Przejdź do forum
Ile coolerów można ...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Ile coolerów można dostać pod rząd

26 Posty
14 Użytkownicy
0 Reakcje
1,584 Wyświetlenia

Witam Właśnie dopalilem stolik RAZZ stud.
ręka:
ja:( A2)3
przeciwniki:(XX)9
Ja push on call,
ja: (A2)34
przeciwniki: (XX)94
Ja push on call,
ja: (A2)34A
przeciwniki: (XX)946
Ja push przeciwnik podbija ja call
ja: (A2)34A2
przeciwniki: (XX)9468
Ja push przeciwnik podbija ja call
ja: (A2)34A2(2)
przeciwniki: (XX)9468(X)
ja check przeciwnik podbija ja pass
Zmiana gry omaha
pierwsze rozdanie
Ja Full 4na J
przeciwnik full 5na J
drugie rozdanie
ja JJJ na bordzie j4810K
przeciwnik KKK na bordzie j4810K
trzecie rozdanie
Ja JJJ kicker 4
Przeciwnik JJJ kicker 6
i w tym momencie wyłączyłem,
Poprzednio jak grałem było tak samo Poker Stars ssie!!!!

25 odpowiedzi

odpowiadając na pytanie postawione w temacie:

nieskończenie wiele, jako że każdy cooler jest zdarzeniem niezależnym od siebie ;)

Nie skupiaj się na tym że źle idzie, wyrównanie i tak przyjdzie ;)

letsgamble92
PokerStrategist

smack91
BlackMember

Ile coolerów można dostać pod rząd

Amerykańscy naukowcy dowiedli iż można dostać nawet 100 coolerów pod rząd, niektórzy uważają, że to niemożliwe. Acz jest to temat ciągłych debat i badań.
Źródło:wikipedia.org

bolek147
PokerStrategist

Ja push

:facepalm:

poquitoapoco
PokerStrategist

Nie jestem żadnym matematykiem, ale ze statystycznego punktu widzenia nieskończenie wiele. Tak jak w #2.

Jako ciekawostkę powiem, że statystycznie jest możliwe, że po włożeniu szklanki wody do rozgrzanego pieca hutniczego wyciągniemy z niego szklankę lodu.

Pracuj nad mindsetem.

Ile coolerów można dostać pod rząd ???

od zayebania

babel92
Oldschool Grinder

to zależy, ile zagrasz rąk, ale generalnie w każdej kolejnej ręce :D

Franczo
PokerStrategist
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Napisane przez arabischeTerroristen
Nie jestem żadnym matematykiem, ale ze statystycznego punktu widzenia nieskończenie wiele. Tak jak w #2.

Jako ciekawostkę powiem, że statystycznie jest możliwe, że po włożeniu szklanki wody do rozgrzanego pieca hutniczego wyciągniemy z niego szklankę lodu.

Pracuj nad mindsetem.

czy to że zadałem pytanie to znaczy że mam zły mindset??

600 przynajmniej!

Musisz w pelni zaakceptowac to ze w pokerze wystepuje wariancja, a chyba tego nie akceptujesz zakladajac taki temat, co na pewno nie jest dobrym mindsetem.

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Napisane przez bolek147

Ja push

w fixed limit to nie tak dużo

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

600 przynajmniej!

Musisz w pelni zaakceptowac to ze w pokerze wystepuje wariancja, a chyba tego nie akceptujesz zakladajac taki temat, co na pewno nie jest dobrym mindsetem.

haha akceptuję, ale to nie znaczy że nie mogę zapytać i popatrzeć na reakcję

OzzyM
Oldschool Grinder

Moim zdaniem to się liczy jakoś tak:

-> jeżeli w jednym rozdaniu zrobiłeś push n razy (w tym wypadku w jednym rozdaniu zrobiłeś push 4 razy, więc n=4).

-> wtedy możesz pod rząd dostać od 0 do 2^n coolerów (w tym wypadku 2^4 = 2*2*2*2 = 16 coolerów).

Więc prostą matematyką - skoro dostałeś już 4 coolery, to zostało Ci już tylko 12, a potem wszystko wróci do normy. Pozdrawiam, mam nadzieję, że pomogłem!

Edit: Fail.

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

hhaha 150 wejść w 30 min nieźle

gregoryking
PokerStrategist

nie wiem ile coolerów może być pod rząd, ale ty nie pokazales ani jednego pierwsze to bad beat a pozostałe to taki standard w omahę, że przecietny gracz tej odmiany nawet nie zwraca uwagi na takie sytuacje. I nie bierz to za żaden hateryzm to tylko kwestia rozumienia pewnych pojęć. pozdro

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Napisane przez OzzyM
Moim zdaniem to się liczy jakoś tak:

-> jeżeli w jednym rozdaniu zrobiłeś push n razy (w tym wypadku w jednym rozdaniu zrobiłeś push 4 razy, więc n=4).

-> wtedy możesz pod rząd dostać od 0 do 2^n coolerów (w tym wypadku 2^4 = 2*2*2*2 = 8 coolerów).

Więc prostą matematyką - skoro dostałeś już 4 coolery, to zostały Ci już tylko 4, a potem wszystko wróci do normy. Pozdrawiam, mam nadzieję, że pomogłem!

Drogi panie matematyku pomylił się pan 2*2*2*2= się 16 a nie 8

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Napisane przez gregoryking
nie wiem ile coolerów może być pod rząd, ale ty nie pokazales ani jednego pierwsze to bad beat a pozostałe to taki standard w omahę, że przecietny gracz tej odmiany nawet nie zwraca uwagi na takie sytuacje. I nie bierz to za żaden hateryzm to tylko kwestia rozumienia pewnych pojęć. pozdro

Witam oczywiście masz rację ale... nie to było celem mojego kontrowersyjnego wątku, chciałem zobaczyć ile osób się zleci w 30 min.

bolek147
PokerStrategist

Napisane przez fililp88

Napisane przez bolek147

Ja push

w fixed limit to nie tak dużo

no wlasnie wiem :D ...

kunaguero5
PokerStrategist

Napisane przez fililp88

Napisane przez gregoryking

Witam oczywiście masz rację ale... nie to było celem mojego kontrowersyjnego wątku, chciałem zobaczyć ile osób się zleci w 30 min.

trzeba bylo nazwac temat cycki _p: