komuś już dobrze działa na necie z Orange? albo wie jak to naprawić? :/
W nocy przed pójściem spać zmieniłem DNSy na googlowskie i dzisiaj rano się zalogowałem i wszystko śmiga na necie z orange. Nie wiem czy to było problemem ale mi pomogło.
Napisane przez allegroman1
komuś już dobrze działa na necie z Orange? albo wie jak to naprawić? :/
Mi cały czas działa, działo nawet wczoraj po 23 z minutami odpalałem soft na necie stacjonarnym Orange.
Reset serwerów na starsach nie pomógł ?
Generalnie te dns od operatora to szmelc, te od Orange w szczególności, , Jak jakieś serwery mają nawet drobną awaria to zawsze nic u nich nie działa, polecam korzystać z tych od Google (8.8.8.8) albo Cloudflare (1.1.1.1)
Napisane przez HerrKoyot
Ja tak mam na internecie stacjonarnym i zapasowanym mobilnym z Oragne.
Na hotspocie z telefonu playa działa...
Wczoraj mialem idetycznie to samo. Na orange tylko poker zlagowany , a net smigal natomiast na pljeowskim necie wszystko dobrze smigalo. Jeszcze z rana bylo troche problemow. Poki co jest ok.
Ja się teraz zalogowałem ale strasznie zamula. Pewnie znowu orenge ma problemy z serwerami.
Napisane przez JAmaTO
To wina serwerowni na Isle Man, pokazuje połączenie 0-40%
Raczej nie, na necie z Playa z komórki działa w miare normalnie.
Tylko oragne ma ten sam problem widocznie, co w zeszłym miesiącu
Mam mobilny orendż i cisne hotspota z telefonu i nie działa. Kurde, chciałem wypłate przetelepać na NL200centów, a nie chcom.
Napisane przez HerrKoyot
Napisane przez JAmaTO
To wina serwerowni na Isle Man, pokazuje połączenie 0-40%Raczej nie, na necie z Playa z komórki działa w miare normalnie.
Tylko oragne ma ten sam problem widocznie, co w zeszłym miesiącu
Nie raczej nie a tak. Tak samo poprzednio problem był z serwerami starsów, po prostu dns-y orange są słabe i jeśli serwer jakiś ma problemy to od razu coś nie działa, dlatego lepiej korzystać z tych google albo cloudflare. Może do resetu serwerów ogarną tak czy inaczej trzeba czekać do jutra.
Zmieniałem dnsy na googlowskie i dalej nie działa. Zmieniłem neta na plus i działa normalnie.