ja gram NL25 na zoom, jakoś ostatnio kilka cashotów miałem aby zrobic zakup nowego aparatu i monitora, więc nie shotowałem na NL50 od dość dawna, gdzie 3 miesiące temu sobie nie radziłem. Teraz sporo przeczytałem, wydaje mi się, że NL25 to juz dla mnie easy game bo od jakiegoś czasu kreska idzie non stop w góre jednak muszę zbierać na bankroll po zakupach. Podsumowując NL25 na stars jest bardzo łatwe i dla kogoś kto się regularnie uczy i pracuje nad grą to jest do przejścia. Nie wypowiadam się na temat NL50 bo dopiero nzowu będe tam wchodził za nie długo, ale wydaje mi się, ze jak analizuje rozdania z poprzedniego okresu gdy tam shotowałem to po prostu robiłem zbyt duzo błedów, których teraz nie popełniam i powinienem juz NL50 przejść.
Poker nie jest prosty, trzeba na prawdę analizować swoja własną grę, grę swoich przeciwników, robic notatki, a nie tylko polegać na hudzie. Wyłapywać schematyczne zagrania przeciwników, a sukces przyjdzie sam. Poza tym poker to gra cierpliwości, musisz mieć cholerną cierpliwość do tej gry. Nie staraj sie być LaGiem, jak nie grasz perfekcyjnie w 3bet potach, nie potrafisz barrelować dobrze, czy nie robisz porządnych c/r na różnych streetach. Graj proste ABC, i zwiększaj swój 3 bet i open na buttonie i CO bo z tych pozycji masz najwiekszy winrate bo masz pozycje więc wykorzystuj to. Resteale z SB i BB z marginalnymi zostaw jak będziesz mógł sobie szczerze odpowiedzieć, po co właściwie je robisz, a nie dlatego, że zoabczyłes na jednym filmiku z NL200 ktoś robi luźne resteale to ja też. Nie calluj 3 bet OOP, ale to już było wałkowane 1000x. ZAZNACZAJ LUDZI KTÓRZY ROBIĄ CALL 3BET OOP, nawet jak wyglądają na dobrego LAGa to zanotuj z czym to zrobili, jak grali na konkretnym Flopie i jaką siłe ręki pokazali, z kolesi callujących 3bet OOP jak masz na nich notki to kasa idzie sama od nich do Ciebie.
Tutaj ksiązkę można napisać, ale po prostu: graj dobrze i stale się rozwijaj,granie Lagiem jest sexi, ale mało profitowe.