Przejdź do forum
Skrill euro, prefer...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Skrill euro, preferowana waluta ??

15 Posty
8 Użytkownicy
0 Reakcje
1,255 Wyświetlenia
Dand0o
Oldschool Grinder

Witam

Mam skrill w euro.
Jak teraz zamieniałem jakieś grosze na PokerStars z $ na Euro i z powrotem to traciłem na tym kilka centów.
Dlatego ma pytanie czy mając skrill w Euro i preferowną walute na PS euro i grając na stolikach gdzie wpisowe to $ jest najbardziej opłacalną opcją czy jakoś inaczej to ustawić ??

Pozdrawiam, Dand0o

Odpowiedz
Cytat
14 odpowiedzi
kamil13151
PokerStrategist

Witaj Dand0o.

Skoro grasz na stolikach w $ to czemu na P* masz preferowaną walutę euro?

Osobiście bym na P* jak i na Skrillu zamienił waluty na $.

Pozdrawiam :sdrink.

Odpowiedz
Cytat
Dand0o Autor wątku
Dand0o
Oldschool Grinder

Skrilla nie będę zmieniał bo dopiero co zmieniałem żeby mieć walute na Euro. Nie mam preferowanej waluty na PS jeszcze ustawionej na euro ale czy jak będzie w dolarach to czy będę coś tracił na przewalutowaniu przy wypłacie na skrill którego mam w euro czy nie ??

Odpowiedz
Cytat
BleakAmaranth
BlackMember

Napisane przez Dand0o
Skrilla nie będę zmieniał bo dopiero co zmieniałem żeby mieć walute na Euro. Nie mam preferowanej waluty na PS jeszcze ustawionej na euro ale czy jak będzie w dolarach to czy będę coś tracił na przewalutowaniu przy wypłacie na skrill którego mam w euro czy nie ??

Tak. Ostatnio przy depozycie 640$ ze skrilla w € na starsy w $, zapłaciłem ok. 15€(!) prowizji. Różnicę liczyłem na podstawie kursów z pokerstrategy, nie wiem jak one się mają do kursów starsów.

Odpowiedz
Cytat
Head Admin
spinek
PokerStrategist

Cześć Dand0o,

Najkorzystniej będzie, gdy sobie dodasz walutę EUR w PokerStars. Wtedy będziesz mógł bez przewalutowania wpłacić EUR na PokerStars, a sam PokerStars już potem nie pobiera prowizji przy przewalutowaniach.

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
Dand0o Autor wątku
Dand0o
Oldschool Grinder

Napisane przez spinek
Cześć Dand0o,

Najkorzystniej będzie, gdy sobie dodasz walutę EUR w PokerStars. Wtedy będziesz mógł bez przewalutowania wpłacić EUR na PokerStars, a sam PokerStars już potem nie pobiera prowizji przy przewalutowaniach.

Pozdrawiam

Trochę odgrzebuje teamt, ale chce być pewny co jest najkorzystniejsze ponieważ niedługo będę wpłacał rolla na PS a miesza mi się już to.

1. Skrill mam w euro. Preferowaną walutę na PokerStars ustawiam $ ponieważ w tej walucie będą grał.
2. Mam natomiast utworzone subkonto w Euro i podczas wpłat wybieram opcje wpłaty w Euro. I rozumiem że wtedy moja wpłata wędruje na subkonto w Euro i powinienem przeliczyć środki na $ (jak wspomniałem w punkcie pierwszym to będzie moja preferowana waluta jako że zdecydowana większość gier jest w USD)
3. I ostania rzecz. Przy wypłacie znów wszystkie środki powinienem przeliczyć na Euro

Proszę o wyprowadzenie mnie z błędu jeśli takowy jest w moim rozumowaniu

Pozdrawiam, Dand0o

Odpowiedz
Cytat
Head Admin
spinek
PokerStrategist

@Dand0o

Nie ma błędu w Twoim rozumowaniu. Powinieneś wpłacać w EUR i wypłacać w EUR, a grać sobie w USD :)

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
Dand0o Autor wątku
Dand0o
Oldschool Grinder

Napisane przez spinek
@Dand0o

Nie ma błędu w Twoim rozumowaniu. Powinieneś wpłacać w EUR i wypłacać w EUR, a grać sobie w USD :)

Pozdrawiam

Ok, dzięki bardzo.

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
7WaysToWin
PokerStrategist

odkopię temat, bo nie wiem, czy dobrze to wszystko rozumiem.

Podobnie jak założyciel tematu, mam skrilla w EUR. Chcę grać na P* na stolikach za USD. Na P* wybieram sobie walutę jako EUR (nie wiem, jak to się robi, bo dopiero będę zakładał konto, ale to nieistotne), wpłacam EUR ze Skrilla na P* bez przewalutowania i sobie gram bez przeszkód, a P* przewalutowuje mi EUR-USD podczas wchodzenia/schodzenia ze stołów. Potem mogę wypłacić rolla w EUR z P* na Skrilla bez przewalutowań.

To oznacza, że mój roll będzie w EUR i stan rolla wyrażony w USD będzie się zmieniał wraz z kursem USD danego dnia. [a to dla mnie ważne, bo grając w USD liczbę BI liczę w USD]

Dobrze kombinuję?

Odpowiedz
Cytat
S3d3m
Legacy Member

Witam
Mam pytanie do konta Neteller.
Założyłem je w USD, zrobiłem wypłatę w USD z bankomatu i teraz dopiero zobaczyłem historię na koncie i pojawiła się pozycja "opłata manipulacyjna 6 USD" przy każdej transakcji (nie ważne czy to 50, 100 pln).
Czy to istniało zawsze? Pamiętam, że na skrillu nie miałem tego problemu.

Odpowiedz
Cytat
Bohen
PokerStrategist

7Ways
najprostsza opcja to zmienić skrill ojro na skrill usd :) wybór należy do ciebie czy chcesz sobie przeliczać, choć możesz sobie założyć z góry jakiś przelicznik ojro<->usd i się nie przejmować jaki będzie kurs danego dnia ;) jeśli nie mieszkasz w kraju w którym wypłacasz z bankomatu w ojro to polecam jednak jak na początku zmianę waluty na skrillu ;)

S3d3m
http://www.neteller.com/pl/oplaty/ prawię na końcu strony masz opłaty za używanie karty ;)
na skrillu jeśli nie jesteś vipem to masz opłatę 1,8 ojro od wypłaty ;)

pozdro ;)

Odpowiedz
Cytat
S3d3m
Legacy Member

Ok dzięki ;)
Czyli ogólnie, nie zagłębiając się w temat mocno, lepiej opłaca się skrill ? Gdyż wypłata to 1.8 E, a tutaj 6 USD. Tylko gdzieś czytałem, że neteller jest polecany częściej :thinking:

Odpowiedz
Cytat
7WaysToWin
PokerStrategist

@Bohen - zmiana waluty skrilla wiązałaby się z zamknięciem obecnego i otworzeniem nowego. To pociągałoby za sobą konieczność użycia nowego e-maila. W międzyczasie musiałbym przerzucić środki aktualnie na skrillu na konto w banku i potem znów na skrilla, co również kosztowałoby mnie parę groszy.

Dlatego chcę tego uniknąć i prowadzić P* w EUR.

Odpowiedz
Cytat
Bohen
PokerStrategist

S3d3m
wg mnie lepszy skrill, kwestia gustu ;) na netku niby karta jest za frajer na skrillu 10ojro/rok. no co kto woli :)

7Ways
to jest tylko i wyłącznie twój wybór, napisałem że jeśli nie żyjesz w strefie ojro to zwyczajnie jak dla mnie lepsza zmiana konta z ojro na usd ;) podczas zmiany konta tak masz rację nowy email jest wymagany, ale podczas tworzenia nowego konta nie musisz przerzucać funduszy ze skrilla na konto bankowe i z konta bankowego na nowego skrilla, tylko możesz od razu przelać na swoje nowe konto(jednorazowe przewalutowanie) ;) zanim zamkną stare konto mija około 2 tygodni żebyś mógł pozamykać swoje aktualne sprawy ;) pytałeś to doradziłem co wg mnie jest lepszą opcją o ile żyjesz poza strefą ojro ;) decyzję i tak podejmujesz dla siebie wg tego co jest dla ciebie bardziej opłacalne :)

pozdro ;)

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez S3d3m
Ok dzięki ;)
Czyli ogólnie, nie zagłębiając się w temat mocno, lepiej opłaca się skrill ? Gdyż wypłata to 1.8 E, a tutaj 6 USD. Tylko gdzieś czytałem, że neteller jest polecany częściej :thinking:

bardziej sie oplaca netek bo mozesz wyplacic chyba 1000€(?) za jednym razem a skrill tylko 250€

Odpowiedz
Cytat