Witam , ja mam takie pytanko , czy ktos bierze udzial w tym miesiacu w Pokerschool Open Skill League , fajnie by bylo wiedziec , czy jacys koledzy z forum grają i podzielic sie wynikami i ogolnie rozdaniami oraz miejscem na koniec miesiąca.
Ja gram. Pierwsze turki poszly swietnie a potem wtopy z asami i krolami. Aktualnie jestem 463. Gram tez eliminacje za dolara i jestem 198 wiec szalu nigdzie nie ma, ale glowny cel to dostac sie do elity na sierpien.
Pozdro
Bardzo fajnie , ze chociaz Ty grasz , ja akurat jestem na 498 miejscu , denerwuje mnie masa graczy grających all in pre flop i musze po prostu odczekac ten etap , zeby nie otrzymac zbyt duzej ilosci ujemnej punktow , a pozniej jak najdalej dotrwac.Mam nadzieje, ze dostane sie do elity , a tam chociaz jakis poziom jest.
Grasz w tym turku o 7.00? Jak tak to jaki nick : )
Witam
No niestety sporo osób traktuje te turnieje jak czyste freerolle co przekłada się na spory gambling ♠_ugly: Sigu1234 nie chcę Cię zniechęcać, ale z tego co pamiętam gdy grałem je jakiś czas temu, to by zając wysoką lokatę w rankingu trzeba grać ich praktycznie wszystkie co może pochłaniać trochę czasu. Tak czy siak GL!
Pozdro
Mam nadzieje, ze dostane sie do tej "elity"w sierpniu , aktualnie ide ku dobrej drodzei dziekuje za wsparcie.
Napisane przez Sigu1234
Mam nadzieje, ze dostane sie do tej "elity"w sierpniu , aktualnie ide ku dobrej drodzei dziekuje za wsparcie.
Tez mam takie bilety, ale nigdy nie gralem tego. Jakie korzysci w $ za dojscie do "elity"?
Tez mam takie bilety, ale nigdy nie gralem tego. Jakie korzysci w $ za dojscie do "elity"?
Za pierwsze miejsce w "drugiej lidze" masz 1500$ a w elicie jest to 5000$
ile proponujesz na zaklad? Mysle ze 50$ bedzie dobrym motywatorem. Wpacimy kase jakiemus moderatorowi
Zająłem dziś 9 miejsce w pokerschool premier skill league.Poziom nie jest jakis niebotyczny,bo gram te ligę dopiero od lipca,zająłem w zeszłym miesiącu odlegle miejsce(577 bodajże,ale głowy nie dam)ale i tak awansowałem.Uważam że jak się gra cashówki na tym roomie to warto powalczyć o te 44000$ do podziału.50 miejsce w lidze (jeśli masz 150pkt vpp)gwarantuje ci 500$,a to sporo jak dla mnie.
Byłem dzis najlepszym polakiem
zabrakło szczęścia w końcówce,poległem KTs v99 i pozniej Ako z K5.Ukraińcy dziś rządzili przy finałowym stole,Serg nas rozjechał.
Pozdrawiam Starsiaków.
A jaki masz nick na starsach?
mój to Corsaair,z innych polaków wysoko zaszedł Bonus i *nigdywięcej.
Wiesz,raz lepiej raz gorzej.Zawsze idę na all in bo kolesie z rekami typu 87,9T czy OJ nie są tak skłonni do gry,własnie dlatego nie betuję tylko all in we wczesnej fazie turnieju.Jak zbiorę 3 stacki czekam troszkę muruję żeby wyjść z minusowych pozycji,a potem cisnę na maksa.
zaraz turniej ,zagraj,pójdzie ci lepiej.Licząc nawet 1 turek dziennie,to jest 27 razy,na miejsca płatne to powinno wystarczyć przy normalnej grze
no widzę że jesteś 4...niezle na tym etapie
Przerwa z drugim stackiem jest okej
Ale aż boję się grać dalej, dwa razy asy setem i karetą połamałem, jak zacznie iść w drugą stronę, to przez tydzień będę w dół pikował.
No, w drugiej ręce po przerwie flip do tyłu i zaczynamy budowanie stacka od początku
Drugi flip z shortem do tyłu runner runner straightem, trzeba będzie się jeszcze pilnować, żeby znów ujemnych nie złapać jeszcze...
No i 223., jeszcze ujemne złapię....
No dziwnie wyszedłeś,miałeś znakomitą pozycję wyjściową.Ale to poker,na stół finałowy wchodziłem z pierwszym stackiem(198,000)i zakonczyłem 9,życie
:facepalm:...a w tym turku blisko ciebie,213 lokata.
Patrzyłem na intellipoker,jestem na szczycie chwilowo

Kiedyś musiało siąść, właśnie skończyłem na 5. miejscu. Chociaż szkoda jak cholera, pulę na massive chipleadera przegrałem AK vs K4 (board44xx4....), później skrócony A8 vs TT. Mogłem to shipnąć. Ale i tak jest okej, jakby nie 7 na river w starciu J7 vs JJ, odpadłbym na końcu piątej setki.
Brawo Pomorze.Cofam co mówiłem o poziomie,strasznie koledzy murują,odpadłem wcześnie.Nie dostałem akcji na moje silne ręce typu AA,KK,QQ iJJ i skończyły się żetony w fazie wczesnej.
punkty ujemne są aż do 100 miejsc,więc trzeba regularnie znajdywać się w miejscach płatnych(63 w góre) żeby coś ugrać.

Struktura jest strasznie turbo przez te murki, od początku drugiej godziny do samego końca mamy w większości push or fold. Ale żeby znaleźć się na płatnych wielkich umiejętności nie potrzeba moim zdaniem, kwestia kluczowego flipa czy 70/30 w dobrym momencie i już jest duży plus.