Przejdź do forum
Obserwowanie gier z...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Obserwowanie gier zoom - uczciwe?

7 Posty
6 Użytkownicy
7 Reakcje
782 Wyświetlenia
rullorh
Poker Player

Od jakiegoś czasu obserwuję dziwne zjawisko podczas obserwowania gier zoom. Otóż wydawało mi się, że kiedy klikam "observe game", zawsze trafiam na rozdanie, w którym na stole lądują całe stacki. ZAWSZE. Dziś postanowiłem zrobić eksperyment - obejrzałem 100 rozdań z nl100 (na niższych/wyższych limitach również to zaobserwowałem).

W 92% rozdań stacki lądowały na stole (na dowolnym stricie).
W 27% AA spotkało się z KK przed flopem.
W 24% sytuacja set over set (oczywiście stacki na środku).
W 3% trafiano straight flush (stacki na środku).

Pytanie brzmi: co jest, u licha? Czy przy kliknięciu "observe game" P* serwuje nam po prostu najsoczystsze rozdania rozegrane wcześniej, czy są to faktycznie rozdania rozgrywane w czasie rzeczywistym? Jeśli by tak było, możliwe byłoby uzyskanie nieuczciwej przewagi, jeśli obserwujący zakomunikuje jednemu z graczy, że właśnie znalazł się na "featured" stoliku i bardzo możliwe są wysokie układy.

To nie trwa długo, poobserwujcie przez 5 minut zooma NL100 6handed.

Odpowiedz
Cytat
6 odpowiedzi
OnlyNutzz
Oldschool Grinder

Na czym dokładnie ta przewaga ma polegać?

Odpowiedz
Cytat
Swiezak
PokerStrategist

.

Odpowiedz
Cytat
preludiumm
PokerStrategist

Jest delay i pokazuje największe poty

Odpowiedz
Cytat
McBurak
Elite Grinder

lol, wystarczyloby 5 sekund z googlem i nie musialbys calej teorii spiskowej tworzyc ;d

Odpowiedz
Cytat
Dadramel
PokerStrategist

Zoom Observation Mode
We have now rolled out the ability to observe a Zoom group. Once you select a Zoom group you will notice an ‘Observe Game’ button. What actually happens is that observers see a selection of hands that have been recently played, to allow them to get a feel for Zoom. There are multiple factors that determine which hands are picked and shown to observers, but the goal is to pick the most interesting hands.

Odpowiedz
Cytat
rullorh Autor wątku
rullorh
Poker Player

:f_love:

Kamień z serca, dzięki!

Odpowiedz
Cytat