Przejdź do forum
Guziczki - pytanie ...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Guziczki - pytanie poczatkujacego.

4 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
556 Wyświetlenia
Woocash
Oldschool Grinder

Czesc,

1) Ostatnio ogladalem sobie pare filmikow rushera88 i zauwazylem ze na jego filmikach (tez gral wtedy na P*) sa takie fajne guziczki na gorze od tego suwaka gdzie sie zaznacza ile sie chce betowac. Na guziczkach bylo cos w stylu 1/2 Pot 3/4 pot 1 pot. Da sie to jakos ustawic w P* zebym tez mial takie guziczki? Bo obecnie mam tylko suwak i musze albo jakos na "czuja" tym suwakiem operowac, albo klikac pojedynczo myszka na co trace czas.

2) Czy istnieje jakies oprogramowanie ktore automatycznie pasuje rece ktore nie sa w moim rangu? Pytam z czystej ciekawosci, bo ostatnio slyszalem o chlopie co gra na 8 stolikow zooma. Ja grajac przy 4 ledwo ogarniam, a co dopiero przy 8, dlatego tez chcialbym wiedziec czy ten ktos po prostu szybko klika, czy ma moze jakis tool foldujacy kiepskie rece.

3) Czy jest mozliwosc przekopiowania reki bezposrednio z P* tutaj na forum do dzialu analizy? Tak abym nie musial tego obrabiac i aby bylo tam pokazane "hero" UTG1 itd, zamiast nickow graczy.

4) A i troche mnie zdziwila ostatnia sytuacja. Gram sobie i wpadaja mi AA, wiadomo... Wchodze z jakims przeciwnikiem all-in preflop. W tym momecie okazuje sie ze moj przeciwnik tez ma AA. Dochodzimy do konca, pula dzieli sie na dwoje i wraca do mnie moj stack obnizony o rake. Czy to jest normalne, ze przy podziale puli pokerroom i tak zabiera mi rake'a? Na kazdym pokerroomie od takich sytuacji jest brany rake? Bo ja rozumiem jak ktos wygrywa, ale jak pula jest dzielona po rowno to troche bez sensu, tylko trace na takim rozdzaniu.

Pozdrawiam i z gory dziekuje za odpowiedz

Odpowiedz
Cytat
3 odpowiedzi
Borek00733
Oldschool Grinder

1. Options -> Bet slider options -> zaznaczasz 'Bet Slider Shortcut Buttons' i ustawiasz sobie procentowe wartości

2. http://www.pokerstars.pl/poker/room/prohibited/

Każdy program, który prowadzi grę bez udziału człowieka (tzw. 'bot') lub redukuje konieczność prowadzenia gry przez człowieka. Na przykład, korzystanie z programu automatycznie zrzucającego karty nie jest dozwolone.

3. Z tego co wiem to zawsze trzeba przekonwertować. Polecam http://poker-tools.flopturnriver.com/Hand-Converter.php

4. Rozdanie to rozdanie, bez względu na jego wynik rake jest pobierany

Pozdro :f_thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
emomaniac
Oldschool Grinder

Ad2
Są jednak softy pokazujące np kolorem, czy dana ręka jest do gry czy od razu ją foldujemy (dozwolone na P*, ale chyba nie działa na zoom) ; po to są programy w stylu tableninja, żeby szybko dawać akcje "fold to any"

Sam kiedyś ledwo ogarniałem 6 stołów fixa (fix to nie NL, że grasz 16 stołów), teraz daję radę grać na 9-ciu (i to jet ograniczenie monitora, jakbym miał lepszy to bym naparzał na 12).

Odpowiedz
Cytat

8 stołów zooma bez problemu się gra, 4 x NL2 i 4 x NL5 ustawiasz w stacku i masz cały czas pod kursorem Fold. Na tych stawkach gra się bardzo tight chyba 8/7, nie pamiętam już ile miałem jak grałem. Jedyne co denerwuje to, że jak się ma jakąś ciekawszą akcję to trzeba na bok przesuwać stół, no i jak ktoś gra MSS'em to musi co kilka min zamykać i odpalać od nowa stoły.

Odpowiedz
Cytat