Przejdź do forum
Problem z działanie...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Problem z działaniem starsów

50 Posty
24 Użytkownicy
8 Reakcje
6,145 Wyświetlenia
pawcio123
Elite Grinder

Napisane przez aston3
od paru dni tez mi sie stoły na strasach zawieszają i muszę restartować soft -ale w rożnych odstępach czasowych
gram spiny -max 2 stoły

Mam to samo.. bywa różnie.. raz godzine nic, a potem co pare minut wywala.. też gram spiny
Stoły robią się takie szare i odrazu wyskakuje propozycja zamknij pokerstars lub spróbuj rozwiąc problem
Wie ktoś jak temu zaradzić?

Napisane przez macaco2
Aby starsy się nie wieszały trzeba wykasować user.ini, ale usunie to wasze ustawienia i potrzeba będzie wszystko od nowa ustawiać.

Gdzie znajduję sie ten plik? wyszukiwałem w folderze pokerstars i nic

Napisane przez koval21
Właśnie znalzałem rozwiazanie jak cofnąć wersję Pokerstars do poprzedniej. Kopie plików które są nadpisywane przy aktualizacji oprogramowania są umieszczane w folderze "C:\Program Files\PokerStars\backup" wystarczy znajdujące się tam pliki i foldery skopiować do głównego folderu Pokerstars ("C:\Program Files\PokerStars") zatwierdzając kolejne pytania systemu o to czy chcemy nadpisać istniejące pliki.

Przed tym procesem warto sobie zrobić kopię folderu "C:\Program Files\PokerStars" , razie jakiejś pomyłki jakbyśmy nie skopiowali tych plików tam gdzie potrzeba aby miec wersję wyjściową.

Generalnie po poworocie do poprzedniej wersji, Pokerstars śmiga aż miło, nic się nie wiesza, stoły nie "zamarzają" i można grindować :)

EDIT: oczywiście należy uruchamiać wtedy Starsy używając pliku pokerstars.exe (a nie pokerstarsupdate.exe którym zwykle uruchamiamy starsy) chroni nas to przed powtórną aktualizacją oprogramowania której chcemy uniknąć. Dopóki pokerstars nie poprawi tego błędu można grać na poprzedniej wersji softu i z tego co obserwuje od kilku dni, nie powoduje to jakichś błędów czy niepoprawnego działania

Hmmm robię tak jak mówisz i mi błąd windowsa wyskakuje... a nie zamienianie plików

Odpowiedz
Cytat
koval21
PokerStrategist

Hmmm robię tak jak mówisz i mi błąd windowsa wyskakuje... a nie zamienianie plików

Może nie wyłączyłeś Starsów zanim zacząłeś kopiować te pliki i Windows "krzyczał", że nie możesz zmienić plików które są aktualnie w użyciu. Nalepiej wrzuć tutaj ten komunikat windowsa.

Obawiam się, że w Twoim przypadku cofnięcie wersji do tej z folderu "...PokerStars/backup/" może nie pomóc ponieważ Pokerstarsowi nie udało sie poprawić tego błędu w kilku ostatnich buildach i nawet jeżeli cofniesz sobie wersję o jeden build do tyłu to i tak prawdopodobnie ten błąd będzie u Ciebie występował. Zatem to rozwiązanie z cofaniem wersji z folderu "backup" może nie działać, na 100% działało jeszcze 1-2 tygodnie temu gdy ten błąd się dopiero co pojawił - radzę jednak sprawdzić bo może akurat zbyt często nie aktualizowałeś oprogramowania i uda Ci się cofnąć do jakiejś starszej działającej wersji.

Najprostsze rozwiązanie dla Ciebie to spróbuj zagadać do usera "tastyfish" niech Ci podeśle instalkę starego builda Pokerstarsów jeszcze bez tego błędu, pisał kilka postów wyżej, że takową posiada. Mi sie udało cofnąć wersję ale niestety nie posiadam instalki żeby Ci podesłać.

Generalnie najświeższe informacje na temat tego błędu można znaleźć pod tym linkiem, tam też możesz poprosić o jakąś starą instalkę:

**PokerStars Software Improvement Thread***

U mnie kasowanie pliku user.ini pomogło na tyle, że stoły nie "zamarzały" ale pojawiały się inne błędy np. brak odświerzania buttonów na stole, tzn. podczas gdy był mój ruch, nie pojawiały się buttony do FOLD, CALL, RAISE.

Odpowiedz
Cytat
pawcio123
Elite Grinder

Dzieki za odpowiedz..
Niestety miałem pare małych updatów ostatnio..
Mogłbym sprawdzić jak z tym user.ini , ale nie mam tego pliku - gdzie on się dokladnie znajduje ? nawet wyszukiwarka dokladnie takiej nazwy nie znajduje

"tastyfish" byłbyś tak miły i wrzucił ta instalkę? pewnie nie tylko ja bym skorzystał

Odpowiedz
Cytat
koval21
PokerStrategist

Napisane przez pawcio123
Mogłbym sprawdzić jak z tym user.ini , ale nie mam tego pliku - gdzie on się dokladnie znajduje ? nawet wyszukiwarka dokladnie takiej nazwy nie znajduje

u mnie plik user.ini znajduje się w folderze pokerstarsów "C:\Program Files\PokerStars"

Odpowiedz
Cytat
Garggamel
Oldschool Grinder

Dzisiaj aktualizowałem starsy, po raz pierwszy w życiu klient się zawiesił tak, że podczas gry wyskoczył komunikat: :"Klient Pokerstars przestał działać" - jedna opcja do wyboru - "zamknij program" :facepalm:.

Czy ONI jeszcze tego nie naprawili?!

Odpowiedz
Cytat
koval21
PokerStrategist

Napisane przez Garggamel
Czy ONI jeszcze tego nie naprawili?!

niestety dalej się pałują z tym z problemem. Z tego co czytam na "2+2" to zwiechy klienta Pokerstars występują już dużo rzadziej ale mimo wsystko dalej wystepują :-/

Odpowiedz
Cytat
aston3
Oldschool Grinder

potwierdzam od paru dni zwiechy wystepuja duzo rzadziej - ale dzis za to mi soft od tak sobie sie zamknal podczas grania 3 stolow :)

Odpowiedz
Cytat
smack91 Autor wątku
smack91
BlackMember

u mnie też soft działa w końcu jak należy

Odpowiedz
Cytat
Garggamel
Oldschool Grinder

Napisane przez smack91
u mnie też soft działa w końcu jak należy

Coś majstrowałeś że się poprawiło, aktualizowałeś może starsy?

Odpowiedz
Cytat
ErHB01
PokerStrategist

Mi soft cały czas sie crashuje srednio raz na 2 godziny... szkoda w ogole na to slow ...

Odpowiedz
Cytat