Przejdź do forum
Pokazywac czy nie ?...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Pokazywac czy nie ??

28 Posty
12 Użytkownicy
0 Reakcje
3,178 Wyświetlenia
Qeriks
Poker Player

Chcialem sie dowiedziec czy uwazacie ze pokazywanie np. statusu Gold na P* jest plusem czy lepiej wylaczyc ta opcje??

Obecnie gram multitabling - turnieje turbo za $3.4 na 18 osob i nie mam wlaczonego pokazywania mojego statusu. Czy wlaczenie swoich "gwiazdek" ma jakies znaczenie, jakies plusy bądź minusy ??

Mam swoje przemyslenia na ten temat ale chcialbym poznac zdanie innych.

27 odpowiedzi
Masqb
BlackMember

Pokazując status jaki by on nie był, dajesz jakieś informacje swoim przeciwnikom. IMO lepiej tego nie robić bo nic dobrego z tego nie wyniknie a jakieś minimalne straty mogą być.

Logika nakazuje uważać, że przeciwnicy będą Cię widzieć jako lepszego gracza, a co za tym idzie będą grać bardziej tight. W wielu przypadkach pewnie to się nie sprawdza, bo jak ktoś ma siano w głowie albo jest na tilcie to nie zwraca uwagi absolutnie na nic.

Ja osobiście, mając powiedzmy złoto, raczej bym je wyświetlał, szczególnie na niskich limitach. Wolę być rzadziej sprawdzany i zgarniać teoretycznie mniej żetonów, niż wtopić pusha AA vs 72o albo coś w tym stylu :P

Pokazuj i sie tego nie wstydz.Na tym limicie ludzie nie zwracaja uwagi na image,to czy jestes tight czy loose,czy jestes graczem wygrywajacym czy fishem wiec myslisz ze zwroca uwage na to ze masz gold czy platinium.Tylko to zobacza ale nic z tego nie wyniknie,a napewno ich gra przeciwko tobie sie nie zmieni.

piotereczek
Oldschool Grinder

Ja mam ustawione żeby nie pokazywać statusy innych graczy :f_biggrin: , więc nie wiem jaki kto ma nawet jak pokazuje _evil:
Ale może ktoś na to zwraca uwagę _confused: .

diablik7
PokerStrategist

koffino napisał
Wolę być rzadziej sprawdzany i zgarniać teoretycznie mniej żetonów, niż wtopić pusha AA vs 72o albo coś w tym stylu :P

Aha, tzn. nie chcesz byc sprawdzony z 72o kiedy masz asy?

budzior
Oldschool Grinder

Qeriks korzystając z okazji spytam jak Ci się gra na 18os (3,40). Ja narazie gram to samo tylko na 1,20, ale szykuje sie do zmiany. Jakies rady?:)

Qeriks Autor wątku
Qeriks
Poker Player

Dosyc spore akwarium na tym limicie wiec gra sie bardzo dobrze. Ostatnio zaczalem grac po 22 stoly naraz zeby zdazyc wyrobic do konca maja Gold bo dopiero mniej wiecej od 10 maja zaczalem grac ten typ turniejow na P* i ROI sporo spadło. Ale przy 14 stolach jest bardzo dobrze.

Tylko z tego co widze ty grasz za 1.20 a to raczej nie TURBO, wiec chyba jednak nie to samo ?

budzior
Oldschool Grinder

A no nie, ale wlasnie patrze, ze 3.40 mozna grac i turbo i normalne. Ja jakos preferuje te normalne wiec te bede gral...

To mam nadzieję, że poziom się specjalnie nie różni od tych moich. :)

Powodzenia przy stołach :)

Qeriks Autor wątku
Qeriks
Poker Player

Jesli miales dobre ROI na 1.2 to na 3.4 napewno tez bedzie dobre - mniejszy rake i rybek tez sporo;) GL

budzior
Oldschool Grinder

Mam ROI 47.07, a Ty?

diablik7 napisał

koffino napisał
Wolę być rzadziej sprawdzany i zgarniać teoretycznie mniej żetonów, niż wtopić pusha AA vs 72o albo coś w tym stylu :P

Aha, tzn. nie chcesz byc sprawdzony z 72o kiedy masz asy?

keke

AirUser
PokerStrategist
Qeriks Autor wątku
Qeriks
Poker Player

AirUser napisał
Dildo Dildo _ugly:

ja tam na twoim miejscu bym pokazywal wiele donkow sie wystraszy

I TO jest wlasnie dylemat, bo gra tez wiele regularsow i beda znac juz wtedy mniej wiecej moj zakres.

Qeriks Autor wątku
Qeriks
Poker Player

budzior napisał
Mam ROI 47.07, a Ty?

Po ilu turniejach ??

budzior
Oldschool Grinder

Dopiero 150 :P, ale ROI juz 58,08. :)

Widzialem Cie w LeaderBoardach, grasz 1000 turniejow na tydzien? :)

Qeriks Autor wątku
Qeriks
Poker Player

budzior napisał
Dopiero 150 :P, ale ROI juz 58,08. :)

Widzialem Cie w LeaderBoardach, grasz 1000 turniejow na tydzien? :)

A ile grasz stolikow naraz ?? Bo mi np moje ROI po 150 nic nie mowilo ale to pewnie z racji tego ze gram turbo i duzo naraz.

Ostatnio gralem ok 1000 zeby golda wyrobic.

budzior
Oldschool Grinder

5-6 na raz. Zobacz LeaderBoardy na Mercury. :P

Pozdrawiam

Qeriks Autor wątku
Qeriks
Poker Player

budzior napisał
5-6 na raz. Zobacz LeaderBoardy na Mercury. :P

Pozdrawiam

Nice ;) Spokojnie mozesz zwiekszyc limit

P.S Od dzis poazuje GOLDA na P* zobaczymy czy beda jakies zmiany

Aimboy
PokerStrategist

Szerze mowiac status jakiegos wielkiego znaczenia raczej nie ma. Jak zaczynalem grac jakos nie robilo na mnie wrazenia, ze gram przeciwko gold, zupelnie nie zwracalem na to uwagi. Mimo wszystko jak widze typa ze statusem bronze przy stolikach nl100 i nie mam na niego statow, to pomaga mi to okreslic sposob jego gry, zakladam raczej, ze jest to slaby przeciwnik. Osobiscie pokazuje swoj status i z jakakolwiek reakcja spotykalem sie tylko przy turniejach, turbo sng 2$, gdzie sie ludzie dziwili czemu platinium star gra w takich turniejach. Wedlug mnie przy grze stolikowej, to czy pokazujemy status nie ma zadnego znaczenia, natomiast przy turniejach (przynajmniej tych z niskimi stawkami) moze dawac nam przewage wobec niektorych przeciwnikow. Widzac dobry status, latwiej moga pozwolic na stealowanie blindow, spasuja na cbeta itp.

Oczywiscie to czysto teoretyczne zalozenia i moze byc zupelnie odwrotnie, widuje czasami osobnikow ze status Supernova i statami 25/17.