Przejdź do forum
Multitabling / prob...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Multitabling / problem

24 Posty
9 Użytkownicy
0 Reakcje
4,096 Wyświetlenia
kacper1230

Witam,
mam problem ze stolami w kolejce. Chodzi o to, ze gdy podjalem decyzje na stole uwaga / akcja zostaje na nim, zamiast przeskoczyc na kolejny stol, ktory jest w kolecje. Zdarza sie rzadko, ale bardzo utrudnia gre, takze, jesli ktos ma pomysly albo mial podobny problem niech da znac, z gory dzieki
Pozdrawiam

PS: gram na stacked mode

23 odpowiedzi
grzesiu1987ns

Uzywasz TN ? Jezeli grasz na P* bez TN sprawdź w Options->Advanced Multi-table options czy masz zaznaczoną opcję "popup table whendever user action is required

jociasija

miałem to samo, też gram na stacku, ale przy nastepnym włączeniu p* ustało.

kacper1230 Autor wątku
kacper1230

Grzesiu, mam to zaznaczone. Ogolnie przez wiekszosc czasu wszystko dziala sprawnie bez zarzutu, ale raz na kilka set przeskokow nie przeskakuje.
Z programow uzywam tylko StarsCash, program, ktory wciska mi Time banki i wraca do gry, gdy jestem sit out.

malarz1990

a ten starscash to jest program tylko do cashówek? A zna ktoś z was jakiś inny program do ustawiania bet sizingu niż TN ?

kacper1230 Autor wątku
kacper1230

On sie tylko nazywa StarsCash, prawie na pewno dziala tez w turniejach (mowie prawie, bo nie uzywalem zadnych opcji, oprocz time banku i never sit out). Jest w nim wiele roznych opcji, tez ustawianie betow na kazdym streecie, ogolnie wszystko bardzo podobne do TN i freeware (mozna wyslac dotacje autorowi).
Autor sam gra SNGs

Innych programow nie znam, ale wiem gdzie mozna pare ciekawych znalezc.

witam.

dzieki za poruszenie tematu bardzo przydatny programik.bylem zainteresowany jakas darmowa alternatywa dla TN .funkcja time bank i im back auto bardzo przydatna.pozdro

now87ak

witam,
mam pytanie odnośnie tego programu StarCash. Znalazłem tą stronę http://www.pokersoftware.com/articles/2010/01/starscash-new-autohotkey-program-for-cash-games.html

ale nie wiem jak ten program uruchomić. Może ktoś by wyjaśnił krok po kroku jak go zainstalować :] będę ogromnie wdzięczny :]

i jeszcze pytanie czy działa on na Party Poker?

kacper1230 Autor wątku
kacper1230

Spoko, pomoge Ci, jest to program zapisany w formacie .ahk, czyli autohotkey.

Sciagnij program stad: http://code.google.com/p/starscash/downloads/list
Teraz ten program: http://www.autohotkey.com/download/

Zainstaluj najpierw ten drugi, wtedy otworz pierwszy i tyle.
Radze odrazu przerobic StarsCash`a na .exe

Tutaj masz link do forum, gdzie mozesz zapytac autora, jesli masz problemy albo czegos nie wiesz: http://forumserver.twoplustwo.com/168/free-software/starscash-free-script-pokerstars-containing-all-functions-cash-player-may-need-674166/index53.html

PS: Prawdopodobnie nie bedzie kompatybilny z PartyPoker.

Szkodnick

Mógłby ktoś napisać coś więcej o programie Starscash?
Jakie niesie on udogodnienia dla gracza cashgames?
Działa w sieci iPoker?

now87ak

Dzięki piękne za szybką odpowiedź :]

trzeba będzie go przetestować :P

kacper1230 Autor wątku
kacper1230

Szkodnick, nie jestem pewien czy warto sie rozpisywac, moge Ci wkleic screeny jak chcesz, ale chyba szybciej, wygodniej i sprawniej byloby, gdybys sciagnal program, zainstalowal i zobaczyl.
Mysle, ze ten program jest kompatybilny tylko z Pokerstars, ale mozna zapytac autora (link w poprzednim poscie).

malarz1990

słuchajcie jeśli ktoś byłby tak dobry proszę o pomoc w rozszyfrowaniu następujących funkcji :

W zakładce bet pot sa : w I i II kolumnie prawdopodobnie mozliwość ustawienia procentowych zakładów a co można wpisywać w zakładce pot 2 pot 3?co oznaczają te skróty ssnl trny czy służy to do wpisywania sobie z góry określonych kwot? np jak wpiszę 100 200 300 to będę mógł przy pomocy jakiegoś przycisku wybrać jedną z tych kwot niezależnie od wysokości blindów

jeśli tak jak to uruchomić

I jeszcze pytanie czy jest opcja albo w sofcie P* albo w tym programiku że rejestruje sie do MTT lub sng jednym kliknięciem bez potwierdzania ?

malarz1990

Kacper jeśli możesz pomóż ;) bo widzę że jesteś w temacie

mirash84

ja uzywam StarsHotkeys to wasze to chyba nowsza wersja, bo ma wiecej opcji (tak jak "ftp cash") co do autorejestracji to jest opcja "autoRegister for Tournaments" i "auto close message boxes" - jak sama nazwa wskazuje, wiadomo co robi;)

wlasnie sprawdzilem ten StarCash i tam tego nie znalazlem faktycznie...

Nie wiem jak się spiszą te dwa skrypty na raz. Bo mozna tego StarsCash uzywac do obsługi stołów, a StarsHotkeys do rejestracji do turniejów (bo nie ma w nim %pot bet, tylko xBB bet, więc słabo post flop sie przydaje). Ja spróbuję jutro ;)

malarz1990

co do autorejestracji to jest opcja "autoRegister for Tournaments" i "auto close message boxes"

gdzie to jest;]?

kacper1230 Autor wątku
kacper1230

Ok, powiem Ci malarz, ze sam nie korzystalem z opcji ustawien Bet pot, dopiero teraz probowalem je przetestowac, no ale niestety nie udalo mi sie tego uruchomic, nie bardzo wiem czemu, probowalem znalezc odpowiedz na blogu autora ( http://forumserver.twoplustwo.com/168/free-software/starscash-free-script-pokerstars-containing-all-functions-cash-player-may-need-674166/index56.html )
wykonywalem instrukcje, ktore udzielal innym osobom majacym z tym problem, ale nie udalo mi sie z tym ruszyc, wiec jesli chodzi zakladke Bet pot, musisz sobie radzic sam, najlepiej kontaktujac sie z autorem w razie problemow.

Mimo wszystko nadal moge wytlumaczyc Ci pare rzeczy:
-ssnl = small stakes no limit
-trny = tourney
-mix = tourney + cash
-xbb mode = zaznaczajac ten kwadracik, przelicza wg BB zamiast % pota
-W Pot2 i Pot3 nie widze "*", co oznacza, ze wartosci sa czytane tylko wg ilosci blindow
-Auto put bet into bet box, wpisuje Ci zaklad, ktory mozesz postawic
-Additionally press bet button, wciska przycisk Bet, wiec musisz miec zaznaczone jedno z tych dwoch.

Dodam jeszcze, pare rzeczy, ktore moga pomoc w rozwiazaniu czesci problemow (z tego co wyczytalem na forum):
-przerob starscash.ahk na starscash.exe (screen wczesniej - opcja Compile)
-sciagnij http://code.google.com/p/starscash/downloads/detail?name=StarsPics.zip&can=2&q=, sa to obslugiwane tematy stolow (wypakuj do folderu, gdzie masz starscash`a)
-opcjonalnie dla przyspieszenia pracy programu w win7/vista wylacz tryb Aero

Po bardziej fachowe wytlumaczenia odsylam na blog autora.
Pozdrawiam

mirash84

Napisane przez malarz1990

co do autorejestracji to jest opcja "autoRegister for Tournaments" i "auto close message boxes"

gdzie to jest;]?

w tym samym poscie ponizej napisalem, ze faktycznie tego nie ma. Na poczatku myslalem ze to nowsza wersja tego co mam, ale nie.
Jest skrypt StarsHotkeys i tam takie rzeczy są, a nie ma %bet pot :(
I mysle o korzystaniu z dwoch skrytpow na raz, tylko w jednym trzeba wyłączyc opcje, ktore się dublują.

malarz1990

dzięki Wam ale nie działa mi coś te betowanie a autora się nie zapytam bo nie znam angielskiego , więc jakbyście sie czegoś dowiedzieli to prosze napiszcie w tym wątku . jeszcze raz dzięki;]

malarz1990

Jest skrypt StarsHotkeys i tam takie rzeczy są

możesz podać linka mirash ?