Przejdź do forum
PS nie łączy sie

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] PS nie łączy sie

20 Posty
9 Użytkownicy
0 Reakcje
4,535 Wyświetlenia
R45T4
Poker Player

Witam , od kilku dni mam problem z poker stars-em , Gdy załączam go Update się robi ale jak ma się połączyć żeby się zalogować to już nie działa (Screan 1) i cały czas ten pasek tak se lata :)

Nie posiadam firewalle i zapora systemowa jest wyłączona , mam win 7 i próbowałem odpalić z wszystkimi zgodnościami (win xp , win 2000 ... ) ale nic nie ruszył , wszystkie grupy użytkowników mają pełne prawa

Screan 1

A tutaj widać, że ze wszystkimi sieciami jestem połączony 100%

19 odpowiedzi
roztocz
PokerStrategist

Może mało odkrywcze, ale w pierwszej kolejności odinstalowałbym i zainstalował soft ponownie.

R45T4 Autor wątku
R45T4
Poker Player

Zrobione już kilka krotnie .
Zrobilem już sporo formatów , na Win Xp , Win Xp Sp2 , Win 7 i Nic

Sepurta
PokerStrategist

Napisane przez R45T4
Zrobione już kilka krotnie .
Zrobilem już sporo formatów , na Win Xp , Win Xp Sp2 , Win 7 i Nic

Ja gram codziennie wiec to coś od Ciebie. Może dostawca neta zablokował porty dla stron pokerowych? Dowiedz się.

musashi87
Oldschool Grinder

próbowałeś przejść się do kumpla znajomego i połączyć się z innej sieci?

Mawaska
PokerStrategist

siemanko w wakacje mialem podobny problem do Twojego, zadne formaty nie pomagaly itd, zainstalowalem dobrego antywirusai pokazywalo mi mnustwo robakow, wirusow i innych smieci na kompie sformatowałem wszystkie partycje! zainstalowalem na nowo system i smiga :) takze proponuje sformatowac wszystkie partycje pozbyc sie zbednych plikow z komputera, i przeskanowac najlepiej kasperskim

R45T4 Autor wątku
R45T4
Poker Player

Formatowane były wszystkie partycje , robaków nie mam , jak przeglądałem ustawiania routera to nie miałem zablokowanych portów:P I tak dalej nie działa :P

musashi87
Oldschool Grinder

Napisane przez R45T4
Formatowane były wszystkie partycje , robaków nie mam , jak przeglądałem ustawiania routera to nie miałem zablokowanych portów:P I tak dalej nie działa :P

a prubowałeś sie połączyć u kogoś innego?

możesz jeszcze sprubować kliknać prawym na link P* i uruchomić jako administrator

może jakiś wbudowany firewall itp itd albo ktoś nad Tobą coś po blokował bo innej opcji nie widze...

imgoingtomirage
PokerStrategist

Witam.

Ewidentnie coś blokuje połączenie z PokerStars, albo jest to wina Twoje łącza/operatora albo ustawień routera skoro wyeliminowałeś wszystkie możliwe przyczyny związane z Twoim systemem operacyjnym i tam bym szukał problemu.

Pozdrawiam.

boxer82
Oldschool Grinder

Napisz do supportu pokerstars, pewnie wiedzą co robic

Moonspell46
PokerStrategist

Własnie od 30 min mam tak samo!!!!

I jak przeczytałem Wasze sugestie to sie załamałem. Jestem "ciemna masa" od tych sztuczek komputerowych

Moonspell46
PokerStrategist

Ok, udało się połaczyc "prawym" jako administrator.

To jeszcze wiedziałem jak zrobic !! :D

musashi87
Oldschool Grinder

Napisane przez musashi87

Napisane przez R45T4

a prubowałeś sie połączyć u kogoś innego?

możesz jeszcze sprubować kliknać prawym na link P* i uruchomić jako administrator

Napisane przez Moonspell46
Ok, udało się połaczyc "prawym" jako administrator.

To jeszcze wiedziałem jak zrobic !! :D

I win _cool:

pewnie autor tematu sie juz nie odzywa bo moja propozycja pomogła :f_cool:

R45T4 Autor wątku
R45T4
Poker Player

Napisane przez musashi87

Jeszcze chyba tego nie próbowałem , jak to nie zadziała to pisze do supportu :)

Napisane przez musashi87

Już to robiłem kilkakrotnie :)

R45T4 Autor wątku
R45T4
Poker Player

To jest bardzo dziwne , na 2 kompach działa normalnie ale na 1 nie chce się odpalić , a wcześniej działało tylko od dłuższego czasu się dzieje ze tylko na jednym kompie nie chce się odpalić. Ja już nie mam pojęcia co jeszcze mogę z robić :P

musashi87
Oldschool Grinder

Napisane przez R45T4

Napisane przez musashi87

Jeszcze chyba tego nie próbowałem , jak to nie zadziała to pisze do supportu :)

Napisane przez musashi87

Już to robiłem kilkakrotnie :)

no to niestety nie do końca win ;(

Jak bedziesz pisał do supportu to wpierw uruchom klienta kliknij help i dalej Log Files ---> Save Log Files as ZIP i załacz ten plik w mailu do supportu - bo pewnie pierwsza ich odpowiedź będzie taka żebyś przesłał logi a tak pominiesz już ten krok ;P

musashi87
Oldschool Grinder

Napisane przez R45T4
To jest bardzo dziwne , na 2 kompach działa normalnie ale na 1 nie chce się odpalić , a wcześniej działało tylko od dłuższego czasu się dzieje ze tylko na jednym kompie nie chce się odpalić. Ja już nie mam pojęcia co jeszcze mogę z robić :P

na moje oko na tym kompie na którym nie działa jakaś zapora blokuje dostep do internetu.
Sprawdź wyjątki zapory windows (czy nie masz pokerstarsa bloknietego) / albo jakikolwiek inny program zapore internetowa jaką masz na kompie jeśli korzystasz z zapory programowej.

R45T4 Autor wątku
R45T4
Poker Player

Zapora systemowa wyłączona , nie mam zainstalowanych żadnych firewall-ów
Grzebałem w ustawieniach routera ale nie widziałem tam aby co s blokował :P

musashi87
Oldschool Grinder

usuń ustawienia połączenia z siecią i ustaw jako sieć prywatna nie publiczna :facepalm:

choć pewnie to i tak nic nie pomoze bo zapora jest wyłączona :f_p: