Przejdź do forum
Remember table posi...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Remember table position

8 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
926 Wyświetlenia

mam pytanko do czego słuzy ta opcja Remember table position znajduje sie ona w zakladce View(po polsku wygląd) . Zastanawiam sie bo jezeli uzywam custom layout to niewiem czy do czegos mi sie moze przydac jezeli bede ja mial zaznaczona ?

Odpowiedz
Cytat
7 odpowiedzi
autic

Opcja ta zapamiętuje aktualne rozmieszczenie stołów i otwiera je w tym samym miejscu.

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

tzn rozmieszczenie czyli polozenie stolu po wystartowaniu turnieju(czyt. otwarciu stolika) nawet jak mam zaznaczona opcje custom laoyout zeby otwieraly sie i byly polozone w jednym i tym samym miejscu ?

Odpowiedz
Cytat
marcinshark

tak
jeśli przesuniesz stolik ręcznie i go zamkniesz, następny otworzy Ci się w tym miejscu

Odpowiedz
Cytat

a ogarnia ktoś jak zrobić aby następne stoliki otwierały się w takiej samej wielkości jak te co juz mam otwarte? Bo nie ogarniam tego za bardzo, raz mi się otwiera tak jak chce, a raz w standardowej wielkości ;|

Odpowiedz
Cytat
marcinshark

tego nie można ustawić
ale jeśli kończąc sesje nie będziesz zmieniał rozmiarów i miejsca ustawienia stolików to nowe stoliki otworzą się w miejscach i rozmiarach z poprzedniego ustawienia

pozdro

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

co do tego zapamietywania wielkosci stolikow to nie sluzy czasem wlasnie to manage custom layout

Odpowiedz
Cytat

tam mozna zapisać ustawienia dla kilku okien i pozniej sie ustawiaja tak jak sie zapisze a jak np sobi zapisze dla 10 a otwieram 20 to kolejne 10 musze sam ustawic np a w miedzy czasie niektore przenosze w inne miejsce bo jest inna faza turnieju i juz wtedy niemoge tej opcji używac stad pytanie o zapamietywanie wielkosci :P

Odpowiedz
Cytat