Przejdź do forum
Jaki % rakubacku do...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Jaki % rakubacku dostajecie?

21 Posty
13 Użytkownicy
0 Reakcje
2,503 Wyświetlenia
Hayerrana
PokerStrategist

Czy ktos liczyl ile na obcna chwile wynosi rakeback?

Gram NL25FR na P*, caly czas mam golda od poczatku roku

dodam ze ugralem w tym czasie 16k VPP i 32k FPP

HM pokazuje mi ze zrobilem 3850$ raku w tym roku od 1 stycznia do dzisiaj a w tym czasie wykupilem tylko jedna Vip rewards bnous za 25kFPP czyli 300$ i zostalo mi jeszcze 7kFPP czyli niecale 100$ + 200$ ze stellerow czyli calosc wyniesie 600$

Czyli 600$/3850$*100=15,6% czy to jest norma?

Pamietam ze na FTP na stracie dostalem 27%

Na stronie P* jest informacja ze jezeli kontynuuje gold star to rakeback z nagrod gotowkowych wynosi 19-21%, a jezeli wykupilbym bilety to 24-25%, czy czegos jeszcze nie policzylem?

Chyba ze HM zle pokazuje rake, jest jakas mozliwosc aby sprawdzic bezposrednio na P* ile raku ugralem?

Jezeli ktos ma ochote poswiecic chwile czasu to moglby policzyc ile rakebacku dostaje.

Odpowiedz
Cytat
20 odpowiedzi
tatartom
Elite Grinder

są jeszcze:

Odpowiedz
Cytat
dlrzz
PokerStrategist

Witam,

Dolicz wspomniane wcześniej Stellary. Rake, jaki odprowadziłeś możesz policzyć przecież dzieląc liczbę punktów VPP przez mnożnik dla NL25 FR :) Czyli:

16 000 VPP / 6 = 2667$

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
Hayerrana Autor wątku
Hayerrana
PokerStrategist

to dlaczego HM pokazuje mi ze rake wyrobiony w tym roku to 3850$?, a punktow VPP tylko 16000?

tatartom - stellery uwzglednilem w tym wyliczeniu wyzej to suma 200$ za 16000VPP + 32kFPP za ktore kupilem 300$ czyli razem 500$ + puknty jakie mi zostaly za FPP i 1k VPP to dodatkowo jakies 100$ w zaokragleniu czyli razem 600$ zwrotu.

Chyba ze HM zle liczy rake, dlatego pytalem w poprzednim poscie czy mozna gdzies sprawdzic w P* ile raku odprowadzilem w tym roku.

Odpowiedz
Cytat
dlrzz
PokerStrategist

Nie ściągałem najnowszych updateów Holdem Managera, bo go nie używam, ale w poprzednich wersjach, rake (po zmianie na WCR) był obliczany w inny sposób niż na PokerStars dostawałeś punkty. Nie jestem pewien, czy to zmienili do tej pory. Z powodu wydania Holdem Manager 2, zakończono jakiekolwiek updatey HM1. Wyjątkiem są tylko sytuacje, jak na przykład zmiana zapisywania hand history na PokerStars czy wprowadzenie Zoom Poker.

EDIT: W sofcie PokerStars jest tylko taka metoda sprawdzenia, ile rake odprowadziłeś. Jest jeszcze jedna możliwość, ale przy dodatkowych zmianach w CAPie, nie jestem pewien jak na ten moment są prawdziwe te wyliczenia. Podaję link poniżej:

WCR przez postgres

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
mirash84
BlackMember

Nie powinienes sie sugerowac, ze ktos na starcie dawal xx rb a P* mniej. Porownaj najpierw ile jest pobieranego Rake, a ile pozniej zwracane.
Np.
SnG turbo, tam jest pobierane, nie pamietam dokladnie, ok 7% rake. na innych roomach czesto jest to ok 10%. Wiec o jakies 45% wiecej, czyli jest z czego dawac wyzszy RB. Wiec nie do konca bym sie tak sugerowal procentową wielkością RB, a rzeczywistym kosztem w $$$.

Odpowiedz
Cytat
dlrzz
PokerStrategist

Napisane przez mirash84
Nie powinienes sie sugerowac, ze ktos na starcie dawal xx rb a P* mniej. Porownaj najpierw ile jest pobieranego Rake, a ile pozniej zwracane.
Np.
SnG turbo, tam jest pobierane, nie pamietam dokladnie, ok 7% rake. na innych roomach czesto jest to ok 10%. Wiec o jakies 45% wiecej, czyli jest z czego dawac wyzszy RB. Wiec nie do konca bym sie tak sugerowal procentową wielkością RB, a rzeczywistym kosztem w $$$.

Masz rację i, co powinnismy robić, to tak naprawdę patrzeć jak dużo tracimy pieniędzy na rake. Porównując na kilku platformach takie statystyki, jeśli (w przykładowym cashu):

- Na X tracimy 10bb/100 rake, dostajemy 40% rb
- Na Y tracimy 7bb/100 rake, dostajemy 20% rb

To wychodzi na to, że na X tracimy 6bb/100 rake, a na Y tracimy 5,6bb/100 rake. Przy większej próbce będzie to na pewno widoczne.

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
sz3sz
Elite Grinder

to raz, a dwa ze kupowanie nagrod pieneiznych ponizej supernovy sie nie oplaca

z roi 0% grajac hyper turbo satki do SS mialbys okolo 500 T$
zamiast bonusa 300$ + niecale 100$ za 7k

Odpowiedz
Cytat
Hayerrana Autor wątku
Hayerrana
PokerStrategist

znalazlem problem czemu mi wszystko nie pasowalo. Uzywam HM1 i zle nalicza rake, zainstalowalem triala HM2 wrzucilem lapki z tego roku i wszystko jest ok. Rake nie jest 3850$ tylko cos okolo 2650$

sz3sz- nie gralem nigdy zadnego turnieju takze pewnie nic by nie ugral. Nie rozumiem jak z ROI 0% mialbym 500T$ jezeli mozna to napisz cos wiecej.

Odpowiedz
Cytat
sz3sz
Elite Grinder

no 32000/235 = 136 satelitek 6 osobowych gdzie 1 i 2 dostaja 11$ T
roi 0% czyli wygrywasz tyle ile wynosi twoj fair share = jedną na 3 cashujesz
w ten sposob wygralbys 45 satelitek ktore dalyby ci 495$ T

Odpowiedz
Cytat
khersai
Oldschool Grinder

tylko czemu nikt nie bierze pod uwagę czasu jaki trzeba poświęcić, żeby rozegrać te satki + VPP nie lecą
w tym czasie można by spokojnie rozegrać dodatkowe kilka k rąk

Odpowiedz
Cytat
sz3sz
Elite Grinder

nie mam ich w bazie wiec nie sprawdze av duration
ale w peaku odpalaja sie w kilkanascie sekund
a trwaja < 5 minut
100 satek spokojnie mozna w godzine rozegrac

Odpowiedz
Cytat
witia
Oldschool Grinder

dokladnie tak, te satki są super, ja tam keszuję co trzecią i easy T$ na konto ;) dużo lepiej niż nagrody.

Odpowiedz
Cytat
Beseventh
PokerStrategist

I co robicie z tymi T$ ? Wymieniacie jakos to na kase ? Sorry newbie question ale nie wiem a chcialbym sie dowiedziec :)

Odpowiedz
Cytat
Refic
Oldschool Grinder

Witam Beseventh,

T$ możesz wymienić na normalne $ sprzedając je innemu graczowi, np. tutaj znajdziesz oferty: Kupno/Sprzedaż dolarów turniejowych PokerStars

Ewentualnie, możesz grać w turniejach wykorzystując T$.

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez khersai
tylko czemu nikt nie bierze pod uwagę czasu jaki trzeba poświęcić, żeby rozegrać te satki + VPP nie lecą
w tym czasie można by spokojnie rozegrać dodatkowe kilka k rąk

istnieje banalne rozwiazanie :) mozna je grac po sesji kiedy normalnie juz konczylibysmy

mnie natomiast interesuje inna kwestia. Co ze swingami na tych satelitach? Jakie sa mozliwe? Ile trzeba ich rozegrac zeby stwierdzic roi?

Odpowiedz
Cytat

Czyli przy ROI 0% do statusu Platinum wlacznie oplaca sie grac satki... a przy SN to juz by sie przydal jakis sensowny ROI...

Odpowiedz
Cytat

Mam wygrana satke ale nie mam T$... why? A juz sa...:)

Odpowiedz
Cytat

Mam pytanie bo jakoś nie znalazłem jaki jest obecnie rb dla statusów bronze do SNE przy satelitkach z roi 0 i przy cashbackach wliczając stelery milstone itd. ?

Z góry dzięki.

ed:

coś takiego znalazłem ale nie wiem czy to faktycnie tak jest

Bronze Star Normal 5-8%
Silver Star x50% 7.5-12%
Gold Star x100% 10-16%
Platinum Star x150% 12.5-20%
Supernova x250% 17.5-28%
Supernova Elitex400% 25-32%

Odpowiedz
Cytat
02bub02
PokerStrategist

Przy graniu satelitek do SS z winrate'em 37% wychodzi mi 29.31% przy platynie, 24.55% przy goldzie.

Odpowiedz
Cytat