Przejdź do forum
internet bezprzewod...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

internet bezprzewodowy a starsy

17 Posty
12 Użytkownicy
0 Reakcje
5,498 Wyświetlenia

Mam do was kilka pytań
Mam nadzieję że pomożecie mi bardziej niż google :)

1. Wybór oferty internet+ netbook

play z HP mini110 za 69 pln wygląda chyba najsensowniej ?
Ma ktoś z was ?
Jak wygląda kwestia zasięgu w Polsce?
Po wykorzystaniu limitu GB internet zwalnia, da się wtedy grać w pokera na wolniejszym necie?
Może lepiej kupić netbooka i internet oddzielnie?

2. HP mini110 albo podobnej klasy netbook za ok 1k pln a oprogramowanie starsów

Da radę na takim netbooku pociągnąć +-20 stolików sng +TableNinja +TournamentShark?
Nigdy nie używałem TableNinja ale na małym ekranie to chyba jedyna opcja?
Dorzucenie HUDa do takiego zestawu byłoby możliwe?
Jak wam idzie multitabling na netbookach?

3. Ile tak właściwie transferu zużywają starsy?
Macie może informacje ile transferu zużywa 1-1,5h seria ok 20SNG?
ewentualnie na ile godzin gry +- wystarcza 5gb transferu?

dobra to chyba tyle
Liczę na waszą pomoc chłopaki :f_cool:

Odpowiedz
Cytat
16 odpowiedzi

dzis grane 5 godzin 24-36 stolów 26mb. tylko na to odpowiem, bo na takim wlasnie internecie smigam. co do skonczenia sie pakietow to raczej nie polecam wtedy grac, mozna odpalic 1 stol tyle, ze zdarza sie, ze podejmiesz decyzje a poleci Ci timebank co moze byc uciazliwe. ale jak sie zarejestrujesz na play24 to mozesz kilka razy sobie za friko po straceniu pakietow wziac sobie jakies symboliczne 500mb co na 2 tyg gry starcza, bez zdzierania jakichs nutek czy filmow.

Odpowiedz
Cytat
imgoingtomirage
PokerStrategist

Witam.

Da radę na takim netbooku pociągnąć +-20 stolików sng +TableNinja +TournamentShark?

Może być duży problem ze względu na to, że jest to Netbook i ma fatalne parametry jeśli chodzi o grę online w pokera, dodatkowo uruchamiając TN+TS które pożerają spore ilości zasobów systemowych. Jeśli chciałbyś dorzucić do tego HUDa to definitywne mogę stwierdzić, że to się nie uda.
Netbooki nie są przystosowane do tego typu rozwiązań i moim zdaniem jest to fatalny pomysł.

Co do internetu bezprzewodowego, to musi wypowiedzieć się ktoś kto korzysta z takiego rozwiązania, wiem natomiast że grając 10-12 stołów, przez około 2h na zwykłym prepaidzie z wykupionymi pakietami zużyłem coś poniżej 2MB transferu danych o ile dobrze pamiętam, więc nie są to duże ilości.

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

dzięki wielkie za odpowiedzi

Napisane przez imgoingtomirage

Może być duży problem ze względu na to, że jest to Netbook i ma fatalne parametry jeśli chodzi o grę online w pokera, dodatkowo uruchamiając TN+TS które pożerają spore ilości zasobów systemowych. Jeśli chciałbyś dorzucić do tego HUDa to definitywne mogę stwierdzić, że to się nie uda.

Pozdrawiam.

ta część mnie "nieco" martwi :facepalm:
dziś pierwszy crash test także trzymajcie kciuki

Odpowiedz
Cytat
Juzwabeznogi
Oldschool Grinder

Napisane przez elmin1337
dzięki wielkie za odpowiedzi

Pozdrawiam.

ta część mnie "nieco" martwi :facepalm:
dziś pierwszy crash test także trzymajcie kciuki

Daj znać jak poszło :) Pozdo :)

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Okazało się, że to jednak ja byłem bliżej prawdy
Udzielanie tak zdecydowanych i tak odbiegających od prawdy komentarzy o ile jest normalne dla sporej części internautów, to moim zdaniem nie przystaje Pracownikowi Pokerstrategy.

Sorry że się czepiam ale gdybyś wstawił ten komentarz 3h wcześniej to na pewno bym tego netbooka nie kupił, tylko kombinował jak koń pod górę.

Napisane przez Juzwabeznogi

Daj znać jak poszło :) Pozdo :)

Poszło super
Za 884 zł zakupiłem i jestem mega zadowolony:
http://www.hitech.com.pl/asus-asus-eee-pc-1005pxd-10,1mattn4551gb250gbcamred-o_l_1716894.html

konfiguracje jakie testowałem:
25 stolików FR nl2 bez dodatków - _thumbsup:
10 stolików SnG + HM z HUDem + TS +tableninja = _thumbsup:
Przy zbliżaniu się do 15 zaczynały się pojawiać widoczne opóźnienia w czasach przeskoków między stolikami ale dało się grać
17 stolików sng +TS+tableninja - _thumbsup:
15 stolików 6max cash +HM + tableninja - _thumbsup:

Myślę że jak zamienię 1gb ramu na 2 gb i skonfiguruje porządnie windowsa to będzie śmigać wszystko jeszcze lepiej.
Nie wiem tylko czy będzie mi się chciało bo HUD w sng to mi chyba bardziej przeszkadza niż pomaga, a przy graniu cash odpada TournamentShark i też wszystko ładnie chodzi.

Teraz tylko muszę dorwać jakiś net bezprzewodowy porządny :f_cool:

Odpowiedz
Cytat
pankarek
Oldschool Grinder

p* i ftp zzeraja minimalne ilosci transferu wiec nie masz sie co martwic ze wyczerpiesz limit..

Odpowiedz
Cytat
GuZZZ85
PokerStrategist
wojnar1991
PokerStrategist

Mam iPlusa 3gb jednak od pewnego czasu jest mi niepotrzebny. Możemy przepisać umowę. 49zł miesięcznie. Pozostało jakies 20 msc. P* nie żre za wiele transferu i na granie wystarczy ;) Zresztą można sobie kupić miesięczny pakiet nocny bez limitów (bodajże 10zł kosztuje)

GG 8480838

Odpowiedz
Cytat
streamus
PokerStrategist

widze ze hitech.com.pl . elmin1337 jestes z bialegostoku ? : )

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Napisane przez streamus
widze ze hitech.com.pl . elmin1337 jestes z bialegostoku ? : )

Tak
chyba że jesteś z urzędu skarbowego, to wtedy z Wilna :P
wojnar dzięki za ofertę ale nie skorzystam, skoro poker zużywa mało neta to 3gb miesięcznie to dla mnie będzie zdecydowanie za dużo

Odpowiedz
Cytat
imgoingtomirage
PokerStrategist

Przepraszam bardzo, w którym miejscu się pomyliłem? Potwierdzasz tylko to co napisałem swoimi testami:

10 stolików SnG + HM z HUDem + TS +tableninja = _thumbsup:
Przy zbliżaniu się do 15 zaczynały się pojawiać widoczne opóźnienia w czasach przeskoków między stolikami ale dało się grać

Uruchom 20 stołów z tymi wszystkim aplikacjami, dla mnie to nie będzie już komfortowa gra, skoro przy 15 stolikach pojawia się dyskomfort.

Generalnie wszystko się da, co kto lubi, ale chodzi o to, aby można było grać płynnie, bez żadnego przycinania i żeby nie powodowało to dyskomfortu podczas naszej gry co może przekładać się bezpośrednio na wyniki, dlatego nadal uważam, że multitabling na 20 stołach, 10,1" matrycy Netbooka i przy takich parametrach sprzętowych nie jest najlepszym pomysłem.

Teraz mała dygresja.
Jeśli ktoś oczekuje super specjalistycznej wiedzy to niech pyta na forach specjalistycznych lub pisze zapytania do supportu ASUSa czy HP, nie jesteśmy tutaj wyroczniami w tego typu kwestiach, zwłaszcza jeśli chodzi o rozwiązania techniczne i komputery gdzie pojawia się tysiąc opinii i każda inna, bo to tak samo jak dyskutować czy lepsze są BMW czy Mercedesy. Ktoś pyta, to przy okazji mogę udzielić odpowiedzi jako, że trochę interesuje się tą tematyką - nikt nie musi się z nią zgadzać, ale jest to bardziej moja prywatna opinia, a nie opinia pracownika PokerStrategy, bo przypominam, że PokerStrategy to szkoła pokerowa, a Ty nie pytasz o tematykę związaną z działaniem tego serwisu, warunkami promocji, czy informacje o danej platformie pokerowej.

Natomiast jeśli ktoś ma zastrzeżenia co do mojej pracy to jest od tego dział feedback gdzie można je przedstawić i/lub zgłosić skargę na mój temat.

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
ewenement8
Poker Player

Właśnie szukam netbooka po internecie i natrafiłem na ten post w wynikach google.
Może napiszesz elmin1337 jak sprawuje się ten netbook po tym okresie czasu używania.
Szczególnie czy da się zrezygnować z normalnych rozmiarów komputera do gry w pokera.Czy spadła w tym czasie wytrzymałość baterii?
Ile stołów można mieć otwartych jednocześnie aby bez przeskakiwania je swobodnie widzieć(nawet nie miałem w ręce nigdy netbooka hehe?
Pozdrawiam.
Ps. Ale się imgoingtomirage zdenerwował aż mi humor poprawił :nh

Odpowiedz
Cytat

ja mam blueconnect (bezprzewodowy internet jest porażką).

Odpowiedz
Cytat

elmin1337 jak ty grasz przy 20 stołach na matrycy 10,1"?
Nie mogę sobie tego wyobrazić :)

Odpowiedz
Cytat
imgoingtomirage
PokerStrategist

W stacku można grać (jeden widoczny stolik, pozostałe wyskakują kiedy wymagają akcji od gracza) :).

Odpowiedz
Cytat
alkanpl
PokerStrategist

Z mniejszych komputerow to chyba macbook air najmniejszy ma najwieksza rozdzialke... ale tak wiem, za drogi :<

Odpowiedz
Cytat