Napisane przez Aimboy
"Tell me please, do you join at your account not at home?"
Już wiedz, że coś się dzieje!!!
wiesz, ja akurat byłem dość zajęty wieloma rzeczami, jak koleś napisał, teraz jak patrzę na to, co pisał, to widzę masę błędów i przede wszystkim jedno mi się rzuca w oczy. Koleś użył zwrotu 'Can you proof yourself please'.
Wydaje mi się (choć ogólnie orłem z angielskiego nie jestem), że częściej w takich rozmowach stosowany jest wyraz 'confirm' i chyba bardziej 'grzecznościowo' on brzmi niż 'proof'....
W/e, nie podałem mu żadnych informacji, bo bez potwierdzenia tożsamości osoby z którą rozmawiam, nigdy nie podaję poufnych danych - tak z zasady, ale takiej sytuacji akurat jeszcze nie miałem, więc wrzuciłem na wszelki wypadek tu ku przestrodze tych, którzy również się z czymś takim nie spotkali.
Napisane przez PokerStarsVIP
Cześć TimotheeS
To zdecydowanie nie jest oficjalny kontakt PokerStars. Dobrze, że nie udostępniłeś mu żadnych informacji. Support PokerStars nigdy nie poprosi Cię o podanie loginu ani hasła. W podobnych przypadkach i w razie jakichkolwiek wątpliwości proszę natychmiast pisać na support@pokerstars.com.
Pozdrawiam
Michal
PL VIP Coordinator
Ok, dziękuję za informację.
Oficjalnie od supportu po zgłoszeniu tego dostałem tylko info o PokerStars PIN i Token
Tak więc dziękuję za wypowiedź tutaj
Pozdro!