mam pytanko do bardziej doswiadczonych graczy.
Wiec tak stoje w miejscu od jakiegos miesiaca tzn moj bankroll wacha sie miedzy 50-80$ gdy tylko przekrocze 80$ ponownie spadam w dol(seria niepowodzen).Jak myslicie co powinienem zrobic by wspinac sie wyzej zwiekszyc stawki czy moze je zmiejszyc majac 80$?Zaznacze tylko ze wciaz gram na 0.05$/0.10$.
Zakładam, że grasz sss?
Ile rąk rozegrałeś w ciągu tego miesiąca?
A co robić? Ucz się, ucz się i raz jeszcze ucz się
dzieki za dobra rade bez niej napewno nie poradzilbym sobie w zyciu:P.a teraz tak serio co Wy byscie zrobili?
wiesz nie wiem dokladnie gdzie to sprawdzic ale w elephancie kiedy go uzywalem mialem okolo 700 rak rozegranych podczas dnia
Bo swing ( a stanie w miejscu, to też swing), może trwać nawet 20k rąk, i w sss chyba nawet dłużej. Może być po prostu, że rozegrałeś za mało rąk.
Jeżeli grasz dobrze, to najlepiej jest grać jak najwięcej. Chociaż skoro zaczynasz dopiero, to raczej robisz trochę błędów, dlatego nauka jest najważniejsza
wiec moze troszke inaczej moze znasz przyblizone godziny w jakich mozna spotkac slabszych graczy?
posluchalem kolegi i rozegrale dzis do tej pory 1476 rak i mam jeszcze pol dnia przed soba;)
mam dosc po 2243 rak rozegranych dzis uwazam Twoj pomysl za totalna klape bez urazy ale zmeczylo mnie to na tyle ze prawie zasolem przed kompem i masz racje przy takim zmeczeniu to dopiero popelnia sie bledy moj dzisiejszy bilans to ponad 18$ w plecy dzieki za siuper rady:P
Kolego w moim mniemaniu mówiąc "Jeżeli grasz dobrze, to najlepiej jest grać jak najwięcej." to nie znaczy żeby gr-indować 24+ table. Jeżeli jesteś początkujący to zapewne grasz na automacie tzn, rasie>CB> all in lub fold na rasie oponenta na turnie jak nic nie trafisz. Jeżeli grasz dużo stołów zmniejsz ilość do takiej żeby móc sie maksymalnie skoncentrować. W większości przypadków nic nie trafisz na flopie i jak przeciwnicy zauważa że grasz w ten sposób będą sprawdzać cie z czymkolwiek.I do tego jeszcze dochodzi struktura flopa jego analiza, obstawienie co może mieć przeciwnik etc. Też mi się tak zdarzało wiem coś wiem na ten temat.
A co do twojego tekstu że jeszcze pół dnia przed tobą. Sądzę że robiłsz sobie przerwy nie grałeś kilku/nastu godzin na nonstopie, jeżeli tak to twoja zdolność logicznego myślenia po kilku godzinach jest o wiele gorsza niż jak przystało na twoje A-game. Rób sobie kilka sesji z przerwami, nie urządzaj długich maratonów szczególnie na początku.
Jeżeli się źle w którymś przypadku osądziłem to sorry ale tak to zinterpretowałem z tego dialogu.
nie gralem ciagu kilko godzinnego gram maks 2-2.5h i przerywam ,co do stylu gry tez masz chyba racje bo zazwyczaj na poczatku wygrywam dosc sporo a potem powoli spadam w dol.Gram na 6 stolach na raz bo na tyle mi pozwala moja "glowka".Wiesz mysle ze pomogl mi Twoj komentarz poniewaz teraz wiem ze dluzsze granie na jednym stole prowadzi do ujawnienia mojego stylu gry.Wiecej mysle ze wlasnie przez to przegrywam siedzac dluzej na stolach
pozdro
Sorry że tak to odebrałem ale w taki sposób wnioskowałem z twojej treści.
Co do dłuższego grania na jednym stole to myślę że zbyt długo nie pograsz wygrywasz co masz wygrać i schodzisz.
Co do ujawnia stylu gry dotyczyło się grindowania, przynajmniej ja tak miałem na początku prostolinijność stylu gry. Sam dopiero gram od 2miesięcy także specjalista nie jestem ale poprawiam swoje błędy i systematycznie do góry.
Zacznij chodzić na treningi dużo można z nich wynieść. SSS naprawdę działa wystarczy popatrzyć na tych co grają na wyższych limitach. Po kilkudziesięciu K-rąk sam zobaczysz że jeżeli grasz dobrze to statystyka Ci się zgodzi. To że przegrałeś 9BI...albo jeszcze inaczej jeżeli przegrywasz mimo swojej A-game warto zrobić sobie przerwe, gdzieś w artykule na temat tiltu jest to omawiane.
Dobra tyle tego mojego wymądrzania się.
Powodzenia przy stolikach
odbilem swoje:P jupi mam ponad 80 dolarow. gralem z elephantem i po grze sprawdzalem wykresy innych graczy powiem jedno moja linia na tle tych co widzialem wyglada bardzo optymistycznie wiec nie przejmuje sie juz tym chwilowym postojem i gram dalej:)
a jeszcze jedno za ta rade by wiecej grac dzieki wielki sporo punktow dzis nagralem:P
Chciałbym jeszcze dodać że strategia SSS mówi wyraźnie ugrasz więcej niż 25 BB i zmieniasz stół
a ja mam troche poboczne pytanie, grajac na pokerstart przy graczach widac np BronzeStar, SilverStar itd.
Co one oznaczają ?
Są to statusy osiągnięcie przez graczy na platformie P*, zależne od tego jak dużo i jak wysoko grają. Więcej na ten temat znajdziesz tutaj :
http://www.pokerstars.pl/vip/tiers/