Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] rakeback

15 Posty
11 Użytkownicy
0 Reakcje
3,264 Wyświetlenia

rakeback czy istnieje takie cos na pokerstars i jesli tak to co ile nastempuje jego zwrot?

14 odpowiedzi

Nie ma. Niby rakeback realizowany jest przez system VIP. Z tego co czytałem to do średnich limitów bardziej opłaca się RB na Full Tillt, natomiast na wysokich, jeśli jesteś w stanie ugrać najwyższy poziom VIP na P* to właśnie P* bardziej się opłaca.

Pozdro.

Fafarafa

Przyzwoity rakeback zaczyna się od supernovy.

http://www.fpppro.com/pokerstars-rakeback.php

bastian081

Nie ma rakebacku ale wystarczy grać za punkty różne satelity do turniejów. Po wygraniu satelity można grać w turnieju albo się wyrejestrować i dostaje się dolary turniejowe do wykorzystania w MTT i SNG.

Napisane przez Fafarafa

To jest rb dla turniejowcow...

bziik

Napisane przez bastian081
Nie ma rakebacku ale wystarczy grać za punkty różne satelity do turniejów. Po wygraniu satelity można grać w turnieju albo się wyrejestrować i dostaje się dolary turniejowe do wykorzystania w MTT i SNG.

możesz powiedziec jak to dokładnie działa? Jak kupię ten ticket do step1 7,50$ satelite to co się wtedy dzieje? :) w sensie ile można z tego dolarów wyciągnac, ile osób gra w takich satelitach, jaki jest poziom, itp

Chodzi o to, że jak masz sporo ptk to możesz grać np satelity do 1/4 m za 210 ptk turbo (imo najlepszy wybór) Pierwsza 6 (gra 20 osób)tego turnieju jest automatycznie rejestrowana w turnieju, można jednak zrezygnować z turnieju wyrejestrować się i tym samym zainkasować 11$ turniejowych które można sprzedać za normalne dolary. Poziom graczy w tych satelitach jest raczej niski.

Przy statusie silver możesz kupić za 5k ptk 50 $ z drugiej strony za 5k możesz wykupić udział w 23 satelitach wystarczy, że znajdziesz się w pierwszej 6 pięć razy i już lepiej wychodzisz na satelitach niż bonusie za ptk. Gdy wygrasz wszystkie 23 to jesteś do przodu 253$ jak to się ma do 50$?

Urbi23

Z jednej strony, zakładając ITM w 6/20 (gdyby były czysto losowe, a praktycznie tak się dzieje) przypadków zdecydowanie opłaca się grac statelitki. Biorąc pod uwagę naszego skilla w porównaniu do typowych graczy ów turków, to można liczyć >6/20 powiedzmy 40%. Daje to 4,4$ na każde 210FPP, a najniższy bonus wynosi 2,1$ na 210 FPP wiec ponad 2x mniej.

Z drugiej strony, spieniężenie powiedzmy 10k FPP oznacza grę w 50 turkach, co trochę czasu zajmuje :)

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Napisane przez Fafarafa

czy moglby mi ktos to na polski przetlumaczyc bo nie kumam anglika
dzieki bardzo za poswiecony czas

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

juz nie trzeba mam dodatek do mozzili ktory tlumaczy strony:)
teraz i ja umiem angielski :P

Lukasus

ja tam mam SN na starsach żadnych turniejów za pkty nie gram i na rake back nie narzekam, bo ważniejsze jest to, że mam z kim grać, wtedy kiedy ja chcę

Napisane przez Lukasus
ja tam mam SN na starsach żadnych turniejów za pkty nie gram i na rake back nie narzekam, bo ważniejsze jest to, że mam z kim grać, wtedy kiedy ja chcę

Grasz 2/4, czy wyzej? Ile hands miesiecznie?

tomex111

odświeżam temat jakie satelity teraz grać, żeby było najkorzystniej? bo tamtych już chyba nie ma po tych zmianach......

Urbi23

Witam,

Nadal są satelity do SS za 235fpp

Pozdrawiam

JogaSensei

dopisze sie tutaj
Czy ktos moglby mi orientacyjnie wyliczyc jaki mniej wiecej RB procentowo jestem w stanie uzyskac placac miesiecznie 300-400 dol rakeu?
i jeszcze jedno pytanko, gram sng 10 os turbo, gralem na ipokerze i partypoker, byly tam sng za ~6dol i potem za 11$, na p* widze przeskok z 7 na 15 odrazu, nie ma tam niczego posredniego?
dzieki i pzdr