witam od 11 nie mogę się połączyć ze starsami ciągle pisze connecting i po pewnym czasie że błąd w połączeniu. internet jest sprawny firewall nie blokuje dostępu. wie ktoś co jest grane?? przeinstalowanie softu nic nie dało
przez router ale podłaczyłem bezpośrednio przez kabel i tez nie działa. w help ->network status 3 mam na 100% a 3 na 0% o co w tym chodzi??
Bardziej chodzi mi o to, jaki to provider, czy łącze jest dzielone, jak tak, to w jaki sposób, itp. Sam miałem niedawno taki problem, z tym, że u mnie objawiało się to strasznymi lagami uniemożliwiającymi grę, a okazało się, że administrator zapomniał nadać odpowiedniego priorytetu dla konkretnych portów.
Wina na 99% nie leży po Twojej stronie ( wnioskuję, że wcześniej nie miałeś taki problemów, a nic nie zmieniałeś? ).
"Gdy internet Ci się buja, pewnie admin leci w ch***"
nie mam pojęcia jak jest dzielone to podłączenie do neta. ale nigdy nie miałem problemów z blokowaniem portów itp. nic nie zmieniałem w kompie wczoraj w nocy śmigało bez problemu a dzisiaj już nie
podepnę się pod ten temat bo tematyka podobna więc nie ma co robić śmietnika
mam podobny problem jak Jason a mianowicie straszne lagi. zmieniłem jakiś czas temu sieć z takiej w której koleś leciał w ch**a i jak się coś zjeb*** to z łaski po 2dniach czasem naprawił na taką co koleś sumiennie się wszystkim zajmuje. niestety sieć w której jestem nie ma podziału łącza na konkretne osoby tylko każdy ciągnie ile mu się podoba. coś 2typów ma konta premium i jak odpale sobie hu sng i jakiś jeden mi zacznie rwać z kilkumegową prędkością to mam więcej strat niż sygnału przy pingowaniu co się łączy z rozłączeniem mnie co chwile i wyblindowaniem. bezprzedowowe oferty to shit - każdy tak mówi. ale chciałbym coś takiego na czarną godzinę. może ktoś już z was ma takiego drugiego nie drogiego neta i mógłby mi poradzić ?
ps. może być nawet jakiś pakiet w ofercie na karcie który w razie W za pare groszy pociągnie mi pokera przez chwile
nie mam pojęcia jak jest dzielone to podłączenie do neta.
Ale jest to jakiś rodzaj sieci osiedlowej? Czy np. płacisz miesięcznie abonament Netii, UPC, TPSA, czy komuś podobnemu?
bezprzedowowe oferty to shit - każdy tak mówi.
Są SIECI i sieci, wszystko jest kwestią konfiguracji. Jeśli w Twojej nie ma czegoś takiego jak dzielenie pasma, to raczej polecałbym zmianę ;> Ew. trochę nieetyczne metody jak np. odcięcie od netu kogoś, kto zabiera większość przepustowości.
coś jak upc tylko częstochowska firma pół śródmieścia obsługuje. już wszystko ok. włączyłem i działa tylko czemu taka przerwa była z tym network status nic się nie zmieniło czyli łączy z tych samych miejsc a teraz działa a wtedy nie. żaden update softu się nie zrobi żeby się coś naprawiło o co chodzi ? ?
coś jak upc tylko częstochowska firma pół śródmieścia obsługuje. już wszystko ok. włączyłem i działa tylko czemu taka przerwa była z tym network status nic się nie zmieniło czyli łączy z tych samych miejsc a teraz działa a wtedy nie. żaden update softu się nie zrobi żeby się coś naprawiło o co chodzi ? ?
Najprawdopodobniej coś zmieniali u siebie. A na status monitor w ogóle nie patrz w takich sytuacjach, to, czy masz tam 100, 50 czy 0 % zupełnie nie ma znaczenia.
teraz jak się naprawiło to juz niewazne co się stało bo i tak sie nie dowiem . dzięki za pomoc JasonWatch
Zawsze możesz zadzwonić do nich, i zapytać, co było przyczyną, i w przyszłości w takich sytuacjach również nękać ich telefonami, w przypadku, gdy awaria z pewnością nie leży po Twojej stronie.

Witam
Oddałem kompa do anprawy bo coś mi szwankowalo, zmienili chyuba antyvira, cos pokrecili, i teraz jak odpalam takie cos wyskakuje? FTP tez nie moge wlaczyc...