Przejdź do forum
no moneyz on nl10 ?

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

no moneyz on nl10 ?

33 Posty
22 Użytkownicy
0 Reakcje
5,479 Wyświetlenia

Boże o czym wy piszecie. Gram 12-16 stołów na pokerstars (nl25,nl50) LOSOWO wybranych i stół bez fisha to rzadkość, a zazwyczaj jest ich dwóch, trzech.

Poziom regów też pozostawia sporo do życzenia

Za parę lat to będziemy mówić o złotych czasach pokera:) Aczkolwiek myslę, ze fishe nigdy nie znikną:)

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Napisane przez Fishu88
Tak jak napisałem kolega wyżej, zassij sobie TableScanTurbo, ZDECYDOWANIE pomaga. :)

Wiem że próbka mała, ale wygrywam popełniając masę błędów, co widać w dziale oceny rozdań. :)

pewnie tylko pod windows?

ja też niby wygrywam popełniając masę błędów gosh! nie o to chodzi :)

dzieki anywej wszystkim, wiem, że trzeba napier#$ a nie paczeć na wykres, no i skacze więcej po stolikach od dziś

:fuckyeah

Odpowiedz
Cytat

Poziom gry stale się podnosi, jednak nie na tyle żeby nie dało się wygrywać. bolączką pokera online jest masa nitów i innych graczy na których ciężko grać tak aby wyciągnąć value z dobrych rąk (a takich graczy nie brakuje, jest ich raczej więcej niż lagów którzy będą trzymać się swojej 3 pary czy gutshota aż do rivera) dlatego nie dziwie się graczom którzy wybierają gierki live cash czy turki obojętnie bo tam nie będzie im 7/10 graczy na stoliku grać statami 11/10 tylko bardziej będzie się liczył edge postflop ready itp. jeżeli jest się NITem wśród nitów to na bardzo dochodową grę też ciężko liczyć.

Niestety gracze nawet ci niedzielni znajdują jakieś arty tabelki itp. i zawsze coś tam się nauczą grać, totalne ryby w końcu zauważają że przegrywają i że poker jest nie dla nich sytuacja w porównaniu z sytuacją z przed kilku lat wygląda tragicznie, kiedyś można było kręcić dobry profit bo ryb nie brakowało (nawet na stosunkowo wysokich limitach) obecnie im wyżej tym trudniej (z każdym limitem różnica w poziomie gry jest odczuwalna). Pozostaje więc albo pogodzić się z obecną sytuacją online albo grać live i ogrywać lagów lub pijanych graczy.

Odpowiedz
Cytat

.

Odpowiedz
Cytat
wasilek123
Oldschool Grinder

ja gram NL25 na zoom, jakoś ostatnio kilka cashotów miałem aby zrobic zakup nowego aparatu i monitora, więc nie shotowałem na NL50 od dość dawna, gdzie 3 miesiące temu sobie nie radziłem. Teraz sporo przeczytałem, wydaje mi się, że NL25 to juz dla mnie easy game bo od jakiegoś czasu kreska idzie non stop w góre jednak muszę zbierać na bankroll po zakupach. Podsumowując NL25 na stars jest bardzo łatwe i dla kogoś kto się regularnie uczy i pracuje nad grą to jest do przejścia. Nie wypowiadam się na temat NL50 bo dopiero nzowu będe tam wchodził za nie długo, ale wydaje mi się, ze jak analizuje rozdania z poprzedniego okresu gdy tam shotowałem to po prostu robiłem zbyt duzo błedów, których teraz nie popełniam i powinienem juz NL50 przejść.

Poker nie jest prosty, trzeba na prawdę analizować swoja własną grę, grę swoich przeciwników, robic notatki, a nie tylko polegać na hudzie. Wyłapywać schematyczne zagrania przeciwników, a sukces przyjdzie sam. Poza tym poker to gra cierpliwości, musisz mieć cholerną cierpliwość do tej gry. Nie staraj sie być LaGiem, jak nie grasz perfekcyjnie w 3bet potach, nie potrafisz barrelować dobrze, czy nie robisz porządnych c/r na różnych streetach. Graj proste ABC, i zwiększaj swój 3 bet i open na buttonie i CO bo z tych pozycji masz najwiekszy winrate bo masz pozycje więc wykorzystuj to. Resteale z SB i BB z marginalnymi zostaw jak będziesz mógł sobie szczerze odpowiedzieć, po co właściwie je robisz, a nie dlatego, że zoabczyłes na jednym filmiku z NL200 ktoś robi luźne resteale to ja też. Nie calluj 3 bet OOP, ale to już było wałkowane 1000x. ZAZNACZAJ LUDZI KTÓRZY ROBIĄ CALL 3BET OOP, nawet jak wyglądają na dobrego LAGa to zanotuj z czym to zrobili, jak grali na konkretnym Flopie i jaką siłe ręki pokazali, z kolesi callujących 3bet OOP jak masz na nich notki to kasa idzie sama od nich do Ciebie.

Tutaj ksiązkę można napisać, ale po prostu: graj dobrze i stale się rozwijaj,granie Lagiem jest sexi, ale mało profitowe.

Odpowiedz
Cytat
robal123
PokerStrategist

Problemem nl10 jest wysoki rake, rzędu 20bb/100hh. No i nieprawdą jest, ze na nl10 nie ma regularsów, bo są, czego ja jestem najlepszym przykładem.

Grajac na nl10 odprowadzam 18bb/100h, czyli 1k handów to 18$ raku z czego mój deal zwraca mi 10$. Przy większym multitablingu mam spokojnie 10$ na godzinkę samego RB. Gdzie tyle zarobie? A teraz porównajcie to do srednich zarobków nie w Polsce a na Ukrainie na przykład.

Odpowiedz
Cytat

robal123 odpisz na priv mam sprawe

Odpowiedz
Cytat
loosekiddie
PokerStrategist

Napisane przez robal123
Problemem nl10 jest wysoki rake, rzędu 20bb/100hh. No i nieprawdą jest, ze na nl10 nie ma regularsów, bo są, czego ja jestem najlepszym przykładem.

Grajac na nl10 odprowadzam 18bb/100h, czyli 1k handów to 18$ raku z czego mój deal zwraca mi 10$. Przy większym multitablingu mam spokojnie 10$ na godzinkę samego RB. Gdzie tyle zarobie? A teraz porównajcie to do srednich zarobków nie w Polsce a na Ukrainie na przykład.

Spoko mistrzu, tylko na starsach 18bb/100 to chyba nie ma nawet na PLO2... Nie mam aktualnych danych, ale w lutym tego roku było 7.7bb/100 na NL2 SH (nie mogę podać źródła niestety, bo strona wybitnie konkurencyjna), także jeśli masz nawet deala 55%, to rzeczywisty rake wychodzi Ci 8.1 na NL10, gdzie na Starsach masz niższy na NL2 (ale mogę się mylić, jak mówię to dane z lutego). Sam się zastanów jak świetne rozwiązanie wybrałeś, porównaj softy i właśnie rake w bb/100, potem porozmawiamy.

Odpowiedz
Cytat
robal123
PokerStrategist

Ja pisałem o ipoker właściwie, bo tam gram. ALe w kazdym razie nie ma szans aby na P* rake był mniejszy niz te 14bb/100h.

Odpowiedz
Cytat
cifol
PokerStrategist

ja tam po odjęciu rake kręcę 10bb/100 rąk
na nl10 nie da się wygrywać

Odpowiedz
Cytat
nutritio
BlackMember

Hi, może podobny wątek już jest także sr, ale.... ostatnio (może to ze względu na brak Hiszpanów i może jakiś innych nacji - nie orientuje się) zauważyłem, że w tygodniu pon-czw. gierki na Starsie nl10/nl16 zrobiły się super suche, kolejki po 8 regów do stolika, no i sama gra hm... robi się IMO nieciekawie, też macie takie odczucia, czy to kwestia table selection? dodam, że gram głównie 19-23 no i zazwyczaj (wiosną) roiło się od fishków. teraz siedze z 4regów, którzy już nawet nie są nitami (sporadycznie ktoś ma mass multitabl, który można poglądnąć) tylko starają się odgryzać 3b oop z blindów to już super standard, a light 4-bety też widzę nie za wiele jak na micro? edit: pytam o wasze wrażenia, bo już sam nie wiem, czy siedzieć i bić się z regami, a rake leeeeeci...

ŻART?!

Stary czy ty jesteś ślepy?????Czytałeś jakiekolwiek artykuły albo oglądałeś chociaż produkcje na micro od muckiego(stare, ale jare) czy po prostu myślisz że manna kapie z nieba?(na nl10 w sumie kapie :D )...błędy błędy błędy...

Ja limit ciut wyżej od Twojego widzę bandę idiotów, którzy sami oddają hajs jak się ich tylko delikatnie poprosi, faktem jest też to, że ze względu na moje głupie podejście też czasami(szkoda, że tak często) lubię oddać parę BI, szkoda jedynie, że obcym :D :D :D... może masz podobnie? :f_cool: :f_cool: Szukaj błędów u siebie a leszczy z p* nakurwiaj po głowie :pokerface:

Odpowiedz
Cytat
loosekiddie
PokerStrategist

Napisane przez robal123
Ja pisałem o ipoker właściwie, bo tam gram. ALe w kazdym razie nie ma szans aby na P* rake był mniejszy niz te 14bb/100h.

Tak, nie ma szans, gadasz co Ci ślina na język przyniesie bez żadnego potwierdzenia. Najpierw poszukaj sobie tegorocznych analiz rake'u, a potem mów na co nie ma szans.

Odpowiedz
Cytat
GSELukasz
PokerStrategist

Bez obrazy-poziom na takich stawkach jest żałosny-rozumiem, można mieć downswinga i fishe łapią co się da-ale bez przesady.. _biggrin: Toż to easy game jest. :f_biggrin:

Odpowiedz
Cytat