesz wypłacać i powinno śmigać później już dobrze , po dodatkowym depo nie zlecałem jeszcze wypłaty więc nie wiem czy faktycznie ta ich metoda działa ,ale taką dostałem odpowiedz od supportu w identycznej sprawie.
dzięki za pomoc na 99.9% się nie pomyliłem bo zawsze na to patrzę, ale może to być przypadek jak u bigabing123 napiszę do supportu, gdzie w ogóle piszecie (jaki meil,twitter,discord itp) żeby najszybciej rozwiązać sprawę ?
ja pisałem do vip@pokerstars. com ale nie wiem czy to jest ich oficjalny email dla wszystkich czy tylko dla wyższych statusów, poprosili o parę printscrenow
i przesłali sprawę dalej , odpowiedź o której pisałem już powyżej otrzymałem z dwóch działów: security@on.pokerstars . ca i support @starsaccount. eu więc jak coś możesz wysłać do konkretnego działu który się tym zajmował , możesz spróbować połączyć się na live chat przez soft albo stronę i tam próbować coś zdziałać ,ale z własnego doświadczenia wiem ,że o ile nie pytasz ich o jakieś najbardziej bazowe rzeczy, to ciężko u nich o jakieś sensowne odpowiedzi na cokolwiek innego. z fartem
EDIT zrobiłem żeby maile nie wyświetlały się jako linki
Napisane przez malarz1990
Hej wszystkim .Czy da się nadal wypłacać z Pokerstars w dolarach na skrill bez prowizji ,czy wie ktoś czy zaszła jakaś zmiana po tych rewolucjach w cashierze że przekonwertowują wypłaty automatycznie na euro ? wypłacał ktoś może z P* na skrill USD-USD w ostatnich kilku dniach ? Bo wydaje mi się że wszystko poprawnie ustawiłem a zabrało mi z konto ponad 52$ przy wypłacie 789$ i na cashierze widnieje info że wypłacałem w euro a tak nie było
Mam podobnie po ostatnich zmianach w Cashierze, ewidentnie jakiś bug po ich stronie. Przy wypłacie USD na konto Neteller (też w USD), PS nie wiedzieć czemu przewalutowuje mi wypłacaną kwotę na PLN'y, nawet gdy przy zlecaniu wypłaty w pytaniu o przewalutowanie zaznaczę wypłatę w USD! W ten sposób, po przewalutowaniach, przy każdej wypłacie trace około 8% wypłacanej kwoty
mam to samo ja pierdole, wyplacilem 1300 dolcow i dostalem 1203 a specjalnie wybralem USD, moze to zalezy od kwoty? jak za duza to naliczaja? ostatnio wyplacilem 50USD w listopadzie i dostalem rowne 50, cos jest nie tak bo napisane ze dostane zlotowki a w netku dostaje normalnie dolary tylko ze mniej..
pisałem do supportu ale narazie cisza czyli jednak się nie pomyliłem mam nadzieję że to jak wyżej napisałeś jakiś bug z ich strony , a nie jakaś norma
Napisane przez Rinnok
mam to samo ja pierdole, wyplacilem 1300 dolcow i dostalem 1203 a specjalnie wybralem USD, moze to zalezy od kwoty? jak za duza to naliczaja?
Oj szkoda trochę tych $100. Wkurwić się można. Testowałem na małych i dużych kwotach, ten sam efekt. Z resztą możesz potestować: zleć wypłatę w USD, następnie sprawdz w historii transakcji w jakiej walucie poszła wypłata, po czym wycofaj wypłatę (jest na to kilka minut zanim PS przetworzy wypłatę).
Napisane przez Rinnok
ostatnio wyplacilem 50USD w listopadzie i dostalem rowne 50, cos jest nie tak bo napisane ze dostane zlotowki a w netku dostaje normalnie dolary tylko ze mniej..
Podczas tej pieprzonej wypłaty tak naprawdę zachodzą dwa przewalutowania. PS przewalutowuje Twoje USD na PLN'y i wypłaca. Następnie Neteller/Skrill przyjmując PLN'y, przewalutowuje je na walutę konta czyli na USD.
Ja testowo wypłaciłem na Skrill 20$ i wybrałem walutę PLN (główne konto skrilla mam w PLN). To mi przyszło 18,35 euro
czyli PS pobrało 3% prowizji za przewalutowanie i teraz poleci kolejne 4% z EURO na PLN złoty interes.
jak tak bedzie to lepiej wyplacac od razu w PLN na skrill (bo tu mam konto glowne w PLN) chyba nie ma sensu juz zaznaczac dolary bo tak jak piszecie podwojne przewalutowanie a dodajmy jeszcze ze potem te dolary i tak znow przewalutowuje przy platnosci karta czyli w sumie 3 razy
no wlasnie w historii transakcji widnieje PLN dziwne ale przy zleceniu wyplaty w mailu wyswietla sie normalnie 1300 dolcow tylko w kasjerze widac zlotowki, myslalem moze ze to od kwoty zalezy bo te niskie kwoty czesta ida instant i liczylem na to ze moze jak zlece 50USD to przyjdzie rowne 50 ale jak koval pisze ze kazda kwota to troche slabo, moze faktycznie jedyny ratunek do depozyt jakiejs tam kwoty w USD z netka i potem proba wyplaty? TAKA opcje mozna stestowac
Jak ci mogło przyjść na Skrilla w Euro, jak napisałeś, że masz główne konto w PLN?
Bo mam subkonta w dolarach i euro ( wystarczy że sobie zrobić przewalutowanie w skrillu np 1$ na euro I tworzy Ci się subkonto analogicznie na pln) Rinnok ja zleciłem w PLN a i tak przyszło w euro
dobrze ze to doczytalem
to wkoncu w czym teraz zlecic wyplate skoro jak zaznaczysz PLN to przyjdzie EUR
chyba jedyny ratunek to powrot MUCHBETTER na stars, nie wiem tez czy to nie sa jakies kombinacje ze strony skrilla/netka a nie z winy pokerstarsa, bo ponoc teraz za wplate na GG rowniez pobierana jest oplata w USD z konta skrill/neteller..
Ja na Skrillu żadnych subkont nie ustawiałem i mam tylko konto w PLN, więc raczej mnie problem z podwójnym przewalutowaniem przy wypłacie z rooma nie będzie dotyczył. Jak wpłacam ze Skrilla na jakiegoś rooma, to nie bawię się w przewalutowania.
w sofcie mozna teraz konwertowac na inna walute moze warto sprobowac od razu na PLN i wtedy walic na skrilla w PLN..i zobaczyc czy przyjdzie EUR czy PLN, anyway chcialbym normalnie wyplacac USD--->USD na neteller
Będzie bo ja zleciłem w PLN I dostałem w euro jak nie będziesz miał subkonta to skrill z automatu Ci zrobi przewalutowanie bo z ps wyszła wypłata w euro zamiast w pln
Napisane przez Rinnok
dobrze ze to doczytalemto wkoncu w czym teraz zlecic wyplate skoro jak zaznaczysz PLN to przyjdzie EUR
![]()
najlepiej na ten moment wstrzymać się z wypłatami i zgłosić błąd do PS, być może poprawią to w ciągu najbliższych dni